Cinquanta ombres de Grey

La Biblioteca Josep Jardí de Santa Perpètua de Mogoda ha creat aquests playlist de la trilogia eròtica de moda. Una bona estratègia per recordar que les obres d'art tenen unes dimensions que depasen el seu format. Ens ho expliquen així:

Sens dubte la trilogia eròtica "Cinquanta ombres", s'ha convertit en un fenomen literari. Com sempre passa amb els best sellers, aquests estan rodejats de polèmiques i de crítiques desiguals. El cas de les novel·les d'E.L. James no ha estat una excepció, les abundants i explícites escenes eròtiques han augmentat encara més el seu eco mediàtic i el seu èxit de vendes atiat pel boca a orella, a més d'inaugurar un nou gènere literari conegut com a "mummy porn" (porno per a mares).

La trilogia explica la tòrrida història d'amor entre una innocent estudiant universitària i un atractiu empresari d'èxit amb unes peculiars preferències sexuals que sorprenen i atemoreixen al mateix temps la noia. Però el que molta gent desconeix de l'aclamat llibre és que les referències a temes musicals abunden tant o més que les escenes sexuals. La música té un paper molt important al llarg de la trilogia. En alguns casos serveix als protagonistes per a comunicar-se i expressar tot allò que no gosen dir-se, altres vegades és el fil musical a les seves perversions sexuals.

Des de la Biblioteca Josep Jardí de Santa Perpètua de la Mogoda vàrem veure la possibilitat d'augmentar l'experiència lectora de l'obra recreant les cançons que apareixen als llibres de E.L. James. 

En total s'ha creat un playlists, dels diferents estils i artistes, la música clàssica és l'autèntica protagonista de la banda sonora de la novel·la, però també podem trobar estils musicals molt diversos com el jazz, el pop o alguns ritmes més llatins. Destaca la peça Spem in alium¸un cant gregorià del segle XVI de Thomas Tallis que el llibre ha catapultat a la llista de singles i descàrregues més venudes d'Anglaterra.

BSO Fifty shades of Grey the classical album:Playlist anteriors ►
Torna al prestatge de música ►
Data d'actualització: 12/07/2017