Dolores Redondo

(Sant Sebastià, 1969). Escriu des dels catorze anys. La seva primera novel·la la va publicar al 2009 amb el títol de Los privilegios del ángel. És l'autora de la Trilogia de Baztan, el fenomen literari en castellà més important dels últims anys. Els tres lliuraments d'aquesta trilogia, El guardián invisibleEl legado de los huesos i La ofrenda a la tormenta, han arribat a centenars de milers de lectors fidels. A més, avui ja són més de 30 editorials de tot el món que han publicat la seva obra.

Després de l'aparició de El guardiàn invisible, la crítica la va saludar com una de les propostes més originals i contundents del ‘noir’ al nostre país, i ha continuat elogiant-la per cada nova obra. Al 2016 guanya el Premi Planeta amb Todo esto te daré. Enguany s’ha estrenat l’adaptació cinematogràfica basada en el primer títol de la trilogia. La pel·lícula l’ha dirigida el director de cine pamplonès Fernando González Molina. Marta Etura és l’actriu principal que interpreta a la inspectora Amaia Salazar.

El 26 d'abril va visitar les Biblioteques de Granollers (Teatre Auditori de Granollers).

Dedicatòria als usuaris (clica la imatge per ampliar)

A les biblioteques trobaràs:

  Recomanació

Todo esto te daré/ Redondo, Dolores

És una novel·la amb uns personatges masculins molt forts que es centra en l'enfrontament de tres homes que procedeixen de llocs diferents i amb visions molt allunyades sobre la riquesa, l'homosexualitat o la fe. Quan es coneixen s'adonen que han viscut carregats de prejudicis .

Manuel Nogueira és un escriptor que s’assabenta de la mort en accident de trànsit a Galícia del seu marit, quan ell suposava que era a Barcelona. El vidu viatja a la Ribeira Sacra a Galícia on es troba amb una realitat que desconeixia completament. Manuel es troba amb una família de nobles gallecs , obsessionada amb el bon nom, que posseeix  grans propietats, una gran empresa familiar i una herència; un món que se li ve a sobre, i davant el qual el seu primer impuls és fugir, però roman allí per la sospita d'assassinat.

Els altres dos personatges que acompanyen en Manuel en aquesta recerca són un guàrdia civil a punt de jubilar-se  i que no acaba de veure clar com han anat les coses, i un capellà que calla tot el que sap i que -com pot- va guiant-lo per on ha d’anar investigant.

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 07/03/2017 Data de modificació: 05/09/2021