Pitjors portades de discos

L'art és una matèria subjectiva... fins a un punt! Hi ha idees que una societat o un temps declaren cutres o lletges per consens. Potser el judici de valor en art és això: un consens i les seves excepcions. En tot cas, la música ha tirat de la imatge per reforçar el seu missatge. Les portades han servit per apuntalar algunes discos (el Nevermind de Nirvana, per exemple). Però sovint la música s'ha hagut d'obrir pas malgrat la portada. Alguns dissenyadors no ho han posat fàcil. Aquí van alguns exemples d'artistes famosos, per què entre els desconeguts la font és inesgotable, i no descartaríem que en algun cas la raó de la seva desgràcia comencés per la gràfica.

Brothers in arms Dire Straits. És possible que un disc tan inspirat, tan ple de gràcia i tant orfebre, tingui aquesta portada? Com va passar els filtres dels despatxos on es reunien els capitostos d'aquesta gran producció? Com pot ser que surti una guitarra que no són a cap cançó del disc?

Prince Prince. El segon disc del geni de Minneapolis té aquesta portada. Era necessari? En quina mesura ajudava a la música? Està clar que els músics hi han de controlar la música i deixar la promoció als experts...

A real mother Johnny Guitar Watson. El seu humor no tenia fre. La portada ens fa riure, certament i és una expressió del seu artista. Però la música pateix, pateix molt per superar la portada a la qual el nostre cervell l'ha lligada per sempre.

Spanish guitar Gary Moore. Gary, Gary, Gary... era necessari? Ai. Tantes hores d'assaig i al final...

Aerosmith Aerosmith. Aquí el primer disc d'aquesta tremenda banda de rock. De veritat calia fer flotar una foto sobre uns núvols?

Yesterday and today The Beatles. Sí, fins i tot ells. Alg va editar un single amb aquesta foto carnissera. La música hauria de ser la d'una matança... la matança del sentit estètic!

Donald Byrd QuintetNi el jazz s'ha lliurat d'aquesta penúria. Aquest disc, vibrant, ple de swing i d'inspiració no es mereixia passar a la història per retratar el seu líder menjant unes patates fregides.

Metal Magic
Pantera. Dintre del gènere metalero, ni en parlem... alguns dibuixos que pretenien aterrir-nos ho aconsegueixen, però no de por al dimoni sinó de por al dibuixant i al dissenyador. Aquí Pantera té una fita en aquest art extrem.

Pet Sounds Beach Boys. Sí, ja sé que aquesta portada és controvertible. Estimem als Beach Boys i aquest disc és una meravella de principi a fi. Però creieu que aquesta portada és la companyia visual de la música? Ai!

Anthology Manowar.  Després d'una vida d'excessos i d'èxits decideixes fer una recopilació i et fas una foto "guerrera". Ah sí? Els guerrers a un estudi? Amb uns cortinatges d'atrezzo? Tot brillant, ben il·luminat, tècnic? Quina època guerrera és aquesta, que la volem combatre!

 

 

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 19/11/2019 Última actualització: 29/01/2020