Recomanació

Manual de entrenamiento del ciclista

Manual de entrenamiento del ciclista

Friel, Joe

Badalona [etc.] : Paidotribo, cop. 2011

El Manual de entrenamiento del ciclista, de Joel Friel és un ampli manual per iniciar-se en l'entrenament ciclista. Introducció a l'entrenament, l'entrenament per watts, a la dieta... Aquest llibre és una referència indispensable per a aquells als quals els interessi tot el relacionat amb l'entrenament. Si voleu ser el vostre propi entrenador, aquest és el llibre.

En el llibre s'expliquen clarament tots els conceptes relacionats amb l'entrenament del ciclista. Si comenceu en això de l'entrenament de debò aquest llibre us serà de molta ajuda. Trobareu molts exemples i indicacions per crear un pla d'entrenament propi, així com els diferents exercicis a realitzar en funció del que es vulgui millorar. Complementant aquesta gran quantitat d'informació hi ha capítols dedicats a l'alimentació, l'entrenament amb peses i a les particularitats d'atletes femenins, juniors i veterans, entre d'altres apartats.

El títol original de l'obra: "The Cyclist's trainning bible" ja deixa ben clar el que busca l'autor: crear una obra de referència per a tot aficionat al ciclisme, una "Bíblia del ciclista ". I no es tracta d'una exageració, perquè estem davant d'un complet manual de 350 pàgines amb gràfics, taules i informacions útils per a la preparació i creació d'un pla d'entrenament propi.

L'autor, Joe Friel, té un mestratge en ciències de l'exercici i és un entrenador d'esports de resistència molt conegut per la seva feina amb triatletes i ciclistes d'elit i per ser l'autor d'aquest i altres llibres d'entrenament per a practicants de bicicleta de muntanya, de triatló o de la prova de l'Ironman.

Més informació:

Recomanat per Carme Trabal Benitez. Bib. Dos Rius de Torelló

19/03/2019