El despertar de la imaginació: Explorant els límits de la creativitat

Les darreres notícies aparegudes relacionades amb les aplicacions de la intel·ligència artificial generen uns escenaris i debats que fins fa uns mesos semblaven sorgits de la ciència-ficció. Per posar només un exemple, la possibilitat que la música que escoltem sigui creada per algoritmes.

A més, les aplicacions d’intel·ligència artificial permeten crear i compartir versions impossibles que generen confusió sobre quina és l’autoria real: cançons que semblen gravacions inèdites d’artistes icònics, temes suposadament interpretats per un altre cantant...

A la següent playlist us proposem escoltar un recull de cançons que van generar un efecte similar en el seu moment i un debat al voltant de l’originalitat de la seva proposta musical.

Músics que admiraven tant els seus herois i mimetitzaven tant el seu so, el seu estil i fins i tot el timbre de veu, que podien arribar a ser confosos amb els seus ídols. D’una manera semblant a una banda tribut, però amb repertori propi.

La diferència és que van ser enregistrades abans que la intel·ligència artificial ho fes possible. D’una manera més orgànica, a través de la imitació i l’assaig. De vegades en clau de comèdia, però sempre des de l’admiració a la música que van crear els seus referents.

 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 29-06-2023 Última actualització 06-07-2023