Cicloturisme

El cicloturisme és més que viatjar en bicicleta. És una activitat que ens permet conèixer món a una ritme més pausat, sent conscients de la naturalesa que ens envolta, d’una manera econòmica, saludable i sostenible.

En els últims anys, el cicloturisme ha anat guanyant adeptes, ja que es tracta d'una activitat apta per a tot tipus de públic i que sol ser viscuda com una aventura pels més petits i com una experiència enriquidora per a la resta de la família.

Abans d'emprendre un viatge d'aquest tipus, però, hem de planificar bé la ruta i decidir si viatjarem sols o en família, si pedalarem cada dia o n'aprofitarem algun per descansar o fer turisme, si circularem per camins o per carretera... Les distàncies a recórrer en un dia dependran del tipus de terreny, de les condicions meteorològiques, de les possibilitats de cadascú..

Actualment, existeixen diversos tipus d'itineraris que varien en funció de la via i de terreny:

  • Vies verdes. Són els antics camins per on passava el tren convertits en itineraris de cicloturisme. Els trajectes generalment són plans i presenten poca dificultat.
  • Rutes fluvials. També s'han traçat diverses rutes de cicloturisme a la llera dels rius, aprofitant el seu recorregut sovint llarg i planer. A Europa destaquen els camins al costat del Loira o del Danubi. A Catalunya ja existeix la Ruta del Ter i s'està treballant en el projecte Vies Blaves, que adaptarà les lleres dels rius Llobregat, Anoia i Cardener.
  • Rutes BTT. Són rutes per camins de muntanya pensades per a ser transcorregudes amb bicicleta de muntanya. Els itineraris presenten diferents nivells de dificultat, que es diferencien pel color de les plaques de senyalització del recorregut.
  • Carrils bici. Hi ha autèntiques xarxes de rutes que només transiten per carrils bici.
  • Cicloturisme per carreteres. Tot i que de vegades haurem de circular per carreteres nacionals, és recomanable evitar les carreteres molt transitades sempre que es pugui.

Et proposem varies idees per viatjar d'una manera diferent que trobaràs a les biblioteques de la Xarxa.

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 20-07-2020 Última actualización 12-07-2022