Llibres i documentals per cinèfils

Un Sant Jordi de cinema

T'hem preparat un Sant Jordi d'allò més cinèfil. De primer oferim una selecció de llibres per sorprendre els amants de la pantalla gran, i per completar el menú, una tria dels 10 documentals imprescindibles per entendre la història del cinema.

El Cine según Hitchcock 

François Truffaut

> Ebiblio

Aquest llibre transcriu la llarga conversa –50 hores!- que van mantenir François Truffaut i Alfred Hitchcock, i conté algunes de les més valuoses i interessants reflexions al voltant del setè art. Possiblement el llibre de cinema més llegendari de la història.
Fins i tot es va portar a la pantalla gran en el documental 'Hitchcock/Truffaut' (Kent Jones, 2015).

Historia del cine 

Román Gubern

> Ebiblio

L'historiador català Román Gubern va compondre el manual de referència per a totes les escoles de cinema espanyoles. Un llibre que no ha deixat de reeditar-se des de la seva publicació original a finals dels anys 60.

¿Qué es el cine? André Bazin 

Què entenem per cinema? Què és allò que el converteix en un art? Això és el que es pregunta André Bazin, un dels crítics més importants de la Nouvelle Vague francesa. En aquest llibre es recopilen alguns dels seus millors textos, una bona visió de les bases de l’anàlisi cinematogràfica de Bazin.

Esculpir en el tiempo: reflexiones sobre el arte, la estética y la poética del cine  Andrei Tarkovski

L'exigent cineasta Andrei Tarkovsky demostra la complexitat de les seves pel·lícules en el seu diari de treball. Un dels llibres de referència per a qui vulgui dedicar-se al cinema, i també un interessant document per a qui es senti fascinat per un cinema més complex. Un títol per a cinèfils d'alt nivell.

Moteros tranquilos, toros salvajes: la generación que cambió Hollywood Peter Biskind 

Sota el subtítol de "la generació que va canviar Hollywood", el llibre fa una anàlisi de la nova etapa de Hollywood amb els nous i joves cineastes que apareixen després de l'èxit espectacular de la pel·lícula Easy Ryder (Dennis Hopper, 1969). Parlem de noms com Robert de Niro, Al Pacino, Coppola, Scorsese i Spielberg.

Com es fan les pel·lícules  Sidney Lumet

Què fa que un director esculli un guió i en rebutgi molts d'altres? Què pot fer un director per acontentar els productors sense perjudicar la pel·lícula? Una masterclass de cinema d'un dels grans directors de tots els temps. Un llibre imprescindible per als amants del cinema fins ara inèdit en català.

Historia del cine   Mark Cousins 

Considerada la història del cinema més completa i profunda que mai s'hagi escrit. Cousins juga a provocar constantment, confiant en els seus amplis coneixements, oposant cinematografies i corrents, i desmuntant els prejudicis que té la visió més occidental. Ell mateix ha escrit i dirigit la sèrie documental The Story of Film: una odissea (Mark Cousins, 2011-2014)..

De cine: Memorias de un príncipe de Hollywood  Budd Schulberg 

L'origen i sentit de Hollywood vist a través dels ulls de Budd Schulberg, fill del gran B. P. Schulberg qui fou membre gairebé fundador d'aquesta indústria i cap de la Paramount Pictures. Un conjunt d'anècdotes per a entendre l'encant i la sordidesa que va viure la meca del cinema des de la seva fundació fins a l'edat d'or.

Mutaciones del cine contemporáneo  Jonathan Rosenbaum i Adrián Martín  

Els crítics Adrián Martín i Jonathan Rosenbaum demostren que el cinema d'aquest nou segle és més interessant i variat que mai. Un llibre imprescindible per als crítics i cinèfils d'avui, aquells que es preocupen per l'evolució del cinema contemporani.

 

  Search the catalog:

  You may also like:

  Go to the shelf:

¡Lumière! comienza la aventura Thierry Frémaux

Un documental que reuneix una selecció de 114 pel·lícules, unes molt conegudes i d'altres gairebé inèdites, de les més de 1400 filmades pels germans Auguste i Louis Lumiére, pioners del cinema. La tria va a càrrec de Thierry Frémaux, director del Festival de Cine de Cannes y de l’Institut Lumière).

 

 

 

La màgia de Mèlies  Jacques Mény

Un documental sobre l'il·lusionista i cineasta francès Georges Méliès amb material inèdit, extractes de documents de l'època y testimonis d'experts.

 

 

 

Stanley Kubrick, una vida en imágenes  Jan Harlan 

La vida i la carrera cinematogràfica del director Stanley Kubrick amb comentaris i records de col·laboradors, companys i amics: Woody Allen, Nicole Kidman, Malcolm McDowell, Shelley Duvall, Jack Nicholson, Steven Spielberg y Martin Scorsese, entre d’altres.

 

 

 

The Story of filmMark Cousins

El prestigiós crític, historiador i cineasta Mark Cousins, aborda la història del cinema des de la seva creació fins als nostres dies, a través de 15 episodis i centenars de fragments cinematogràfics.

 

 

 

Histoire(s) du cinémaJean-Luc Godard 

Una de les obres més importants del director francès, i probablement la mirada més lúcida i imperible mai projectada sobre la història del cinema. Un document de 8 episodis, a manera de collage, realitzat a partir de fragments de films, textos, cites sobre pantalla, fotos, quadres, fragments musicals, sons, i lectures a càrrec de narradors d'excepció (Juliette Binoche, Alain Cuny, Julie Delpy o el propi Godard).

 

 

 

Hitchcock, Truffaut   

Kent Jones

>Ebiblio

Què fa que un director esculli un guió i en rebutgi molts d'altres? Què pot fer un director per acontentar els productors sense perjudicar la pel·lícula? Una masterclass de cinema d'un dels grans directors de tots els temps. Un llibre imprescindible per als amants del cinema fins ara inèdit en català.

 

 

 

78/52: la escena que cambió el cine   Alexandre O. Philippe 

Documental sobre una de les escenes més extraordinàries i impactants de la història del cinema: l’icònic assassinat de la dutxa a la pel·lícula "Piscosis" d’Alfred Hitchcock.

 

 

 

Cinco condiciones Lars von Trier i Jorgen Leth 

Lars von Trier proposa al realitzador Jorge Leth rodar cinc versions d'un dels seus antics curtmetratges. Cada remake tindrà unes normes que no es podrà saltar, aconseguint que l'espectador gaudeixi amb els cinc experiments cinematogràfics.

 

 

 

Perdidos en la Mancha   Keith Fulton i Louis Pepe  

Un documental sobre la lluita del director Terry Gilliam per aconseguir rodar la seva pel·lícula 'The Man Who Killed Don Quixote'. Tot un èxit entre estudiantes de cinema.

 

 

 

A Personal Journey with Martin Scorsese through American movies    Martin Scorsese i Michael Henry Wilson  

El director Martin Scorsese repassa la història del cinema clàssic nord-americà, des dels seus inicis fins als anys 70, quan va començar a treballar en el món del cinema.

 

 

 

  Search the catalog:

  You may also like:

  Go to the shelf:

Creation date: 12/04/2019 Last updated: 17/04/2020