Documentant la dansa

La dansa és la successió de passos, salts, posicions, executats segons un ordre i un ritme determinats. Des de la prehistòria l'ésser humà ha tingut la necessitat de comunicar-se corporalment amb moviments que expressaven sentiments i estats d'ànim. 

L'evolució i el pas del temps han configurat la dansa i el ball com a art escènic que forma part de la vida de tothom i de la manera d'entendre l'oci i la cultura actualment.

Et presenten dotze documentals, disponibles en línia, que pivoten al voltant de la disciplina de la dansa des de diferents prismes.

 

Pina
Wim Wenders experimenta amb la relació entre el cinema i la dansa. A través d'un viatge sensual, visualment molt impactant ens apropa les seves coreografies més conegudes de la coreògrafa. alemanya Pina Bausch

Disponible a Biblio Digital

Somnis de ball
L’any 2008, la famosa ballarina i coreògrafa Pina Bausch selecciona quaranta adolescents que no havien sentit parlar mai d'ella per formar part de l'espectacle "Kontakthof". El documental ens mostra els deu mesos d'assajos fins a la nit de l'estrena.

Disponible a Biblio Digital

Bobbi Jene
Una història d'amor que reflecteix els dilemes i les inevitables conseqüències de l'ambició. Després de 10 anys de fama amb la reconeguda companyia de dansa israeliana Batsheva, la ballarina nord-americana Bobbi Jene Smith pren la decisió de la seva vida tornant als Estats Units.

Disponible a Biblio Digital

Amb el cor al genoll
Documental que ens acosta a la Sol Picó, tant a la ballarina sota els focus com a la realitat de darrere de l'escenari, al seu dia a dia en un moment crucial de la seva carrera, després d'haver guanyat el premi Nacional de Dansa.

Disponible a TV3alacarta

Cunningham
El documental rastreja l'evolució i trajectòria artística del ballarí i coreògraf nord-americà Merce Cunningham (1919-2009). Des del seu començament com a ballarí a Nova York, Cunningham va innovar i ens deixa gairebé dues-centes creacions magistrals i més de set-cents esdeveniments organitzats arreu del món amb la seva companyia de dansa.

Disponible a Biblio Digital

Five Days to Dance
Documental que explora de quin mode la dansa pot establir-se com a eina de comunicació i transformació entre els adolescents. Cinc dies, una classe d'adolescents, un microcosmos en el qual succeeix un petit big-bang. Una parella de ballarins apareix un matí a l'aula d'un institut. És dilluns i anuncien a un grup d'adolescents que tenen cinc dies per pujar-se a un escenari i ballar. Una setmana per canviar les coses.

Disponible a Biblio Digital

Moviment perpetu
Dirigit per Isaki Lacuesta, el documental és un relat de la transmissió dels gestos a partir de la història de la dansa a Catalunya des de principis de segle XX fins a les primeres companyies de mitjans dels anys 80.

Disponible a TV3alacarta

Antonio Gades. La ética de la danza
Narrat en primera persona, el ballarí Antonio Gades ens mostrarà confidències inèdites, imatges desconegudes i els testimonis d'alguns dels seus companys i amics. Viatjarem pels paisatges fonamentals de la història personal de Gades a través del testimoni dels que el van conèixer.

Disponible a RTVE

Alicia Alonso
La ballarina cubana Alicia Alonso és una de les millors de la història del ballet clàssic. Va crear un moviment artístic i cultural reconegut internacionalment més enllà de la seva figura posant el seu país, Cuba, al mapa de la dansa mundial.Una ballarina genial que va voler ballar sempre malgrat la seva ceguesa.

Disponible a RTVE

Carmen! La Capitana
Carmen Amaya ha estat la figura més gran i influent en el món del flamenc. L'artista universal nascuda al barri barceloní del Somorrostro en una barraca va aconseguir fama mundial amb la seva característica i irrepetible manera de ballar.

Disponible a TV3alacarta

La Chana
"La Chana", Antonia Santiago Amador, és una ballarina de flamenc que fou molt popular la dècada dels 60 i 70 del segle passat. El documental mostra la increïble força i perseverança d'una dona per sobreposar-se als desafiaments de la seva vida malgrat tots els pronòstics.

Disponible a TV3alacarta

Bajarí
Juanito està a punt de complir el seu somni de tenir un parell de botes vermelles que el convertiran en un veritable bailaor de flamenc. El seu oncle Coco, un llegendari cantaor als tablaos de Barcelona, l’ajudarà a aconseguir-ho.

Disponible a Biblio Digital

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-04-2020 Última actualització 25-04-2023