La Copa del Món de Rugby de 2015

El 18 de setembre s'ha donat el tret de sortida a la vuitena Copa Mundial de Rugby de 2015, que es juga cada quatre anys des del 1987. Se celebra a Anglaterra fins al 31 d'octubre, entre els millors 20 equips internacionals de rugbi.

L'organitzadora del Mundial, després que la  International Rugby Board descartés altres propostes, és Anglaterra. L'estadi de Twickenham a Londres amb capacitat per 82.000 espectadors, acollirà dos quarts de final, les dues semifinals i la final. Els altres dos quarts de final es disputaran al Millenium Stadium, de la ciutat de Cardiff, a Gal·les, gràcies a un acord previ. 

Història i valors del joc.

 

El rugbi va nèixer a la ciutat de Rugby en 1823, quan dos equips estaven jugant un esport semblant al futbol. Durant el partit, un dels jugadors, en Webb Ellis, va agafar la pilota amb la mà, i va sortir corrents cap a la porteria contraria, i és per aquest fet, que se l'atribueix la seva invenció. 

Cada equip està format per 15 jugadors/es, i es juga a l'aire lliure. Una de les seves característiques, és que els jugadors corren cap endavant, però han de passar la pilota, que té forma ovalada, cap en darrera. No queda clar si es va demanar expressament a l'inici que tingués aquesta forma per diferenciar-se del futbol o el seu material de bufeta del porc inflat directament originava una forma més ovalada que no pas rodona.

Els partits duren 80 minuts, amb dues parts de 40 minuts cadascuna (i 10 minuts de descans). Però a més hi ha una tercera part. S'anomena el "tercer temps", i consisteix en que l'equip local convida al visitant a prendre alguna cosa per a menjar o beure. Independentment del resultat, en aquesta "part", tots són amics, que xerren, fan bromes i canten junts...

El rugbi no només ajuda a assolir una sèrie de capacitats físiques, i un bon estat de salut, sinó que aporta uns valors molt importants, com el respecte, el sacrifici, la col·laboració i l'amistat, entre d'altres.

Sembla un esport una mica agressiu, perquè hi ha molt contacte físic, però la seva pràctica implica disciplina i respecte per les normes, que segueixen tant els jugadors com el públic: ni crits, ni protestes, ni insults... i gran respecte per les decisions arbitrals

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date 17-09-2019 Last updated 19-09-2019

Els Campionats del Món de Bàsquet

Del 31 d'agost al 15 de setembre es disputa a la Xina  la divuitena edició dels Campionats del Món de Basquetbol. Van ser organitzats per primer cop l'any 1950. Els grans dominadors de la competició són els Estats Units i l'antiga Iugoslàvia amb 5 triomfs cadascún. 

La competició ha anat patint diversos canvis de format per tal de guanyar interés entre els seguidors de tot el món. D'aquesta manera han passat 5 anys des de l'última edició ja que s'ha reajustat la periodicitat per tal de no coincidir amb el mundial de futbol. 

Una altra modificació ha estat la inclusió de 32 països a la fase final per primer cop a la història. Això pot provocar alguns resultats molt abultats quan les principals seleccions s'enfrontin a les de més baix nivell.

Un cop començada la competició aquest temor s'ha fet realitat. El grup D acull tant a les potents seleccions europees d'Itàlia i Sèrbia com a les dèbils Angola i Filipines. Partits resolts per diferències de 50 punts no són dignes d'una competició que aspira a ser important.

Campionat del Món de bàsquet de Xina de 2019

Del 31 d'agost al 15 de setembre tenen lloc els campionats del món de basquetbol, en diferents ciutats de la Xina, el gegant asiàtic. Serà la divuitena edició de la màxima competició per països (amb permís dels Jocs Olímpics).

Prenen part 32 seleccions que representen els 5 continents i es reparteixen en 8 grups de 4 equips cadascun dels quals només la meitat passen a una segona fase amb eliminatòries.

Aquest Mundial de Bàsquet hi ha forces absències destacades, ja que els equips tenen present que l’any vinent són els Jocs Olímpics de Tokio 2020. La selecció d’Estats Units, no ha convocat a la majoria d’estrelles de la NBA, és el cas de Lebron James, Kyrie Irving, Stephen Curry, Paul George o Khawi Leonard. Al seu lloc estaran Kemba Walker, Khris Middleton o Jason Tatum. De totes maneres aquest equip surt com a favorit per guanyar l’or del Mundial. Una selecció que també opta a aquest primer lloc és la de Sèrbia. 

Argentina, Grècia, Espanya, Austràlia i Lituània esperen les errades d'aquestes dues grans formacions.

  You may also like:

  Go to the shelf:

Del 30 d'agost al 14 de setembre van disputar-se els campionats del món de basquetbol, en diferents ciutats del territori espanyol. A la primera fase disputada a Bilbao, Granada, Las Palmas de Gran Canaria i Sevilla prenien part 24 seleccions que representaven els 5 continents. A la fase final eliminatoria van arribar 16 seleccions que es van repartir entre Madrid i Barcelona. 

Amb la pilota en joc els Estats Units van ser els grans guanyadors del torneig. Van derrotar amb gran superioritat a una sorprenen Sèrbia a la gran final.

  Go to the shelf:

Creation date 03-09-2019 Last updated 05-09-2019