Thomas Stearns Eliot

Més conegut com a T. S. Eliot, naixia el 26 de setembre de 1888 a St. Louis (Missouri, EE.UU.). És amb tota seguretat un dels poetes en llengua anglesa més importants i influents del S. XX, tant és així que el 1948 li van atorgar el premi Nobel de literatura "for his outstanding, pioneer contribution to present-day poetry" (per la seva extraordinària i pionera contribució a la poesia actual) .

Però a banda de poeta també va ser assagista, dramaturg, crític literari i professor.

Ja de ben petit es va submergir i refugiar en la literatura (devorant novel·les d’aventures), segons sembla a causa d’una hèrnia inguinal que no li permetia jugar amb altres nens i nenes de la seva edat. Quan tenia 14 anys va començar a escriure els seus primers poemes. Amb tot, va aconseguir una educació excelsa, podent estudiar a les millors universitat del món: Harvard, Sorbonne i Oxford. La seva estada a Anglaterra el marca tant, que el 1927 adquireix la nacionalitat britànica.

T. S. Eliot va morir a Londres el 4 de gener de 1965 a causa d’un emfisema.

Tot i que el seu llibre de poesia, Old Possum’s Book of Practical Cats, ha servit de base per crear un dels espectacles musicals més coneguts, representats i exitosos d’Andrew Lloyd Webber com és Cats, l’obra teatral de T. S. Eliot ha estat sempre més desconeguda, però malgrat això no resulta menys important.

Entre el 1932 i 1958 va escriure un total de set obres de teatre, la majoria en vers: Sweeney Agonistes (1932), The Rock (1934), Murder in the Cathedral (1935),  The Family Reunion (1939), The Cocktail Party (1949), The Confidential Clerk (1953) i The Elder Statesman (1958).