La Copa Mundial de Rugby

La Copa Mundial de Rugbi se celebra cada 4 anys des de l'any 1987, d'aquesta manera la competició que es disputa a França serà la desena. Nova Zelanda domina el palmarés amb tres victories, seguit d'Austràlia i Sud-Àfrica amb dues. Anglaterra va guanyar un cop. 

Aquí t'expliquem més sobre aquesta nova edició i sobre el tercer temps.

El trofeu pel guanyador de la Copa del Mundial de Rugby, rep el nom de Webb Ellis Cup, nom de qui va inventar aquest esport.

Parlem per tant s'una competició "nova" si comparem amb el centenari Torneig de les 6 nacions.

A continuació pots consultar informació sobre les dues últimes edicions de la Copa del Món i una petita història d'aquest esport.

La novena edició de la Copa del Món de Rugby se celebrarà a Japó entre el dia 20 de setembre i el dia 2 de novembre de l'any 2019. Els millors 20 equips internacionals de rugbi lluitaran per guanyar aquesta competició acollida per primer cop per un país asiàtic i amb una selecció amfitriona que per primer cop no està entre les potències mundials d'aquest esport.

Les seleccions que hi participen són les d'Anglaterra, Argentina, Austràlia, Escòcia, França, Gales, Georgia, Irlanda, Itàlia, Japó, Nova Zelanda i Sudàfrica que van obtenir automàticament el dret a participar al ocupar les tres primeres posicions de cada un dels quatre grups de la primera fase del mundial anterior. En canvi Estats Units, Fidji, , Japó, Namíbia, Rússia, Samoa, Tonga  i Uruguai s'han imposat en qualificacions d'una gran dificultat i competència.

Així participen 20 equips en 4 grups de cinc combinats dels que passen només els dos millors a les rondes finals que comencen a quarts de final. Que el tercer classificat participi automàticament a la següent edició aumenta la competivitat.

Nova Zelanda, la principal favorita ens deleitarà amb un espectacle com aquest abans de començar els seus partits:

 

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

El 18 de setembre de l'any 2015 es va donar el tret de sortida a la vuitena Copa Mundial de Rugby. És una competició que es juga cada quatre anys des de l'any 1987. Es va celebrar fins al 31 d'octubre, entre els millors 20 equips internacionals de rugbi.

L'organitzadora del Mundial, després que la  International Rugby Board descartés altres propostes, va ser Anglaterra. L'estadi de Twickenham a Londres amb capacitat per 82.000 espectadors, va acollir dos quarts de final, les dues semifinals i la final. Els altres dos quarts de final es van disputar al Millenium Stadium, de la ciutat de Cardiff, pertanyen a Gal·les, gràcies a un acord previ. 

La campiona va ser Nova Zelanda, per tercer cop a la seva història.

 

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

El rugbi va nèixer a la ciutat de Rugby en 1823, quan dos equips estaven jugant un esport semblant al futbol. Durant el partit, un dels jugadors, en Webb Ellis, va agafar la pilota amb la mà, i va sortir corrents cap a la porteria contraria, i és per aquest fet, que se l'atribueix la seva invenció. 

 

Cada equip està format per 15 jugadors/es, i es juga a l'aire lliure. Una de les seves característiques, és que els jugadors corren cap endavant, però han de passar la pilota, que té forma ovalada, cap en darrera. No queda clar si es va demanar expressament a l'inici que tingués aquesta forma per diferenciar-se del futbol o el seu material de bufeta del porc inflat directament originava una forma més ovalada que no pas rodona.

Els partits duren 80 minuts, amb dues parts de 40 minuts cadascuna (i 10 minuts de descans). Però a més hi ha una tercera part. S'anomena el "tercer temps", i consisteix en que l'equip local convida al visitant a prendre alguna cosa per a menjar o beure. Independentment del resultat, en aquesta "part", tots són amics, que xerren, fan bromes i canten junts...

El rugbi no només ajuda a assolir una sèrie de capacitats físiques, i un bon estat de salut, sinó que aporta uns valors molt importants, com el respecte, el sacrifici, la col·laboració i l'amistat, entre d'altres.

Sembla un esport una mica agressiu, perquè hi ha molt contacte físic, però la seva pràctica implica disciplina i respecte per les normes, que segueixen tant els jugadors com el públic: ni crits, ni protestes, ni insults... i gran respecte per les decisions arbitrals.

Mira aquesta petita història dels anteriors mundials

 

 

  Selection of websites:

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date 18-09-2019 Last updated 03-10-2023