Recomanació

Els 50 millors barrancs pel massís del Port

Els 50 millors barrancs pel massís del Port

Martínez Piñol, Carles

Valls : Cossetània, 2009

Com el seu títol indica, "Els 50 millors barrancs pel massís del Port", de Carlos Martínez, ens ofereix un recull dels més espectaculars recorreguts pels barrancs de la regió dels Ports. Els diferents itineraris, amb diversos graus de dificultat i durada, estan perfectament indicats, comentats i agrupats per zones geogràfiques.

El barranquisme o descens de barrancs és una activitat esportiva, nascuda a França durant la darrera meitat del segle XX, relacionada amb l'espeleologia, el senderisme, l'escalada i l'alpinisme d'una banda, i amb els esports aquàtics per altra. Consisteix a progressar pel llit d'un barranc, caminant, nedant o fent descens en ràpel, amb un recorregut molt variat: trams amb poc cabal o fins i tot secs, punts amb tolls i gorgs profunds i altres trams amb cascades de diverses altures, trobant també terrenys amb vegetació o desèrtics.

El descens de barrancs és una disciplina específica que requereix una completa formació i coneixements i habilitats per a ser practicada de forma segura. Tot i que pot realitzar-se en solitari, per seguretat es practica habitualment en grup. L'equipament personal i col·lectiu varia molt dins de les característiques de cada descens, però dins de l'equip s'han de considerar imprescindibles una motxilla amb drenatge per l'aigua, calçat específic de barranquisme o de trekking, vestit de neoprè, casc, arnès i cordes.

Carlos Martínez Piñol, president de l'Espeleo Club Tortosa, ha format part com a monitor i instructor durant 20 anys de l'equip docent de la Federació Catalana d'Espeleologia. Va ser un dels fundadors del Departament de Canyons i Engorjats de l'Escola Catalana d'Espeleologia i com a gran amant de la natura i l'esport de muntanya és un entusiasta defensor d'aquestes activitats.

Més informació:

Recomanat per Carme Trabal Benitez. Bib. Dos Rius de Torelló

 

23/07/2019