Fondos especiales

Prudenci Bertrana - Tordera. Biblioteca
Prudenci Bertrana

Prudenci Bertrana és fill de Tordera. La Institució de les Lletres Catalanes va instaurar l’any 2017 l’Any Bertrana amb l’objectiu principal de fer conèixer més i millor l’obra tant de Prudenci com d’Aurora Bertrana a Catalunya. A Tordera (i en particular a la biblioteca) es van celebrar multitud d’actes (conferències, presentacions, espectacles, sortides culturals, etc.) amb els quals es va voler reivindicar la importància de la figura d’aquest escriptor en la literatura catalana i sobretot fer-ho extensiu als habitants de la nostra població.

Tot i que a la Biblioteca de Tordera ja teníem una quantitat important d’exemplars de la seva obra i sobre ell com a autor, l’Any Bertrana va suposar l’excusa perfecta per fer créixer aquest fons gràcies a l’adquisició de noves edicions de la seva obra (i sobre la seva vida i obra) que van anar apareixent durant l’any i gràcies també a l’adquisició de publicacions antigues. La política de col·lecció prevista per a aquest fons té l’objectiu, doncs, de continuar amb aquesta tasca de preservació, creixement i difusió de l’obra de Prudenci Bertrana.

El Fons Prudenci Bertrana, doncs, ha adquirit a la Biblioteca de Tordera una entitat pròpia i volem fer-lo arribar al públic tant local com de fora de la nostra població.

 

Temas:
Etiquetas: