Entrevistes virtuals

Alicia Giménez Bartlett - Febrer


L'Alicia Giménez Bartlett va néixer a Almansa, Albacete, el 10 de juny de 1951, però viu des de 1975 a Barcelona. Abans de viure a Barcelona, va passar una temporada a València, on va estudiar Filologia Espanyola. De fet, va arribar a Barcelona per doctorar-se en la universitat.

L'any 1984 va publicar la seva primera novel·la, Exit, la història d'un grapat de pacients tancats a una mena de mansió a la espera del moment ideal per suïcidar-se. La novel·la tenia una ambientació negra que l'escriptora va continuar explorant a la seva narrativa fins la publicació del primer cas de la inspectora Petra Delicado, Ritos de muerte, que es va publicar al 1996, donant inici a la popular sèrie policíaca.

Fins al dia d'avui, l'Alicia Giménez Bartlett ha publicat nou novel·les protagonitzades per la Petra Delicado, novel·les que tenen un especial èxit a Itàlia, raó per la qual la seva última història, Nadie quiere saber, transcorre, en part, a Roma. L'any 1999, la saga va tenir fins i tot adaptació televisiva, donant lloc a una sèrie protagonitzada per Ana Belén.

L'any 2011, l'escriptora va abandonar per un temps la popular inspectora per escriure la història de la guerrillera dels maquis Teresa Pla Meseguer. Història que va titular Donde nadie te encuentre i amb la qual va guanyar la 67a edició del Premi Nadal.

A les biblioteques trobaràs


'Nadie quiere saber'


'On ningú
et trobi'


'El silenci dels claustres'


'Nido vacío'


'Días de amor y engaños'


'Un barco lleno de arroz'


'Secreta Penélope'


'Serpientes en el paraíso'


'Muertos de
papel'


'Mensajeros
de la oscuridad'


'Una habitación ajena'


'Día de perros'


'Ritos de muerte'


'Pájaros de oro'


'Exit'

Més sobre Alicia Giménez Bartlett a les biblioteques ►
Llegeix l'entrevista ►

Assaig


'La deuda de Eva'

 

Adaptació cinematogràfica

 Petra Delicado
, una sèrie de Julio Sánchez Valdés. Barcelona: SAV, [2006]
(basada en les novel·les d'Alicia Giménez Bartlett)

 


Recomanació

 


Nadie quiere saber
Giménez Bartlett, Alicia
Barcelona: Destino, 2013

 

La inspectora Petra Delicado i el sotsinspector Fermín Garzón han de descobrir l'assassí d'un home que va morir fa cinc anys: Alfonso Siguán, un empresari tèxtil barceloní, liquidat en circumstàncies sexuals escabroses. El seu cadàver es va trobar al seu apartament, on havia acudit en companyia d'una jove prostituta. Les culpes van recaure sobre el proxeneta d'aquesta; però va ser trobat mort a Marbella, tres dies després. El cas es tancà llavors en fals. Ara Petra i Fermín s'enfronten al silenci temorós de l'única testimoni, la prostituta, i al trencaclosques de la vida professional i familiar de l'empresari. La recerca es trasllada a Roma, on Petra viu situacions de risc que són noves per a ella i que confirmen l'habilitat de l'autora per fer de Petra Delicado un dels personatges més atractius de la novel·la espanyola actual.
 

 Selecció de webs

Vés a Entrevistes Virtuals ►

Data d'actualització: 15/02/2015