Guies de lectura

Rutes estel·lars. Personatges estel·lars

Rutes estel·lars. Personatges estel·lars

Des de les biblioteques de Sitges hem preparat un viatge per les contel·lacions i les estrelles per conèixer alguns grans personatges estel·lars. 

Trobareu les constel·lacions de la Fantasia, la Romàntica, la de les Aventures, la de la Ciència-ficció, la Contemporànea i la Històrica. 

En aquest itinerari trobareu documents en diferents formats: narrativa, novel·la gràfica i àlbums, així com de diferents complexitat lectora. 

Prepareu-vos que ens enlairem!

Accés a l'itinerari estel·lar.

Guía creada por:
  • Sitges. Biblioteca Santiago Rusiñol

Fecha de creación: 23/03/2021

Última actualización: 31/12/2021

Contemporànea


 Ametlla
Ametlla
Son, Wo?n-p'yo?ng  
Barcelona: Fanbooks, 2020

En Seon pateix alexitímia, que li impedeix experimentar cap emoció. La mare i l'àvia moren i en Seon ha de viure sol, en un món en el que no comprèn res degut a la seva insensibilitat i falta d'empatia. Coneixerà en Gon un noi conflictiu amb el que tindran una estranya amistat que a tots els canviarà les vides.

 Diari del tot verídic d'un indi a mitja jornada
Diari del tot verídic d'un indi a mitja jornada
Alexie, Sherman  
Barcelona : Edicions de 1984, 2014
 Duna :
Duna :
Villanueva i Perarnau, Muriel  
Barcelona : Babulinka Books, 2015

La Duna, tot i les reticències a passar l'estiu amb les seves germanes a casa de l'avi, tindrà un estiu inolvidable ple de descobertes d'amics, de l'avi i d'ella mateixa que la faran crèixer.

 Frank : la increíble historia de una dictadura olvidada
Frank : la increíble historia de una dictadura olvidada
Abadía, Ximo  
Madrid: Dibbuks, cop. 2018

Un àlbum que ens explica una estapa de la història, que en molts casos és un tabú: la dictadura del general Franco. 

Un llibre molt ben fet i que dóna peu a pensar.

 Juno
Juno
Aguilar, Laia  
Barcelona : Fanbooks, 2018

Conflictiva, sense futur, provocadora, difícil, solitària... aquestes són algunes de les etiquetes que li posen a la Juno. Però la Juno no ha tingut una vida fàcil amb la mare a la presó, sense pare, i vivint en un centre d'acollida. La Juno entra en una nova escola i per sort hi haurà algú que intentarà entendre-la i donar-li suport tot i que ella volgui evitar les relacions interpersonals.

 L'Estiu que vaig conèixer el Che
L'Estiu que vaig conèixer el Che
Garlando, Luigi  
Alzira : Bromera, cop. 2018
 Mil pájaros de papel :
Mil pájaros de papel :
Ishii, Takayuki  
Barcelona : Nube de tinta, septiembre de 2020

Aquesta és la història novel·lada de Sadako Sasaki, tot un símbol al Japó. La Sadako va sobreviure a la bomba atòmica d'Hiroshima però 10 anys més tard va morir per una leucèmia provocada per la radiació. La Sadako es va proposar fer mil ocells de paper , per tal com diu la llegenda japonesa els deus concedissin els seus desitjos.

 Moxie :
Moxie :
Mathieu, Jennifer  
Barcelona : Fanbooks, 2018

La Vivian Carter està cansada que a l'institut s'afavoreixi els nois de l'equip de futbol americà, dels comentaris masclistes, de l'assetjament als passadissos... i que ningú no faci res al respecte. Prendrà la iniciativa i començarà unes petites accions farà que tot canviï.

 Sadie
Sadie
Summers, Courtney  
Barcelona : La Galera Young, noviembre de 2019

La Sadie i la seva germana petita, Mattie, no han tingut una vida fàcil en el poble petit i mig perdut en el que hi viuen. Un dia, la Mattie és trobada morta i la Sadie s'ensorra. Temps desprès , al veure que la policia no troba cap pista, pren la iniciativa i va ella mateixa a la recerca de l'assassí de la seva germana. Un periodista al assabentar-se del cas vol seguir les passes de la Sadie, per tal de trobar-la. 

 Tània Claravall
Tània Claravall
Parr, Maria  
Madrid : Nórdica, 2018
 Un Monstruo viene a verme :
Un Monstruo viene a verme :
Ness, Patrick , Bayona, J. A. , Bayona, J. A.  
Barcelona : Reservoir Books, 2016

En Conor, arran de la malaltia i tractament de la seva mare, cada nit té malsons amb un monstre. Una nit en Conor es troba el monstre a la finestra, un arbre gegant ple de branques i fulles i amb forma humana. El monstre i en Conor arriben a un acord, ell li explicarà tres contes a canvi que en Conor li expliqui la veritat. El monstre ajudarà a en Conor a fer front als seus sentiments.

 Wolfgang :
Wolfgang :
Aguilar, Laia  
Barcelona : Columna [etc.], 2017
Volver al inicio