Fons especials

Centre d'Informació de la Discapacitat. Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer - Sant Boi de Llobregat. Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
Centre d'Informació de la Discapacitat. Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

El Centre d'Informació de la Discapacitat (CID) posa al teu abast documents que puguin ser d'interès en el coneixement del món de la discapacitat. Aquest s'adreça a tot tipus de públic: familiars, comunitat educativa, professionals, entitats i associacions i els ciutadans en general.

El CID, agrupa el fons documental vinculat al tema de  les discapacitats sota  diferents categories: Psicologia (PS), Discapacitats físiques (DF), Discapacitats sensorials (DS), Discapacitat intel·lectual (DI), Malalties mentals (MM), Accesibilitat (AC) i Esport i lleure (EL).


Localització

El CID està ubicat a la  Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de LLobregat. A l'àrea general, a prop del taulell del servei d'informació trobareu l'espai identificat amb aquests documents –divulgatius i especialitzats-, agrupats per temàtiques.

A la mateixa secció s'hi troben revistes, contes infantils, novel·les, biografies i relats personals. Completen el fons llibres de lectura fàcil, novel·les en lletra gran, àudiollibres i pel·lícules. Els documents es poden consultar a sala o es poden endur en préstec.

Tots els documents estan catalogats i es poden consultar al catàleg de la biblioteca.


Serveis complementaris

La biblioteca també ofereix serveis complementaris adaptats per a persones amb deficiència visual o ceguesa.

Dispositius electrònics:

  • Tele lupa portàtil, Optelec 5HD. Permet ampliar textos i imatge a color. Imprescindible portar el carnet de biblioteca i deixar-lo al personal. Per a ús exclusiu dins de la biblioteca
  • Escàner lector electrònic, Clear Reader. Dispositiu dotat d'una càmera que escaneja textos impresos: cartes, llibres, diaris, revistes...i els llegeis en veu alta. Pot reconeixer i llegir textos en castellà, català, anglès, francès i alemany. Cal fer servir els auriculars. Imprescindible portar el carnet de biblioteca i deixar-lo al personal. Per a ús exclusiu dins de la biblioteca
  • Bucle magnètic. A la sala d'actes de la biblioteca s'ha instal·lat una anella magnètica que millora la qualitat del so que es percep a través dels audiòfons o dels implants coclears.

Activitats

Al llarg de l'any es programen activitats que tenen com a objectiu apropar la realitat del col·lectiu i la inclusió de les persones amb discapacitat, mitjançant la difusió de materials i la programació d'activitats que promoguin la sensibilització i la solidaritat com ara: hores del conte, espectacles infantils integradors, conferències, exposicions, guies de lectures i visites guiades. Cada dijous a la tarda fem el "Club de lectura fàcil per a persones amb diferents capacitats lectores".


Totes les novetats i informació al blog del CID

Us recordem que en el blog del Centre d'Informació de la Discapacitat  (CID), podeu trobar informació relacionada amb la discapacitat: notícies, activitats,  recursos web, noves adquisicions del fons del CID i moltes coses més que us poden interessar.
 

Butlletins del CID

Els Butlletins del CID, són les publicacions trimestrals de les novetats de la secció. Poden tenir un eix comú temàtic o ser independents.

En aqueste enllaç podeu accedir a les publicacións del CID, el butlletins, i les memòries del Centre d'Informació de la Discapacitat.  

Accés a les publicacions en issuu

 

Et pot interessar

Ebooks per a persones amb discapacitat

La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer disposa de 9 dispositius de llibre electrònic per a persones amb discapacitat i problemes importants de visió, que els facilitarà el guadir de la lectura. Aquests dispositius es lliuren amb un contingut predeterminat de novel·les clàssiques, lliures de drets d'autor, i es presten en les mateixes condicions que la resta de documents. Cal signar un document de responsabilitat de bon ús. Els aparells són una donacó fruit del conveni entre l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i Flisa Catalunya (Fundació ONCE)

 
Informació complementària:

 

Informació i webs d'interès

Discapacitat física (DF)

Discapacitat sensorial (DS)

Discapacitat intel·lectual (DI)

Salut mental i malalties mentals

Més informació 

Altres fons especials
Temes: Associacions de malalts, Salut, Salut mental, Psicologia
Etiquetes:
Mitjana (2 Vots)