Libraries recommend

  • Once upon a time

    Siouxsie and The Banshees

    UK : Polydor, p. 1981

    Aquest grup anglès liderat per la cantant Siouxsie Sioux és la banda que ha tingut una carrera més dilatada en el panorama punk britànic. Va ser un dels grups més populars dels anys 80 i el seu estil ha transcendit fins els nostres dies amb l'etiqueta postpunk. El grup es va dissoldre l'any 1996, tot i que es va tornar a reunir breument per una gira l'any 2002.

    L'estil àcid de la cantant va crear un referent per altres artistes com Shirley Manson de Garbage o Thom Yorke de Radiohead. A Espanya Alaska se les hagués vist molt magres per pentinar-se i maquillar-se com ho ha fet sense tenir el model de Siouxsie.
     

    02/11/2015
  • El Discurso del Rey

    Tom Hooper

    Barcelona : Savor DL 2011

    "El discurso del rey" és una pel·lícula de Tom Hooper interpretada per Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce i Jennifer Ehle entre altres.

    La pel·lícula narra la difícil ascensió de George VI d'Anglaterra al tron quan està a punt d'esclatar una guerra en el seu país. A més, però, el rei s'ha d'enfrontar a un problema important de tartamudeig que pot minvar la seva autoritat. Per solucionar-ho, la futura reina Isabel el posa en contacte amb un logopeda força excèntric que l'ajudarà a retrobar la seva veu.

    En aquesta pel·lícula trobem una excel·lent combinació d'història, autobiografia, drama i ganes de superació. Hooper combina l'estil èpic i sobri, típic del cinema anglès, amb un relat àgil i dinàmic. Un bon equilibri entre història i sentiment. Destaca la relació entre el rei i el seu professor, dues persones totalment contràries que aconseguiran una profunda amistat més enllà de les aparences i els temors. A més, s'ha de mencionar la cuidadíssima escenificació i un guió excel·lent de David Seidler.  
     



    Recomanat per la Biblioteca Pare Ignasi Casanovas de Santpedor

    13/01/2020
  • Todo eso que tanto nos gusta

    Zarraluki, Pedro

    Barcelona : Destino, 2008

    Els paradisos no cal que siguin llunyans, només s'han de saber trobar.

    En Tomás s'ha fet gran. Està sol, jubilat de la feina i de la vida. Un dia desapareix, marxa a buscar un somni, una fantasia inabastable. El seu fill Ricardo, empès per la mare, surt a buscar-lo. Ell també està passant per una crisi, i només té ganes de trobar el seu pare i fer-lo entrar en raó; però quan el troba s'adona que Tomás s'ha instal·lat en un poblet de veïns pintorescos a la costa de Girona, i que segurament és el seu lloc al món. Allà pare i fill donaran un nou sentit a la seva relació i al plaer de viure.

    Ben escrit i fàcil de llegir, amb uns personatges secundaris imprescindibles, aquest llibre és una reflexió sobretot positiva de la vida; malgrat la pèrdua, la desgràcia, el pas del temps que no s'atura, mai és massa tard per tornar a començar.

    Recomanat per la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret de Sallent.

    02/11/2015
  • Memòria d'uns ulls pintats

    Llach, Lluís

    Barcelona : Empúries, 2012

    Reconstrucció vivíssima d'un període sovint mal explicat, Memòria d'uns ulls pintats és, per damunt de tot, una extraordinària història d'amor.

    Quatre amics, dos nois i dues noies nascuts el 1920, creixen junts al barri obrer de la Barceloneta. Comencen a descobrir el món en un ambient humil i llibertari, i la proclamació de la República els obre un amplíssim horitzó de possibilitats, il·lusions i esperances. Però la Guerra Civil i la posterior repressió franquista ho estronquen tot. La vida de tots quatre i de les seves famílies queda marcada per l'impacte d'uns fets històrics que influeixen d'una manera especialment tràgica en la relació d'amor i d'amistat entre els dos nois, Germinal i David. El mateix Germinal, ja vell, narra la seva experiència escruixidora a un jove director de cinema que busca argument per fer una pel·lícula històrica. Reconstrucció vivíssima d'un període sovint mal explicat, Memòria d'uns ulls pintats és, per damunt de tot, una extraordinària història d'amor.

    Com a rerafons, la República, l'esclat de la Guerra Civil i la postguerra, que els marcarà per a tota la seva vida.
    Una novel·la que ens parla d'amors prohibits i d'una de les èpoques més dures de la nostra història.


    Entrevista amb l'autor Lluís Llach


    Recomanat per la Biblioteca El Pont de Vilomara i Rocafort

    02/11/2015
  • L'Ombra de Sant Benet

    Carreté, Ramon

    Barcelona : Angle, 2012

    El llibre és un conjunt de narracions de ficció, emmarcades en un entorn històric ben delimitat per una abundosa bibliografia i notes, sempre centrades en el monestir de Sant Benet de Bages.

    A través d'un fil conductor, un personatge recurrent que intervé a tots els capítols, la narració ressegueix aspectes de la història del monestir en sentit cronològic invers, començant al segle XXI amb la restauració i acabant al segle X amb la seva fundació.

    Entremig, s'hi parla de fites històriques com el viatge a Roma per obtenir l'autorització papal per fundar el cenobi i el trasllat de les relíquies de sant Valentí, amb la troballa del famós vidre miraculós que ajudava les parteres i guaria els quecs; la por de l'any mil, l'atac del cabdill àrab Al-mansur i l'estada a Catalunya del monjo Gerbert, després papa Silvestre II; els orígens del camí català de Sant Jaume de Galícia, les Croades i les Homilies d'Organyà; el conflicte entre els usos medievals bàrbars i la codificació dels Usatges feudals; la construcció de la Sèquia de Manresa des de Balsareny i l'impacte de la Pesta Negra al Bages; el descobriment d'Amèrica; les baralles entre els benedictins catalans i castellans pel control dels monestirs de la Corona d'Aragó i la clarividència de l'abat Pere Frigola en el moviment de reforma interna dels monjos; el projecte montserratí d'enderrocar el preciós claustre romànic de Sant Benet; la importància de la vinya a la Catalunya central i en l'economia del cenobi; la desamortització i la destrucció del monestir; la seva adquisició per part de la família del pintor Ramon Casas i la restauració de Puig i Cadafalch, entre altres.

    Recomanat per la Biblioteca Pere Casaldàliga de Balsareny

    02/11/2015
  • Arrels nòmades

    Alibek, Pius

    Barcelona : La Campana 2010

    El Llibre de Pius Alibek que explica les seves vivències d'infantesa i joventut a Iraq. S'ha dit a vegades que aquest és un país petit, i que tenim un expert de cada cosa, però només un, que és el que surt sempre a la tele. Pius Alibek seria alguna cosa així com l'expert en afers iraquians, tot i que fa anys que no hi viu.

    Pius Alibek Hermez (Ainkawa,1955) és un filòleg i restaurador iraquià d'ètnia assíria. Va estudiar Filologia Anglesa a Bagdad i després va continuar estudiant a Londres. Ha enfocat la seva carrera cap a la lingüística històrica comparada i l'origen i l'evolució de les llengües. Va arribar a Barcelona el 1981. Es va dedicar a l'ensenyament d'idiomes —va fer classes a diverses escoles i també a la universitat—, a les traduccions per a El Periódico de Catalunya i també al programa de la comunitat europea Manumed, dedicat a salvaguardar el patrimoni manuscrit de la Mediterrània oriental. Parla amb fluïdesa arameu, anglès, àrab, kurd, català i castellà. 


    Entrevista amb l'autor Pius Alibek

    Recomanat per la Biblioteca Sant Pere Almató de Sant Feliu Sasserra

    02/11/2015
  • Plenilunio

    Chabouté

    Madrid : Kraken, cop. 2008

    No hi ha ni millor ni pitjor justícia que la que imparteix el destí.

    Édouard haurà de complir l'encàrrec del seu cap precisament una nit força complicada. Tot anirà cap a pitjor: si una cosa pot empitjorar, ho farà.

    Chabouté sintetitza en aquest títol el bo i millor del seu talent en una historia d'aquelles que t'atrapen des del començament. Amb el seu clàssic blanc i negre de grans taques i d'àires caricaturescos tant hi ha lloc per al drama com per l'humor, encara que un no sap mai ben bé com destriar-los.

    L'autor d'obres tant magnífiques com Encender una hoguera (Norma), Algunos días de verano (La Factoria), Zoé (La Factoria), La Bestia (Kraken), o Purgatorio (Planeta), ens demostra que els petits actes diaris conformen un teixit on clarament tenen repercussió en relació en el sentit en que actuem: si ho fem amb bondat o amb maldat.

    Així que recordeu, si escups al cel et cau a la cara.

    02/11/2015
  • No haga zapping haga la cena

    Celada, Eva

    Barcelona [etc.] : Verticales de Bolsillo [etc.], 2007

    Sols ser dels que et queixes quan et toca cuinar? No pots veure mai acabar aquella pel·lícula que fan a la televisió, o la teva sèrie preferida,...? Vols menjar ràpid i sa? Aquí tens la solució. Aquest llibre ens proposa 100 menús combinables, atractius, sans, equilibrats i sobretot ràpids de fer. Els menús consten de 3 plats; primer i segon plat i postres. Trobem més de 300 receptes amb idees de presentació i d'improvisació que només necessitem 15 minuts per fer-les. Tots els menús han estat assessorats  per una doctora i una professora de dietètica.

    Llibre guanyador del Premi Especial dels Jurat del Premis Gourmand 2006.

    02/11/2015
  • El fotógrafo

    Guibert, Emmanuel

    Madrid : Sinsentido, cop. 2011

    Ens trobem davant d'una història impactant en forma de còmic, llibre de fotografia i reportatge novel·lat. Una barreja de formats per acostar-nos de forma colpidora a la feina de Metges sense fronteres a la guerra d'Afganistan i Rússia.


    Didier Lefèvre, fotògraf professional, fa un relat en primera persona fruit d'una expedició de Metges sense fronteres del Pakistan cap a l'Afganistan per instal·lar un hospital improvisat en plena guerra entre els soviètics i els mujahidin l'any 1986.


    El còmic, traslladable a altres situacions de conflicte, relata els estralls d'una guerra amb històries que sacsegen el lector, però també explica la cultura dels seus habitants, a més de mostrar-nos la immensitat dels seus paisatges inexplorats. És el drama de la guerra, nens mutilats, homes ferits de bales... la medicina amb pocs mitjans, com operen en condicions més que precàries, i tot documentat amb fotografies que són un testimoni directe d'algunes situacions que va viure el fotògraf.


    El relat combina fotografia i vinyeta dibuixada d'una forma complementària: al costat de les escenes dibuixades moltes vegades incorpora imatges en blanc i negre sense text de la mateixa situació que hi aporten realisme i cops d'impacte. A vegades això li permet despullar de detalls les vinyetes i llavors centrar-se amb el diàleg. En definitiva, és una obra d'art que aconsegueix a través dels diferents llenguatges una gran força expressiva.


    El fotógrafo, escrit a tres mans (Guibert, Lefèvre, Lemercier) i que recentment s'ha publicat en un sol volum (l'original són tres), és un petit homenatge a aquestes persones anònimes que treballen en condicions extremes i posant en perill les seves vides per tal de salvar-ne d'altres. En aquest aspecte, Lefèvre fa una gran feina per donar a conèixer aquesta tasca d'una manera directa molt més efectiva que qualsevol notícia, telediari o reportatge que puguem llegir.


    Aquest còmic m'ha commogut i més encara quan vaig saber que el fotògraf real, després de tot el que va viure en aquest viatge, que va estar apunt de morir entre soldats afgans, dies sense menjar i sotmès en condicions extremes creuant ports de muntanya, va morir d'un absurd atac de cor a casa seva.
    Si us ha agradat aquest llibre us recomano la novel·la Només per a gegants, Sólo para gigantes, de Gabi Martinez.

    Recomanat al Bibarnabloc

    02/11/2015
  • La Cerdanya amb raquetes

    Brosel i Jordà, Alfons

    Barcelona : Geoestel, 2009

    L'encant pels paisatges nevats justifica de sobres la popularització de les excursions amb raquetes de neu. Però no és fàcil d'obtenir documentació sobre les opcions de fer-ne amb criatures. Els perfils de les muntanyes de la Cerdanya – majoritàriament de formes amorosides i poc abruptes – i els accessos a les estacions d'esquí, que ens permeten de situar-nos en punts de partida força elevats, fan que aquesta comarca sigui potser la més idònia per iniciar-se en aquesta modalitat.

    Alfons Brosel, destacat excursionista que ha recorregut el Pirineu de cap a cap, ens proposa 20 caminades accessibles a totes les edats. Per gaudir de la muntanya, dels millors paisatges, dels indrets més bonis. Sempre per camins ben fressats, sense dificultats tècniques i ni d'orientació. Rutes per a caminar en sintonia amb la natura. 


    Més informació:


    Entrevista amb l'autor del llibre


    Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - Secció de raquetes de neu


    Rutes pàgines recomanades: Calsams, Explora


    Recomanacions a l'hora de comprar unes raquetes de neu

    02/11/2015
  • Desayuno en Plutón

    Barcelona : SAV, DL 2007

    Patrick, un jove transsexual que va ser abandonat per la seva mare i criat per una família adoptiva, descobreix que la seva mare és viva i que el va deixar per poder anar a Londres a guanyar-se la vida. A partir d'aquí inicia la recerca de la seva mare vivint un seguit de desventures fins arribar a la capital del Regne Unit.

    Rodada durant el 2005 Desayuno en Plutón (Breakfast on Pluto) és una pel·lícula basada en el llibre homònim de Patrick McCabe el qual va participar en la producció del film amb la realització del guió.

    Ambientada a Irlanda i Londres durant els anys 60 i 70, la pel·lícula ens explica la història d'un transsexual orfe i ens exposa les dificultats d'aquest col·lectiu davant la societat. Alhora mostra la problemàtica del conflicte a Irlanda del nord i el terrorisme exercit per l'IRA així com la xenofòbia que aquest conflicte va provocar envers els irlandesos.

    La pel·lícula tot i la duresa de la seva temàtica aconsegueix mostrar, sovint amb una fotografia i un bon gust excel·lents a càrrec de Declan Quinn, els fets més tristos de la manera més poètica possible.

    La pel·lícula va obtenir els premis IFTA (Irlanda) a les categories de millor actor (Cillian Murphy), millor director (Neil Jordan) i millor guió (Neil Jordan i Patrick McCabe). També va ser nominada al Globus d'or (Estats Units) en la categoria de millor actor. 
     



    Recomanat per la Biblioteca Districte 6 de Terrassa.

    02/11/2015
  • El Oráculo de la luna

    Lenoir, Frédéric

    Barcelona : Grijalbo, 2009

    La narració succeeix al segle XVI, el protagonista, un jove anomenat Giovanni, que per amor inicia un viatge per la Península Itàlica, acabant-lo pel Mediterrani, al llarg del qual, es toparà amb diferents personatges que li aportaran les bases del coneixement filosòfic, astronòmic i teològic d'humanisme de l'època. Tot això dintre d'una trepidant trama que ens aporta intriga, assassinats misteriosos i històries d'amor.

    És una novel·la entretinguda amb un argument intel·ligent. De manera que presenta de forma planera i comprensible les base de la filosofia clàssica i de les tres grans religions monoteistes, però sempre girant al voltant de la preocupació central de l'obra que l'ésser humà és lliure de decidir el què i com vol que sigui la seva vida.

    Lenoir, especialista en el tema, ens fa reflexionar sobre el "liber arbitrium", la capacitat d'autocreació, de decisió i de superació de l'ésser.

    L'autor és coautor a una novel·la anterior "La Promesse de l'Ange" comparada per la crítica amb "Il Nome della rosa"
     



    Recomanat per la Biblioteca Districte 5 de Terrassa

    02/11/2015
  • Sèrie que ens narra la vida d'Spartacus: traït pels Romans i obligat a convertir-se en esclau, reneix com a gladiador.

    Amb la fi de retrobar-se amb la seva dona, intenta forjar-se una reputació digna dins el món dels gladiadors, arribant a triomfar sobre el llegendari grec Theokles. Spartacus aconsegueix així que el seu amo Batiatus li prometi el retorn de la seva dona, també esclava. La posterior traïció de Batiatus provoca que Spartacus lideri la revolta juntament amb els gladiadors contra els romans.

    Spartacus, rodada a Nova Zelanda, destaca per la gran quantitat de sang, violència i sexe explícit que juntament amb als seus nombrosos efectes especials li donen una estètica molt similar a la pel·lícula 300.
    La seva primera temporada us atraparà!
     



    Recomanat per la Biblioteca Districte 4 de Terrassa.

    02/11/2015
  • Suspendidos en el tiempo

    Pérez, Gràcia

    Berga : La Patumaire, 2012

    "Tot va començar quan la Teresa, una jove decoradora de Madrid, decideix traslladar-se a La Llama, un poblet miner de Lleó, buscant tranquil·litat per a iniciar una nova vida. Malgrat això, comença a viure una altra història paral·lela quan, en un bagul, troba unes vestidures de novícia, un parell de velles llibretes i una foto antiga. A partir d'aquest moment, la Teresa començarà a descobrir intrigues, secrets i misteris de la propietària d'aquests objectes. Així, opta per desentranyar aquest món d'enigmes fins a descobrir la veritat.

    La novel·la creua de manera magnífica les vides de les dues protagonistes, l'amor, la senzillesa, els costums del poble, les personalitats de cada personatge, la trama, el misteri... S'obren ferides sense cicatritzar per poder lligar tots els caps, unir tots els filaments dels personatges i així poder cicatritzar-los.

    Teixeix una trama apassionant on no paren de succeir-hi coses, amb múltiples lectures transversals que la converteixen alhora en una novel•la de superació personal, una novel·la colonial, una novel·la d'amor, una novel·la històrica...
    Intensa acció, que revela a més les entranyes del món de la mineria."
     



    Recomanat per la Biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí

    02/11/2015
  • Raíces y alas

    Linares, Carmen

    [S.l.] : Salobre, 2008

    Carmen Linares és una de les cantants més prestigioses i reconegudes del flamenc.
    Aquest és el seu vuitè disc, un homenatge a la poesia de Juan Ramón Jiménez.

    La veu afinada i subtil de la cantant, acompanyada de les melodies de la guitarra de Juan Carlos Romero vesteixen les paraules del poeta oferint-nos una obra delicada i molt íntima.

    En aquest disc podem descobrir versos inèdits en el món flamenc com: "Dejadme en el jardín fragrante", "Remembranzas, "Canción de madre" o els fandangos que ens transporten als carrers de Moguer.

    Inclou un llibret de 40 pa`gines amb textos de Félix Frande i Miguel Copón. Fotografies històriques de Juan Ramón Jiménez i els 10 poemes que interpreta Carmen Linares.

    02/11/2015
  • Maggot brain

    Funkadelic

    London : Westbound, p. 1971

    Un autèntic transplantament com el que pretenien amb el cap de la Maggot és el que varen aconseguir Funkadelic, una de les cares de la bicefàl·lia comandada amb mà de ferro per George Clinton, un dels grans iconoclastes de la música del s. XX. Un dels clàssics del rock i del funk. De 1971. Per a vosaltres...
     

    ;

    Recomanat pel prestatge de música.

    02/11/2015
  • Irreversible

    Barcelona : DeAPlaneta Home Entertainment, [200-?]

    Una de les teories més famoses de Hitchcock deia l'espectador ha de tenir el màxim d'informació possible sobre el que està passant a la pel·lícula, perquè així s'aconsegueix el màxim de suspens. Si nosaltres sabem qui és l'assassí, qualsevol conversa banal entre aquest i la seva víctima se'ns farà insuportable, precisament perquè sabem el que la víctima no sap: que la seva vida corre perill.

    A Irreversible ens trobem exactament a l'inrevés. L'acció comença mostrant-nos les conseqüències dels actes que encara no hem vist, i continua enrera per explicar-nos la història. Fins a la darrera escena no tenim tota la informació del que ha passat, i és llavors, justament, quan l'horror i la brutalitat que ens mostra se'ns fa més aclaparadora.

    No és la violència, doncs, el que ens pertorba més – i de violència n'hi ha molta, i de molta durada, en temps real – si no el coneixement de tots els matisos de la història. L'objectiu del director es veu complert, i és el que fa d'aquesta pel·lícula una obra tant controvertida com atraient.


    Recomanat pel prestatge de cinema.

    02/11/2015
  • L'Hort urbà :

    Vallès Casanova, Josep M.

    Barcelona : Ediciones del Serbal, cop. 2008

    Josep M. Vallès Casanova va estudiar enginyeria agrònoma a Barcelona i Lleida. Fa més de deu anys que cultiva hortalisses en una terrassa. Aquesta afició va desembocar fa uns anys en la creació de l'empresa "Tarpuna iniciatives Sostenibles", que es dedica a la promoció i comercialització de l'hort urbà.

    Trobem horts a balcons i terrasses, patis escolars... Cultivar és cultivar-nos; ens alliberem de l'estrès, ens motiva a fer exercici i estar a l'aire lliure, oferir aliments frescos i sense química afegida, proveeixen la cuina dels xefs, ens fa ser autosuficients, estalviar i estar ocupats en temps de crisi. Aquest llibre està pensat per als qui vulguin iniciar-se en aquesta apassionant activitat de produir aliments a casa seva. Hi trobarem tot allò que cal tenir en compte per a la instal·lació, maneig i planificació de l'hort i també indicacions per produir compost i de com controlar les plagues. També la descripció detallada de les hortalisses que s'adapten al cultiu en recipients ens donarà una informació més complerta.

    Recomanat pel prestatge de salut

    02/11/2015
  • Història de Pi

    Martel, Yann

    Barcelona : Labutxaca, 2011

    Yann Martel va guanyar el Premi Man Booker 2002 amb aquesta història d'aventures plena de fantasia. Un hindú, un musulmà i un cristià atrapats en un bot salvavides durant 227 dies amb un tigre de Bengala. Pot semblar un acudit, però els tres són la mateixa persona: Piscine Molitor ("Pi"). Un simpàtic adolescent indi que no veu cap raó per la qual no pugui practicar-se tres religions alhora. Un protagonista que posseeix força expertesa en el comportament animal. Fill del propietari d'un zoo, va viure envoltat d'animals, la qual cosa va fer que s'acostumés a la complexitat de la convivència entre diferents espècies. Aquest coneixement zoològic li resulta indispensable quan ell i la seva família marxen cap a Canadà arran de la inestabilitat política que es viu a l'Índia l'any 1970. Com Noè, carreguen els seus animals en un vaixell japonès i es posen en marxa cap al Nou Món. Però a mig camí alguna cosa inexplicable succeeix...

    "Robinson Crusoe" i les "Faules d'Isop" resonen en aquesta obra, però les seves pàgines ens retreuen intensament la paràbola existencialista de "El vell i la mar" de Hemingway. A diferència d'aquesta novel·la, la lluita de Pi és més subtil i el personatge trampeja el seu dimoni, i no el supera, gràcies a una mena de jiujitsu psicològic. S'adona que la supervivència consisteix a saber quan fer-se valer i quan aturar-se, quan tenir la paella pel mànec i quan cedir a un poder superior. Descobreix, dit d'una altra manera, que viure amb un tigre, a la llarga requereix actes de fe i voluntat.

     

    Sabies que...
     

    El director de cinema taiwanès Ang Lee ha adaptat la novel·la i que s'estrenarà ben aviat. Gaudeix del tràiler:

     

    Recomanat pel prestatge de novel·la.
    02/11/2015
  • La Millor cuina dels bolets

    Petràs, Llorenç

    Barcelona : Salsa Books, 2007

    Ja s'acaba la temporada de bolets, però no ens hem pogut estar de recomanar aquest llibre que, de la mà d'aquest famós expert amb parada a la Boqueria des de fa més de dues dècades, ens explica les qualitats culinàries de cada bolet, dóna les seves receptes preferides i la dels millors xefs del país i també ens assessora sobre com fer-ne conserves.

    Una joia de la cultura gastronòmica catalana amb il·lustracions en color que no us heu de deixar perdre. 

    Recomanat per l'equip del prestatge de cuina i vins.

    02/11/2015
S'estan mostrant 7981-8000 de 8600 resultats
Pàgina de 430