Guide detail
Guies de lectura
Cap a un futur millor: Objectius de Desenvolupament Sostenible
El 25 de setembre de 2015 l'Assemblea General de Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible (ODS). En aquesta agenda es troben 17 objectius i 169 metes específiques, totes centrades en el desenvolupament mundial sostenible.
Els objectius estan centrats en 5 esferes de vital importància: les persones, el planeta, la prosperitat, la pau i les aliances.
Substitueixen els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM), que van caducar el 2015. A diferència dels ODM, que els va elaborar un comitè a porta tancada, en l’elaboració dels ODS hi van estar involucrats 193 estats i fins i tot també, la societat civil.
El 2019 a Catalunya es va elaborar un “Pla nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 a Catalunya” amb l’objectiu d’implementar els ODS a Catalunya mitjançant les polítiques públiques impulsades per la Generalitat de Catalunya.
En aquesta guia de lectura es presenten una selecció de lectures per cada un dels 17 objectius de les ODS.
Date created: 24/08/2020
Last updated: 04/12/2020
Guide sections
- 01. Fi de la pobresa
- 02. Fam 0
- 03. Salut i benestar
- 04. Educació de qualitat
- 05. Igualtat de gènere
- 06. Aigua neta i sanejament
- 07. Energia assequible i no contaminant
- 08. Feina decent i creixement econòmic
- 09. Indústria, innovació i infraestructura
- 10. Reducció de les desigualtats
- 11. Ciutats i comunitats sostenibles
- 12. Producció i consum responsable
- 13. Acció pel clima
- 14. Vida submarina
- 15. Vida d'ecosistemes terrestres
- 16. Pau, justícia i institucions sòlides
- 17. Aliances per aconseguir els objectius
17. Aliances per aconseguir els objectius
Les tendències de creixement mundial actual no són sostenibles. Aquesta obra ens proposa La nova il·lustració on hi ha un equilibri entre humanitat i ecosistemes, economia i estat, tant a curt com a llarg termini.
Diccionari que presenta i explica conceptes relacionats amb la cooperació internacional.
Recull d’articles de Jose Luis Sampedro en el que es plantegen qüestions relacionades amb l’ecologia, el desenvolupament, la relació entre economia i política i la humanització de la ciència.
Presentació del concepte de microcrèdits. Com a través d’aquest instrument es pot proporcionar integració social i financera a milers de persones.