Guies de lectura

Chicago: més enllà d'Al Capone

Chicago: més enllà d'Al Capone

Ho cantaven The Blues Brothers: Sweet home Chicago, una llar nova per a milers i milers de persones procedents del Delta del Mississipí i altres indrets dels país que escapaven de la misèria a la recerca d'una vida millor.

I portaven la seva música: el blues, que amb l'arribada a les ciutats amplifica el so de la guitarra i l'harmònica, i suma baixos, pianos i bateries. Són gent com Big Bill Broonzy, Muddy Waters o Howlin' Wolf que, des dels anys 40, converteixen la Ciutat del Vent en la capital del blues elèctric, amb el suport de la mítica Chess Records, Cobra o Delmark i, més tard, Alligator. A partir dels 70 recolliran el testimoni Curtis Mayfield, Donny Hathaway i altres emblemàtics del soul i el funk, fins els nostres dies amb l'aclamat Kannye West

Tampoc oblidem les grans bandes de pop i rock, des de Chicago fins a Wilco i, naturalment, la prestigiosa Chicago Symphony Orchestra (CSO), fundada l'any 1891. Tots contribueixen a fer gran Chicago i tenen cabuda a la nostra guia musical, que inclou una playlist formidable de més de tres hores.

CHICAGO MUSICAL

Guía creada por:
  • Badalona. Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté
  • Badalona. Biblioteca Lloreda
  • Badalona. Biblioteca Llefià - Xavier Soto
  • Badalona. Biblioteca Pomar
  • Badalona. Biblioteca Sant Roc
  • Badalona. Biblioteca Can Casacuberta

Fecha de creación: 12/06/2020

Última actualización: 17/06/2020

Musical


 Chicago : music from the Miramax motion picture
Chicago : music from the Miramax motion picture
[S.l.] : Sony, p. 2002
 Chicago
Chicago
Catherine Zeta-Jones , Renée Zellweger , Richard Gere ,
director: Rob Marshall
 
Madrid : Universal, DL 2003
Volver al inicio