Xavier Barriga

"Per fer un bon pa és necessari  entusiasme, respecte per la professió, bones matèries primeres i molta, molta passió"

 

Neix a Barcelona el 1969 dins una família de forners. Així és com a l'edat de catorze anys s’inicia en el negoci familiar mentre continua ampliant coneixements en l’art d’elaborar pa de manera tradicional. Als vint-i-tres viatja per França, Itàlia, Portugal i Dinamarca per continuar amb el seu aprenentatge.

El 1999 entra a treballar com a assessor tècnic en una casa de forns italians, a més de formar part del departament d’investigació i desenvolupament d’una de les farineres més importants del país. El 2001 impulsa Atecpan, una empresa dedicada a l’assessorament d’empreses panificadores, però el 2008 decideix obrir la seva pròpia forneria a Barcelona, al carrer Aribau, i a hores d’ara ja en són quinze.

 

 

L'Ofici segons Xavier Barriga

“L’aroma del pa és un dels primers records que tinc. Crec que des de petit estava destinat a ser flequer. Del meu pare vaig aprendre a reconèixer el tacte de la massa, l’espontaneïtat del llevat i el caràcter fascinant i noble del pa. Amb ell vaig aprendre els secrets del pa i a estimar una professió de la qual sempre m’he sentit molt orgullós. Són sensacions i records que no s’obliden i que avui intentem transmetre en tot allò que fem a Turris. Volem fer pans que demostrin un ofici, una consciència i un respecte per l’ofici de flequer”

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

Guia de lectura:

Presència a les xarxes socials:

  Vés al prestatge:

Data de creació 20-03-2019 Última actualització 20-03-2019