Mey Hofmann

Maria Remei Hofmann i Roldós (Barcelona, 1946 – Barcelona, 2016). Filla d'alemany i catalana. Va ser arran del seu divorci, el 1983, que va enlairar-se muntant una escola d’hostaleria en un moment que hi havia molt poques dones xefs. Esdevingué pionera en la renovació i la difusió de la gastronomia catalana. Arran de l’escola va obrir el Restaurant Hofmann (1992) per facilitar les pràctiques als alumnes de l’escola, la Pastisseria Hofmann (2008), l'Espai de degustació Hofmann (2012), el Racó Hofmann, la Taverna Hofmann (2014) i el Hofmann Bistrot (2016).

És una referència a Catalunya, no sols pels seus restaurants sinó per la seva escola. Es va envoltar de grans professionals perquè els alumnes aprenguessin matèries tan complexes com la química culinària o el dret mercantil, una cosa insòlita en aquells temps.

Ha estat definida com “L’aristòcrata de la cuina” malgrat que el títol la ruboritzava. Era una gran mestra del dolç i la reina de la pedagogia culinària. Des de ben jove es fixava en tot i li agradava tant la cuina que en van gaudir de ple els seus familiars.

Entre els seus mestres destaca Juan María Arzak o Alain Ducasse. El seu llegat segueix viu en els centenars d'alumnes (es calcula que uns 2.000) que van seguir els seus ensenyaments. Entre els seus alumnes destaquen els germans bessons Sergio i Javier Torres (Dos Cielos), Jordi Esteve (Nectari), Arnau Bosch (Can Bosch), el pastisser Josep Maria Rodríguez, Aitor Zabala,...

Vídeos

Mey Hofmann en "Pastelería Hofmann".

Entrevista a Mey Hofmann a Televisió de Catalunya realitzada l'any 2009

 

Premis i reconeixements

2014  * primera estrella Michelin pel seu restaurant Hofmann

2016   Premi Especial de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

 

Cake de llimona Mey Hofmann

Ingredients

  • Ratlladura d'una llimona i mig (de mida mitjana-grans)
  • 3 ous
  • 225 g. de sucre
  • 110 g. de nata líquida
  • 5 g. de llevat
  • 75 g. de mantega
  • 210 g. de farina
  • Escorça de llimona per al caramel·litzat de la coberta (opcional)

Preparació

Batre els ous amb el sucre fins que quedi una barreja blanquinosa. Afegir la nata. Barrejar la farina amb el llevat i afegir a la barreja anterior. Quan tot està integrat, afegir la mantega fosa (però no calenta) i la ratlladura de llimona.

Posar en un motlle rectangular i ficar al forn a 180 g. durant 10 minuts, després baixar la temperatura a 160 i deixar-ho 25 minuts més o el temps que necessiti segons el vostre forn.

Si voleu afegir una mica de llimona caramel·litzat com coberta, caldrà posar uns trossets de pell de llimona amb aigua i sucre a caramel·litzar i quan estigui llest ruixar per sobre.

  Selecció de webs:

Data de creació 06-02-2019 Última actualització 12-02-2019