Alejandro Palomas

(Barcelona, 1967) és llicenciat en Filologia Anglesa per la Universitat de Barcelona i compta amb un màster en Poètica pel New College de San Francisco. Ha col·laborat en diversos diaris i revistes i la seva obra ha estat traduïda a vuit idiomes. 

És autor del guió cinematogràfic Ojos de invierno, adquirit per Filmax i basat en la seva novel·la Tanta vida (2008). El 2002 va ser escollit Nou Talent FNAC per la seva novel·la El tiempo del corazón. El 2008 quedà finalista del premi de novel·la Ciudad de Torrevieja amb l’obra El secreto de los Hoffman, portada al teatre el 2009. El 2011 va publicar El tiempo que nos une i El cel que ens queda i va ser finalista del Premi Primavera de Novel·la amb El alma del mundo.

El 2013 publica el llibre de poesia Entre el ruido y la vida i el 2014 la novel·la La madre. Posteriorment amb la novel·la Un fill guanya el Premi Joaquim Ruyra 2014, el Protagonista Jove 2016 i el Premi Nacional de Literatura Infantil y Juvenil 2016. I enguany ha publicat el seu primer àlbum il·lustrat Las dos orillas.

L'any 2018 ha guanyat el Premi Nadal pel llibre Un amor.

L'11 de febrer de 2017 va visitar la Biblioteca Central de Terrassa.

Dedicatòria als usuaris (clica la imatge per ampliar)

El 4 d'octubre de 2017 va visitar les Biblioteques de Gavà (Espai Maragall).

A les biblioteques trobaràs:

 

  Recomanació

Un fill/ Palomas, Alejandro
En Guillem és un nen de 9 anys introvertit, ingenu i ple d’imaginació. Sempre somriu. No li agrada el futbol. El que més li agrada més és la lectura, llegeix tot allò que li cau a les mans.  De gran vol ser Mary Poppins. Per què? Perquè és una agradable senyora que sap volar, estima els animals i, quan no està treballant, pot nedar amb els peixos. Aparentment sembla que en Guillem és un nen feliç però no és pas així, el nen amaga un misteri corprenedor. A l’estil d’una novel·la policíaca, el seu pare, una mestra de l’escola i una psicòloga intenten esbrinar què és el que li passa. Innocentment tothom espera que tot plegat es solucionarà recitant la paraula màgica Supercalifragilisticespialidós, que Mary Poppins diu en la seva famosa pel·lícula. Tant de bo fos un mot que pogués solucionar no només el seu problema sinó el de tots els nens que es senten sols al món.

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 03/07/2017 Data de modificació: 31/01/2019