Begudes espirituoses

Les begudes espirituoses són el resultat de la destil·lació de fermentats que tenen com a matèria primera productes  agraris con el raïm, els cereals, els fruits secs, la remolatxa, la fruita, la canya, etc. Explicat de manera senzilla, una espirituosa és una beguda alcohòlica que ha augmentat el seu grau amb la destil·lació. Les més conegudes són el brandi o conyac, el whisky, el rom,  la ginebra, i el vodka.

El brandi és una categoria de beguda espirituosa que, a diferència de les altres, s’elabora a partir del raïm i de la destil·lació del vi. La principal diferència entre el brandi i el conyac radica en el seu  origen geogràfic i en el mètode de producció.

El whisky prové de la destil·lació de mosts d'ordisègolcivada o altres cereals maltats; per l’elaboració del rom es destil·len subproductes de la canya de sucre; la ginebra s’obté a partir de destil·lació de maceracions diferents productes: maltblat de morovi, etc .;  i el vodka s'origina a partir de l'alcohol etílic obtingut mitjançant una fermentació de patates, grans o altres productes d'origen agrícola.

Per saber-ne més:  ...