Pamplona i la Selva d'Irati

Si disposeu de quatre dies de festa i voleu combinar natura i ciutat, us proposem una escapada a la Selva d’Irati i Pamplona.  A poques hores de casa podreu gaudir d’un dels racons més bonics de Navarra i també de la seva capital,  fent un recorregut pel centre històric i muralles.

Pamplona,  és sinònim de les festes de San Fermín, que se celebren cada any a principis de juliol. Però aquesta ciutat és molt més que les corrides de toros i els “encierros”.  Els seus carrers i cas antic expliquen la seva història que es remunta a milers d’anys enrere, entre bascons, romans, i el pas de musulmans, francs i víkings. De l’euskera prové el nom Iruña, que significa “la ciutat”, i d’un campament que els romans hi  van instal·lar,  Pamplona. Una de les icones de la ciutat és “La ciudadela” i els diversos fortins i muralles.

Un altre aspecte a destacar és la gastronomia navarresa on podreu degustar pebrots, espàrrecs, carxofes, així com formatges –qui no coneix el formatges d’Idiazábal o del Roncal- i el famós licor d’aranyons.

És una ciutat preparada per a rebre visitants, ja que és una etapa més del Camí de Sant Jaume.

  A les biblioteques trobaràs:

Pamplona /Fermín Miranda García
Pamplona /Alfonso Pascal Ros
 
Pamplona en 2 días / Ana Solanes
 
 
Navarra /Arancha Hernández Colorado
Navarra / Manuel Monreal
 
 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

La Selva d’Irati, és un extens bosc on predomina el faig i l’avet,  ideal per visitar tant a la primavera com a la tardor, per gaudir de la seva varietat cromàtica. Tant hi podeu practicar el senderisme com el muntanyisme.

Està distribuïda entre les Valls d'Aezkoa i Salazar (Navarra), Cize (Baixa Navarra) i Larrau (Zuberoa), Irati té més de 17.000 ha., de les quals 6.770 són Irati-Muntanya Aezkoa.

De les llegendes que s’expliquen d’Irati  la més coneguda és la de Basajaun,  un ésser d’una alçada considerable, llarga cabellera i força prodigiosa, que camina dret, amb un pal a la mà, i que salta i es mou amb l'agilitat d'una daina. Li agrada cridar els caminants que s'internen en Irati per atreure la seva atenció: si sents aquesta crida, no has d'intentar fugir i encara menys enfrontar-te amb ell, això seria un greu error. Només hi ha una manera que no et sigui hostil i que es mostri amistós: has d'obeir les seves ordres sense preguntar, sense contrariar-. Així es converteix en un ésser inofensiu i fins i tot et protegirà la teva travessia per Irati, ja que Basajaun és, sens dubte, el senyor del bosc.

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 07-03-2018 Última actualització 09-03-2018