Tot a punt per a una edició especial de la Setmana del Llibre en Català

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona serà present, un any més, a la Setmana del Llibre en Català, que enguany es trasllada, de manera excepcional, al Moll de la Fusta de Barcelona per complir amb tots els protocols sanitaris i de seguretat. Aquesta 38 a edició se celebrarà del 9 al 13 de setembre i la programació presencial es reforçarà amb una aposta decidida per la difusió digital, i s’estendrà, així, a tot el territori.

Enguany un centenar de biblioteques públiques seran beneficiàries d'una aportació econòmica per part de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i empreses col·laboradores de la Setmana per tal que aquests equipaments ampliïn el seu fons adquirint llibres a les casetes de les diferents editorials i llibreries presents a la Setmana. Això es farà efectiu el 10 de setembre, que serà el Dia de les Biblioteques Públiques a la Setmana.

Durant aquests dies, la Xarxa de Biblioteques Municipals dinamitzarà les activitats infantils i familiars que s’oferiran a l’espai familiar de la Setmana amb l’objectiu de difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català. Aquesta proposta presencial es combinarà amb una programació en línia especial del cicle de trobades virtuals entre llibreters i autors “De paraula” que tenen lloc al perfil d’Instagram de la Xarxa de Biblioteques Municipals. En aquesta edició especial hi participaran autors que presenten novetats a La Setmana.

Com cada any, a l’estand de la Llibreria de la Diputació de Barcelona es podran adquirir les darreres novetats editades per la corporació.

La Setmana tampoc renunciarà a la celebració del 24è Premi Trajectòria, que ha atorgat a l'escriptora, il·lustradora, pedagoga, comissària i crítica literària Teresa Duran.

La Setmana va néixer l’any 1983 amb l’objectiu de promocionar el llibre en català i convertir-se en un punt de trobada entre lectors, editorials i llibreries. Des de llavors, La Setmana no ha parat de créixer fins a convertir-se en el que és avui, un esdeveniment cultural de referència al país.

Et recomanem aquesta selecció de llibres destacats que trobaràs a les editorials de la Setmana del Llibre en Català i també a les biblioteques de la Xarxa.

  A les biblioteques trobaràs:

 
La lladre de fruita/ Peter Handke
 
 
En Fals/ Silvia Gruart
 
 
Els Nudibranquis del mar català Manuel Ballesteros - Miquel Pontes - Enric Madrenas
La Font i els dies/ M. Mercè Cuartiella
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pes mort/ Lluís Llort
Dones sense nom/ Silvestre Vilaplana
 
 
No soc aquí/ Anna Ballbona
 
Llengua materna/ Suzette Haden Elgin
 
 
 
 
 
 
 
 
La luxúria / Anna Punsoda
Reflexos en un ull daurat / Carson McCullers
 
 
Vermell de Rússia / Míriam Cano
Llibre de revelacions / Pere Joan Martorell
 
El mal pare / Pep Prieto
Alba / Octavia E. Butler
 
 
 
Alice’s/ Xavier Muñoz Puiggròs
Victus / Albert Sánchez Piñol
 
 
 
La nació en portada / Antoni Bassas
 
 
 
 
Dones valentes / Txell Freixas Torras
 
 
 
 
 
Ca la Wenling/ Gemma Ruiz
EBiblio
 
 
 

  A les biblioteques trobaràs:

En tots els sentits / Philippe Nessmann
 
Núvols al cap / Elena Val
Cor d'ocell / Mar Benegas
 
 
Tinc un paper / Marc Parrot
Planetari / Joan Isaac
 
 
Ninot de fang / Carme Solé Vendrell
 
 
 
Pèl i plomes / Lorenz Pauli
 
 
 
Els gegants / Quim Crusellas
El nostre tresor / Naiara Vidal
 
De les tristors en farem fum / Cristina Broquetas
 
 
A d’armari / Miquel Àngel Llauger
Bestiari de contraris / Adrienne Barman
 
 
El món us espera / Ignasi Aragay
 
 
 
 
 

«De paraula» és un cicle de trobades virtuals entre llibreters i autors que posa en marxa la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona per mitjà del seu perfil a Instagram (@bibliotequesXBM).

 

 

Converses properes:

Dimarts 8 de setembre a les 19:30 h, la periodista i escriptora catalana Anna Punsoda conversarà amb la Mercè Pujadas de Dòria Llibres, llibreria de Mataró, sobre el llibre La luxúria.

És una activitat entorn a La Setmana del Llibre en Català. 

 

Dimarts 15 de setembre a les 19:30 h, la Doctora en Sociologia i especialista en innovació social digital Liliana Arroyo conversarà amb la Cèlia Asensio de Pati Blau, llibreria de Cornellà, sobre el llibre Tu no ets la teva selfie.

És una activitat entorn a La Setmana del Llibre en Català. 

 
Data de creació: 03/09/2020 Última actualització: 10/09/2020

Aparador de La Setmana