Copèrnic

La Terra gira al voltant del Sol, tot i que cada dia veiem com el nostre estel apareix i desapareix per l’horitzó. Deu ser per aquesta experiència quotidiana que va costar tant d’acceptar la teoria heliocèntrica de l’astrònom polonès Nicolau Copèrnic. Elaborar la teoria li va costar molts anys de feina i el seu llibre Sobre les revolucions de les esferes celestes no el va poder tenir a les mans fins poc abans de morir, el 1543.

Aprofitant els 550 anys del seu naixement, el 1473, volem fer unes quantes òrbites al voltant d’un tema tan atractiu com és l’astronomia. Observar el cel de nit sol ser un espectacle fascinant, però comprendre què passa en aquesta mena d’arc fosc que ens envolta i tenir una idea de les immenses distàncies que ens separen dels astres que veiem com puntets, ajuda no només a conèixer, sinó també a apreciar millor el que observem (i el que no podem observar directament).

La Xarxa de Biblioteques Municipals ha programat diverses activitats, tant per a adults com per a públic de qualsevol edat o famílies, que ens portaran tastets d’univers, perquè després, llegint, observant o simplement somiant, siguem capaços de viatjar pel nostre compte pel cosmos.

Destaquem

Les biblioteques recomanen