Guies de lectura

LGTBI a escena

LGTBI a escena

El teatre és l'art viu per excel·lència que pren de la realitat tot allò que és digne d’explicar i l'eleva al grau de l'estètic i el representatiu. Les arts escèniques també han tractat, al llarg de la història, els usos i costums en la vida de les persones amb sexualitats no normatives o amb identitats de gènere no binàries. Així s’han fet visible, entre altres temes, els plaers, desitjos, les dificultats, la manca de drets i les formes d’apoderament i d’orgull individuals i col·lectives.

Date created: 19/06/2017

Last updated: 24/05/2024

2. Musicals



El teatre musical ha estat un espai de representació, visibilitat i empoderament per a la comunitat LGTBI al llarg de la història. La seva capacitat per explicar històries, construir identitats i mobilitzar les persones l'ha convertit en un mitjà privilegiat per a l'activisme i l'expressió LGTBI fent tàndem amb la música per expressar la veu i celebrar la diversitat a través de l'art escènic.


 A Wong Foo, ¡gracias por todo! Julie Newmar
A Wong Foo, ¡gracias por todo! Julie Newmar
Kidron, Beeban , Snipes, Wesley , Swayze, Patrick, , Leguizamo, John  
Madrid : Universal, DL 2003

Tres drag-queens inicien un viatge en automòbil, de Nova York a Hollywood, per a participar en el concurs nacional de reines. A la meitat de camí el cotxe s'espatlla en un remot i aïllat poble, on tothom porta una existència trista i avorrida. La pel·lícula s'ha adaptat al teatre musical amb llibret de Douglas Carter Beane (guionista del film) i música de Lewis Flinn.

 Hedwig and the angry inch
Hedwig and the angry inch
Mitchell, John Cameron  
Madrid : Aurum, DL 2006

Hedwig és una dona transgènere cantant d’una banda de rock and roll. A través de flashbacks i cançons coneixem la història de la seva vida: des de la seva operació de canvi de sexe a l'altre costat del Mur de Berlín, el seu casament amb un soldat americà o la traïció d’en Tommy Gnosis, un amant que abans d'abandonar-la, li roba les cançons per triomfar com a estrella del rock. 

 The Prom: una novela basada en el exitoso musical de Broadway
The Prom: una novela basada en el exitoso musical de Broadway
Mitchell, Saundra  
Barcelona : Nube de Tinta, octubre de 2020

El musical de Broadway The Prom ha servit d'inspiració per a una novel·la i una pel·lícula. L'Emma és una adolescent que té com a somni poder anar al ball de graduació del seu institut amb la seva parella, l'Alyssa. Però això que sembla tan senzill, en un petit i conservador poble de l'estat d'Indiana és quasi impossible. L'Emma, davant de tot plegat, decideix denunciar la vivència en un vídeo al seu canal de Youtube, aquest es viralitza i arriba fins a dues estrelles de Broadway en hores baixes, que hi veuen un filó per intentar reflotar la seva carrera artística.

Back to top