Almudena Grandes

(Madrid, 1960-2021) es va donar a conèixer el 1989 amb Las edades de Lulú, XI Premio La Sonrisa Vertical. Des de llavors, l'aplaudiment dels lectors i la crítica no han deixat d'acompanyar-la. Les seves novel·les Te llamaré ViernesMalena es un nombre de tangoAtlas de geografía humanaLos aires difícilesCastillos de cartón i El corazón helado, juntament amb els contes Modelos de mujer i Estaciones de paso, l'han convertida en un dels noms més consolidats i de major projecció internacional de la literatura espanyola contemporània.

Diverses obres seves han estat portades al cinema i el teatre, i han merescut, entre d'altres, el Premio de la Fundación Lara i també els que atorguen els llibreters de Madrid i de Sevilla, així com el Rapallo Carige i el Prix Méditerranée. Amb Inés y la alegría (Premio de la Crítica de Madrid, Premio Iberoamericano de Novela Elena Poniatowska i Premio Sor Juana Inés de la Cruz) inaugurà la sèrie Episodios de una guerra interminable, a la qual pertanyen El lector de Julio Verne (escollit pels lectors d'El País, com el millor llibre del 2012) i Las tres bodas de Manolita (2014).

El 2015 va publicar Besos en el pan, on narra les vivències dels veins d'un barri qualsevol que soporten com poden les conseqüències d'una crisi econòmica. L'any 2017 publica la novel·la Los pacientes del doctor García (Premio Nacional de Narrativa 2018). I l'any 2020 publica la seva darrera novel·la La madre de Frankenstein (Tusquets).

El 12 de març de 2014 va visitar la Biblioteca Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí.

Dedicatòria als usuaris (clica la imatge per ampliar)

A les biblioteques trobaràs:

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 23/01/2017 Data de modificació: 20/01/2022