Guies de lectura

Còmic-art

Còmic-art

El còmic ha anat guanyant un lloc en la història de l'art, passant de ser un mer entreteniment a un nou mitjà de comunicació artístic amb una gran varietat de corrents estilístiques: còmic americà, manga, tebeo, historieta gràfica, etc.

Si estàs interessat en aquest món et proposem un recull de recursos sobre l'origen i la història del còmic, tècniques de dibuix, teories del llenguatge visual, la creació de narracions i moltes curiositats més del Novè art.

 També et pot interessar:

Date created: 11/11/2011

Last updated: 22/01/2015

Origen del còmic


Authorship: Federació d'Institucions Professionals del Còmic

Saló Internacional de Còmic de Barcelona i del Saló del Manga. Notícies, cartells i hemeroteca.

Authorship: Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat

Butlletí electrònic de la Biblioteca Tecla Sala amb informació d'actualitat, ressenyes i recomanacions.

Recull de recursos sobre el còmic d'aquesta gran comunitat de coneixement general. Hi trobaràs un recull de webs generals sobre el còmic, un glossari de termes relacionats amb aquesta disciplina i especialment amb el manga i l'anime per a principiants, ressenyes bibliogràfiques, articles i càpsules de coneixement, propostes de cursos i la possibilitat d'ampliar aquests recursos compartint coneixements.

Portal dedicat a informar sobre la trajectòria i l'obra dels autors de còmic espanyols. Conté un apartat de novetats, d'entrevistes amb els autors i d'informació sobre concursos de còmic.

Authorship: Ohio State University

La biblioteca i museu del còmic de la Ohio State University ofereix diverses exposicions i galeries d'imatges relacionades amb els orígens del còmic.

Base de dades molt completa sobre l'edició de còmics en llengua catalana: títols, autors, editorials, etc.

Authorship: Grup Isard

Recull dels principals còmics publicats en català amb les reproduccions de les principals portades.

Back to top