Tot a punt per a una nova edició de la Setmana del Llibre en Català

La Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona serà present, un any més, a la Setmana del Llibre en Català, al Moll de la Fusta de Barcelona per mostrar la riquesa i diversitat de l’edició en català. Aquesta edició se celebrarà del 8 al 17 de setembre i la XBM hi participarà amb un munt d’activitats tant per a públic infantil i familiar com per a públic adult.

 

A continuació et mostrem alguns títols de ficció i no ficció ordenats alfabèticament que seran presents a La Setmana del Llibre en Català.

  A les biblioteques trobaràs:

L'Art de volar / Antonio Altarriba

Premio Nacional de Cómic 2010 (Ministerio de Cultura); Premi Nacional de Còmic de Catalunya 2010; Premi a la millor obra al Saló del Còmic de Barcelona de 2010.

Caure al buit / Mercè Mascaró

L'Alma va perdre el seu pare quan tenia vuit anys, però se'n va inventar un d'imaginari que l'acompanya des de llavors. És una dona que no s'ho posa fàcil ni a ella mateixa ni als altres; la seva vida és una lluita contínua contra si mateixa i, d'una manera més dolorosa, també contra els seus fills i la pròpia maternitat.

Cecília de Florejats / Albert Roig

Premi de Narrativa Cristòfol Despuig Tortosa 2006.

Codi 60 a la Pasífae / Maria Rosa Nogué Almirall

Tot comença quan uns pescadors, a l'alba, descobreixen un cos de dona, sagnant, col·locat dintre de l'escultura de la Pasífae. Passió, mort, cobdícia, pel·lícules porno i tensions ocultes es succeeixen en aquesta trama protagonitzada per una inspectora dels mossos i un sotsinspector que tot just aquell dia començava les vacances.

Com un calfred, et veig / Juny Siva

«No són el pitjor que ens ha esdevingut, ni el que més ens ha marcat; al contrari, són allò que de tan ordinari no destaca, és això que ens està passant ara mateix. És el nostre dia a dia, com ho va ser el de la Sònia.»
Sònia Rescalvo Zafra va ser assassinada el 1991 a mans d’un grup de neonazis a la capital catalana, on havia arribat cercant, com moltes altres persones trans, un refugi on poder ser ella mateixa, lluny de l’opressió i la incomprensió d’una petita ciutat de províncies.
Dècades més tard, i malgrat les millores institucionals i socials, Barcelona continua lluny de ser aquest refugi. Així ho demostren les quinze narracions que conformen aquest llibre: quinze relats de feresa quotidiana viscuts per persones transfemenines a la Barcelona d’avui.
Narrat amb una prosa crua, lírica i punyent, Com un calfred, et veig ens dona una visió de la dissidència de gènere més propera i més humana que la que solem trobar als mitjans. Testimonis reals entreteixits en una declaració de ruptura amb l’objectiu de despertar la nostra inquietud.
Despertar-la, no satisfer-la.

Des de la barra : històries de les begudes d'ara i d'abans / Esther Martínez

Fem un repàs per aquelles begudes que han marcat un temps i una tradició, i que moltes d'elles ja són memòria viva, amb una autora que ha crescut darrere la barra d'un bar, veient com els clients i els seus gustos evolucionaven; ara ho explica convertida en una influencer de les xarxes socials. Un llibre tant de receptes com de les històries associades, la tradició i cultura que hi ha al darrere: la pomada (Menorca), la barreja (La Petum) o la mamadeta (Santa Tecla), cada gran festa té la seva pròpia beguda; i altres beures que ja formen part de la cultura i tradició d'un país.

Entre nosaltres / Aina Huix

El primer dia d'institut tot són nervis davant de l'inici d'un nou curs, dels retrobaments i de les sorpreses que tothom espera trobar. Però res és tan inesperat com l'assassinat d'un dels alumnes i la presència d'una enigmàtica mossa d'esquadra per investigar el cas. Entre els alumnes de l'institut hi ha l'assassí, però la vida d'aquests adolescents no s'atura mentre a l'institut es desenvolupa una investigació que destaparà secrets i problemes silenciats.

Entre Sant Peters i Sant Pau / A. Munné-Jordà

Aquesta és la història d’un fill de classe obrera en la Barcelona franquista. Un nen nascut al barri del Raval, orfe de mare, que creix sol al costat del pare, un excombatent de la División Azul que se sent catalanista i viu permanentment espantat. A mesura que el protagonista vagi creixent i adquireixi consciència política, la relació amb el pare, i amb el seu passat mai revelat del tot, es convertirà en un conflicte permanent, un abisme que els anirà allunyant. 'Entre Sant Peters i Sant Pau', finalista del premi Sant Jordi 1995, és una novel·la que et convida a viure una història delicada i sòlida, trenada a partir de moments íntims, que et fa estimar tots els personatges que hi apareixen, amb les seves il·lusions, les seves pors i els seus desencants, que evolucionen al mateix ritme que el carrer, que el barri. A. Munné-Jordà, prosista excepcional, fa un retrat personal que inclou tota una generació, la que va patir la dictadura, es va sentir esperançada amb la mort de Franco i, finalment, va assistir desconcertada a l’esclat de les noves percepcions i es va sentir desplaçada en el nou món que s’obria.

L'Escola, casa de lectura / Mar Esteve Ràfols

«Quan era petita, m’embadalia amb les històries d’en Pinotxo que em llegia el padrí. Molt temps després, jo mateixa explicava contes als meus fills. Ara treballo amb mestres que creuen en l’escola com a casa de lectura.» Així comença Mar Esteve Ràfols una reflexió sobre l’experiència lectora, que parteix dels autors que l’han ajudat a entendre què és llegir: C. S. Lewis, Hans-Georg Gadamer, Harold Bloom, George Steiner i Martha Nussbaum. D’ells va aprendre que llegir és rebre, entrar en un diàleg, inventar, sentir, pensar… Però no es comença a llegir quan s’aprèn a desxifrar les lletres; sinó quan algú ens explica una història i ens emociona. I és aquí que l’escola hi té un paper fonamental.

L'Estiu passat : una geografia de les vacances d'artistes i escriptors dels Països Catalans / Joan Safont Plumed

«En bona part, el descans merescut d’una professió intel·lectual que havia permès els artistes de professionalitzar-se era, per contra, moment d’exaltació creativa. Els espais d’estiueig, doncs, acaben esdevenint llocs d’inspiració i renovació, tant de forces com de creativitat».
Novel·listes, pintors, dramaturgs, músics i poetes: els artistes també estiuegen, però mai descansen del tot. Algunes de les grans obres catalanes s'han forjat vora el mar o a la falda de les muntanyes, en barraques o xalets aïllats de les grans ciutats, i les històries s'estenen al llarg del territori: Jacint Verdaguer ja es delia de pujar al Canigó deu anys abans d'escriure la seva obra, la cultura catalana va avenir-se per regalar-li a Carles Riba una caseta de pescadors a Cadaqués... Són dos exemples entre el reguitzell que ens n'ofereix Joan Safont en aquest recorregut per un tema apassionant i amb moltes exploracions pendents. Els espais d'estiueig són llocs d'inspiració i renovació, tant de forces com de creativitat: calcem-nos i a caminar.
L'estiu passat és el vuitè títol de la col·lecció «Espores», una nova línia per transmetre qüestions, problemes, experiències, històries de valor universal i que no caduquen.

Fanals nihilistes en la foscor del seny : ant(i)logia paraparèmica / textos de Carles Hac Mor (1974-1994) ; a cura d'Ester Xargay

A manera de happening obert a la participació multidisciplinària, es donarà veu i cos a una selecció de textos i poemes recollits en aquesta publicació que ens endinsa en les gestes culturals dels anys setanta, vuitanta i noranta a Catalunya. Una deriva hacmoriana, esperonada per Ester Xargay i conduïda per David Castillo, per les realitats paral·leles i dimensions desconegudes de l’escriptura paraparèmica, l’humor i la poètica nihilista que caracteritzen aquest autor, que hi serà llegit, comentat, interpretat i recordat per testimonis implicats, coneixedors de la seva obra i joves encuriosits.

La Febre dels cromos : Xocolates Boix i la història del cromo publicitari antic / Josep-Manuel Rafí i Roig ; pròleg d'Albert Rossich i Estragó

La febre dels cromos travessa la historia des de l'últim terç del segle XIX fins als nostres dies, i va tenir un moment d’esplendor esclatant que avui pot semblar-nos inimaginable. Pero no cal que ens ho imaginem: Josep-Manuel Rafí ha dedicat anys d’investigació per oferir-nos una obra de referencia que ens porta als orígens triomfals del cromo publicitari al nostre país (que va ser un referent de creativitat extraordinari) i ens ofereix un arxiu de prop de mil cromos representatius de les principals col·leccions historiques. Seguint l’estela de la marca de xocolata de Jaume Boix, un autentic revulsiu català i europeu, veiem com els cromos, senzillament, van transformar la societat.

La Filla de la bòbila / Ascen Capel

La Lola creix als anys vint a la bòbila de la família en un poble de Lleida. És la gran de sis germans i des de ben petita se sent cridada a ajudar el pare a la bòbila, primer portant la comptabilitat, després aprenent a transportar el material amb el carro i les mules i més tard amb el camió. Però la gent del poble no veu amb bons ulls que sigui la mà dreta del seu pare, perquè consideren que això no és feina de dones. Fins on serà capaç d'arribar la Lola per salvar la bòbila? Quin preu haurà de pagar per posar-se al capdavant del negoci familiar i conduir el camió?

Fragments d'inexistència : una biografia de Tom Sharpe / Miquel Martín i Serra ; amb la col·laboració de Montserrat Verdaguer

"«Tant en converses com per escrit, Sharpe havia deixat clar diverses vegades, amb la vehemència i la rotunditat que li eren pròpies, que no suportava les biografies ni les autobiografies presumptuoses i solemnes. És per això que Fragments d’inexistència no pretén ser ni una cosa ni l’altra.» En un gran esforç documental, Miquel Martín aconsegueix reunir fragments i flaixos de la vida de Sharpe i construeix una imatge de l’autor fidel a la realitat que el mostra com un personatge irònic, atrevit i fascinant a través de material inèdit fins ara. El relat d’una vida intensa i, a vegades, gairebé increïble que es llegeix amb el ritme d’una novel·la."

El Gran misteri de Bow / Israel Zangwill ; traducció d'Eloi Creus

A Bow, un districte de l'East End de Londres, l'Arthur Constant, activista pels drets dels treballadors, apareix mort a la seva cambra tancada amb clau. Quan el forense determina que no es tracta d'un suïcidi, està clar que algú ha assassinat en Constant. Però qui? I com?

Habitar la Terra / Bruno Latour

Recull de converses amb Bruno Latour en les quals el filòsof exposa les línies principals de la seva trajectòria intel·lectual.

I el cel ens va caure al damunt / Albert Forns Canal

Dimarts, 31 de maig de 1938, cinc avions italians descarreguen seixanta bombes a Granollers. És hora punta, les nou i cinc del matí, i les explosions s’acarnissen amb la població més dèbil. Moren 226 persones, principalment criatures que van a escola i dones a les cues del racionament. El bombardeig, un dels més sàdics de la Guerra Civil, dura només un minut, però aquest minut canvia la ciutat per sempre.
I el cel ens va caure al damunt és la reconstrucció d’aquells seixanta segons fatídics a través dels seus protagonistes, els testimonis d’aquell dia que encara sobreviuen i que s’han pogut salvar de l’oblit. Albert Forns novel·la amb un estil que captiva una vintena d’aquestes vides colpejades pel bombardeig. Un viatge al 1938 que no només homenatja i humanitza les víctimes, sinó que retrata els anhels d’un país i de la seva gent abans que la calamitat els caigués al damunt.

Instruments de música tradicionals / Anaís Falcó Ibàñez

Monografia divulgativa sobre l’ofici artesà d’elaboració dels instruments musicals.

Matar el nervi/ Anna Pazos

Matar el nervi és la revisió descarnada d’una joventut que vol acabar-se. La cerca furiosa d’una pregunta per poder obtenir una resposta. Una passejada pel costat salvatge de la vida. Un nervi indomable empeny l’autora a practicar una fugida endavant que la porta a Tessalònica, a Jerusalem, a una travessia per l’Atlàntic, a Nova York i finalment a submergir-se en la història íntima de la seva família. La seva atracció pels personatges extrems farà la resta.

La Nit del gall / Jordi Dausà i Mascort

En Matt espera la jubilació fent classes de conversa de castellà en un institut de l'oest d'Irlanda. Per Nadal viatja a casa d'una amiga i en baixar de l'avió s'endú per error una maleta que no és la seva. Quan descobreix l'equivocació ja és massa tard, i a dins hi troba un paquet que li posa el món cap per avall. És la nit de Nadal i ningú el pot ajudar. A partir de llavors en Matt se sent vigilat per la policia o pels propietaris de la maleta. O potser per algú altre? Les vacances nadalenques es convertiran en una cursa insensata i sense rumb contra tot i tothom.

Notícies fresques / Evelyn Waugh ; traducció i pròleg de Ferran Ràfols Gesa

Lord Copper, magnat de la premsa londinenca, envia per error un articulista dedicat a la botànica a «cobrir» la guerra civil d'un país africà que amb prou feines sap pronunciar. Les confusions, la manca de professionalitat i la falsa informació reescriuran la història d'un país que només volia tranquil·litat.

El Preu de la sang / Jordi Coll

A Sureny, una localitat petita del Pallars Sobirà, ha desaparegut l'Alèxia, una nena de nou anys. Tot el poble es mobilitza per buscar-la, però durant la recerca troben enmig del bosc, enterrat i completament nu, un noi degollat. Una desaparició i un assassinat? Qui és el jove mort? On és la petita Alèxia?

La Punta de la llengua : el quadern definitiu per esmolar la llengua i presumir d'enginy

Recull de nous jocs lingüístics: llengua i imatge; cultura catalana i popular, jeroglífics, barbarismes, mots encreuats, endevinalles, jocs de llengua i logica per posar a prova els mes astuts en la llengua catalana.
Amb diferents nivells de dificultat, jocs ràpids i jocs per dedicar-hi tot un matí, per tots els gustos... el company perfecte per passar l'estiu posant a prova el teu enginy i nivell de català.

La Rajola catalana / Josep Antoni Cerdà i Mellado

Repès no només de les clàssiques rajoles dels oficis o de mostra sinó també precedents més remots o aportacions modernes, així com els grans plafons de temàtica civil o religiosa.

The Reason / Judith Espígol

La Jody es trasllada de ciutat despres d'uns mesos a la universitat i es retroba amb en Cameron, amb qui havien tallat la relació abans que ella marxés. Tot i que està convençuda que ja no l'estima, alguna cosa la sacseja per dins quan el veu. Ell té una altra relació i ella, un gran i terrible secret que li farà molt difícil reprendre una vida normal amb els seus amics.

Sa i variat : receptes fàcils i nutritives sense sucre i sense gluten / Laura García @byLauraGarcia

Aliments d'avui i de sempre es troben a la nevera i el rebost de la Laura García per ajudar-te a menjar d'una manera saludable sense renunciar al sabor autèntic dels aliments més importants per a la teva salut. Aquest llibre és fruit del treball que fa anys que publica al seu popular blog i perfil d'Instagram, @ByLauraGarcia, amb receptes inèdites per als seus seguidors més fidels. Es tracta de 90 receptes sanes, sense gluten i sense sucre, però amb tot el sabor i un focus especial en l'aprofitament dels nutrients. A més, en aquest llibre trobaràs receptes de fermentats i confitats casolans, pans i crackers sense gluten, postres sorprenents amb ingredients secrets i una guia dels millors estris per a una cuina sense tòxics.

Sopars a la fresca : amanides, salses, pans, marinats i altres receptes de l'estiu / Myrto Kalle

Sardinada al balcó, una taula ben assortida d'amanides i formatges, o simplement una foccacia per a un sopar improvisat de divendres: l'estiu és la millor època de l'any per reunir-nos sense pressa al voltant d'un bon àpat, acompanyats d'amics i família.
Myrto Kalle ens porta més de 50 receptes de temporada, idònies per compartir a l'aire lliure, i sempre amb un toc de la seva Grècia natal. Tzatzikis, cremes fredes, marinats, salses, pastissos de verdures... Senzills i ràpids de preparar, tots els plats venen amanits amb històries i trucs que faran les delícies de grans i petits en les llargues sobretaules d'estiu.

El Temps no compta / Joaquim Micó

La Gemma ha dit que passarà el cap de setmana a cal Robert però ell no en sap res. A mitjanit, la policia el treu del llit per dur-lo a comissaria…

Totes les lactàncies molen / Mireia Serra i Saioa Baleztena

Una de les primeres decisions importants que han de prendre les mares i gestants és si donaran el pit. Sovint les expectatives i el desig xoquen amb la realitat. La por, la culpa, la pressió social i la falta d’informació i d’acompanyament físic i emocional provoquen que moltes ho visquin amb frustració.
Totes les lactàncies molen és un altaveu de la diversitat de formes de lactància i una crida per reivindicar-les totes. Recull el testimoni de trenta persones que expliquen la seva experiència i, a la vegada, inclou el coneixement de quinze expertes que resolen dubtes i ofereixen algunes claus per ajudar a establir la lactància amb èxit, ja sigui amb el pit, amb llet natural però en diferit o amb llet de fórmula i biberó.
Un llibre per trencar mites i silencis que convida totes les persones a viure amb plenitud l’alletament. Inclou l’expertesa d’Alba Padró, Inma Marcos, Rosana Boronat, Cris Garaizabal Elizalde, Elena Crespi Asensio, Esther Vivas, Paola Roig, Paula Rodríguez, Hortènsia Vallverdú, Belén Moes, Alba Rosique, Marta Ibarra, Noelia Sánchez, Maria Llavoré, Irene Iglesias i Cris Moe.

Els Tres noms de la Ludka / Gisela Pou

L'any 1946, Ludka Nowak, una nena polonesa, arriba a Barcelona amb altres nens víctimes dels nazis durant la Segona Guerra Mundial. Acollits per la Creu Roja i el consolat polonès, funden l'escola polonesa i recuperen la seva llengua i cultura. Gràcies a l'amistat amb l'Emma, la Ludka, sotmesa al desarrelamnet més absolut, aconseguirà recordar episodis del passat i recuperar el seu nom.

Els Ulls de sorra / Joan-Lluís Lluís

Set àrabs i un cabilenc caminen per la muntanya. Són els fedaïns de la guerra d’Algèria, un arreplec d’homes units pel somni de la independència. Van amb la mula carregada d’armes i s’expliquen històries, quan un escamot de soldats francesos comandats per un jove oficial els barra el pas. Què passa durant aquesta topada, el cap dels fedaïns ho explica trenta anys més tard des de Le Havre, al país de l’antic ocupant, on ha hagut d’emigrar. Ara és un vell en una residència on ningú no escolta les històries dels altres. Fins que un periodista ve a entrevistar-lo. Entre ells el pacte és net: jo t’explicaré tota la història, tu n’imprimiràs cada detall perquè la gent d’aquí sàpiga què feia el seu diputat a les muntanyes del meu país.

Zeitun / Sílvia Alberich Castellanos

Quan la Nadine, amb vuit anys, va abandonar el Líban per ser adoptada per un matrimoni de Barcelona, va decidir refugiar-se en el seu món de records i en l’escriptura per tal d’assimilar la nova realitat. Ara que voreja els quaranta, el que més desitja és tenir un fill. Fa quatre anys que amb l’Èric, el seu company, se sotmeten a anàlisis, proves i tractaments de fertilitat, però l’embaràs no arriba i la relació de parella es degrada dia a dia.

 

 

 

Les biblioteques i bibliobusos de la XBM exposen la selecció de novetats, llibres de fons i col·leccions de les editorials que podreu trobar a La Setmana del Llibre en Català.

Arriba el mes de setembre i amb ell una nova edició de la fira més important del llibre en català, la Setmana del Llibre en Català, que vindrà, com sempre, plena de novetats editorials súper interessants.

Et fem un avançament d’alguns dels llibres que es presentaran a la Setmana, però recorda que alguns títols tenen data de publicació de setembre, de manera que encara no els pots trobar a les biblioteques (ni  a les llibreries), però estigues atent perquè no trigaran en arribar-hi.

Tina i Tavi. On és el Bubu? / Oscar Sardà (Properament a les biblioteques)

De l’autor de la sèrie El Follet Oriol ens arriba aquesta nova història, la tercera de la col·lecció, adreçada a nadons i protagonitzada pels follets Tina i Tavi. En aquesta ocasió, els protagonistes perden una joguina, en Bubu, el seu elefant de peluix. On deu ser? A dalt, a baix, davant, darrer, a sota el llit, a la banyera...
Lectura en família

Ara mateix a les biblioteques 

__________________________________________________________________________________

La Cucurutxu / Eva Ferrer i Anna Grimal (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

La Cucurutxu és l'única gelateria del món que et permet tastar gelats amb gust de records...
Primers lectors

Pots trobar a la biblioteca aquests llibres il·lustrats per l’Anna Grimal:

__________________________________________________________________________________

Gat i Pingüí / Oriol Garcia Molsosa i Lucia Serrano (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

Obra guanyadora de la 3a Edició del Premi Emili Teixidor convocat per l’editorial La Galera “Són les vuit en punt i en Gat es prepara per menjar una sardina per sopar. Ding-dong! Quan en Gat obre la porta es troba un pingüí amb una motxilla enorme a l’esquena... que entra a casa seva sense demanar-li permís! En Gat mai no espera visites perquè no li agraden gens. En Pingüí sembla decidit a quedar-s’hi a passar la nit. Com s’ho faran per entendre’s, dos animals tan diferents? Per sort, a tots dos els encanten les sardines!“ ...
Primers lectors

I els guardonats de les edicions anteriors van ser:

Embolic a la Biblioselva / Irene Verdú i Cesar Barceló (il·lus)
El concert més animal / Anna Fité i Pedro Simón Ros (il·lus)

__________________________________________________________________________________

Super Ratat 3: L'amenaça de l'harpia d'or / Gemma Brie i Esther Burgueño (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

A partir de 6 anys

Els altres títols de la col·lecció:

__________________________________________________________________________________

Petititeses / Pep Molist i Alicia Varela Varela (il·lustració) (Properament ales biblioteques)

“Petititeses no ha vingut per encongir les coses, per reduir els detalls o empetitir els mots. Ha vingut per amplificar el cor, per eixamplar l’esperit, per ressaltar la grandesa de les petititeses. 35 poemes endreçats per famílies de coses petites, aparentment insignificants, que amb una mirada atenta il·lustren les coses importants, belles i essencials de la vida.”
Poesia

Però aquesta no és la primera col·laboració d’aquests autors. També els podem gaudir junts a:

__________________________________________________________________________________

Fades / Glòria Sabaté i Eva Sánchez (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

“Dones d’aigua, goges i encantades que habitaven rius, coves i muntanyes… Les fades són criatures màgiques que farceixen la natura de rondalles i saviesa, i si observem el nostre entorn amb cura, paciència i els ulls del cor, potser les podrem veure? Deu relats de fades i criatures màgiques del nostre territori. Glòria Sabaté ha escrit un cant a la màgia de la natura i un homenatge a les dones folkloristes que van recollir i documentar el nostre llegat cultural. Un viatge per contrades màgiques meraravellosament il·lustrat per l’Eva Sánchez...
A partir de 9 anys

I de les mateixes autores...

__________________________________________________________________________________

Xiular en cas d’emergència / Clara Queraltó i Cristina Bueno (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

“La protagonista d'aquesta història té deu anys i una bona manera de presentar-la és explicar què li agrada. Li encanta passar les tardes a casa l'àvia, l'olor de mercromina i el cansament a la panxa de quan riu molt. També el pèl suau i flonjo del seu gat. Evidentment, també hi ha coses que no li agraden gens. No li agrada que es riguin d'ella per alguna cosa que no ha decidit com els pèls que té a les cames, als braços i una mica per tot el cos. Aquesta és la història de la Mariona i de com planta cara a qui li fa mal amb l'ajuda d'un xic de màgia i molta valentia!...
A partir de 9 anys

Altres novetats de Bindi Books del 2023:

Paf! / Volker Schmitt, Màriam Ben-Arab
Te de maduixa al cau del Teixó / Eulàlia Canal; il·lustracions: Toni Galmés

__________________________________________________________________________________

Petits poemes de casa / Salvador Comelles i Mercè Galí (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

“Poemari sobre els objectes quotidians de casa, la família, els records” ...
Poesia

I més poètiques col·laboracions de Mercè Galí i Salvador Comelles

__________________________________________________________________________________

La ciutat del futur / Salvador Comelles i Mercè Galí (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

“Descobreix les fascinants iniciatives que es duen a terme a diferents ciutats del món per esdevenir sostenibles. La Teresa ho té clar: els joves han d’impulsar l’acció climàtica. Ella també vol ajudar a construir la ciutat del futur. I farà un viatge per conèixer projectes innovadors d’arreu del món pensats per fer front al canvi climàtic. Així és com descobrirà els horts subterranis de Londres, la ciutat esponja de Xangai, els corredors verds de Medellín, els purificadors d’aire de Varsòvia i altres iniciatives fascinants que ja estan en marxa i que obren camí per humanitzar les ciutats i fer-les més sostenibles.” ...
Coneixements

Altres temes en els que endinsar-nos amb l’editorial Zahori Books

__________________________________________________________________________________

Els Robotots al Jardí de les Hespèrides / Oriol Canosa i Jordi Sunyer(il·lustració) (Properament a les biblioteques)

“La nau HMIS Hèrcules té la pitjor tripulació interestel·lar que hagi eixit mai de la Terra. Sort en tenen, dels seus robots, que s’encarreguen de les missions que no vol fer ningú amb dos dits de front ! La tercera missió dels Robotots: anar al planeta-jardí Hespèrides i agafar una poma d’or d’un valor in- calculable. Però hi ha un petit obstacle: el guardià del jardí és Ladó, un drac de cent caps. A través de les aventures interestel·lars dels Robotots, els lectors també descobriran el mite dels dotze treballs d'Hèrcules.” ...
Còmic

Els anteriors títols de la col·lecció:

__________________________________________________________________________________

El dia que les onades del mar em van entrar a la panxa / Cinta Arasa i Joan Turu (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

“L’Aran recorda les millors vacances de la seva vida, l’estiu que va conèixer el Tià, la Gertrudis i l’Enriquet, els seus amics de l’Illa. L’estiu que va sortir a navegar molts dies, va contemplar les estrelles del cel i va bussejar per veure els peixos de colors al fons del mar. L’estiu que va descobrir una sensació difícil d’explicar, i que és com si les onades del mar t’entressin a la panxa. "Aquella cosa a la panxa es va fer més forta, tant, que em va pujar fins a la gola i vaig començar a plorar. La mama i el papa em preguntaven per què plorava i em deien que no tenia sentit plorar. I jo no sabia què contestar." ...
Primers lectors

Altres llibres de Cinta Arasa publicats per Animallibres:

__________________________________________________________________________________

Infinit. Anar i Tornar / Miriam Tirado (Properament a les biblioteques) 

“A Anada i tornada, Míriam Tirado tracta l'amor incondicional i com explicar-lo als més petits. Com es mesura la tendresa i el carinyo? Com és possible estimar algú passi el que passi?.” ...
A partir de 4 anys

Alguns llibres més de Miriam Tirado:

__________________________________________________________________________________

Minitwins / Elisenda Roca i Chuchu (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

Vol. 1. Una aventura molt animal! / Vol. 2. En Zappa està en perill! “La Lila i el Tom són dos bessons de sis anys que, un dia, després de menjar una herba misteriosa, es tornen petits com ratolins i a partir d'aquest moment podran parlar amb els animals del bosc i viure un munt d'aventures increïbles en un món que els adults no poden veure. “ ...
Còmic

Altres propostes d’Elisenda Roca:

__________________________________________________________________________________

Drila Cocodrila / Gòmez (Properament a les biblioteques)

Vol. 1. Fer anar la closca / Vol. 2. Soc genial / Vol. 3. Això és trampa!
"Drila Cocodrila és una nova col·lecció de còmics amb lletra majúscula per aprendre a llegir protagonitzada per cinc animals peculiars que viuen en un prat molt especial on tot és possible." ...
Còmic

Altres llibres il·lustrats per la mateixa il·lustradora:

En Milo escriu un conte / Naomi Jones, Gómez

__________________________________________________________________________________

El Contagi / Lali Miró (Properament a les biblioteques)

4t premi d'Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens

Guanyadores del premi d’edicions anteriors:

__________________________________________________________________________________

L’Agus i els monstres: Terrorífic! / Jaume Copons i Liliana Fortuny (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

"l’Agus, la Lídia i els monstres aniran d’excursió amb l’escola a un parc d’atraccions i en visitaran la Casa del Terror, on viuran una aventura que, evidentment, serà terrorífica. Allà, entre d’altres personatges, coneixeran la Pila, l’estrambòtica i monstruosa mascota de la bruixa Tremunda."

Darrers títols de la col·lecció:

__________________________________________________________________________________

Bitmax &Co: Tens por, Iverson! / Jaume Copons i Liliana Fortuny (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

"En Bitmax ha arribat al bosc blau força espatllat. Gràcies a en Wagner i la mus tindrà una nova oportunitat de fer el que sap fer millor: ajudar els altres!."...
Còmic

Darrers títols de la col·lecció:

__________________________________________________________________________________

Pétals de dia/ Pétals de nit / Aida Jiménez i Marta Montaná (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

"Cançoner d'emocions. Rimes il·lustrades fetes cançó amb activitats pedagògiques associades. 12 de dia i 12 de nit amb un codi QR que enllaça cada una de elles a la cançó interpretada." ...
Poesia

Altres propostes de l’editorial:

Com estrelles / Agnès Fabregà ; il·lustradora: Jorgina Juvé
Ara Bufa / Marta Comajuncosa; il·lustració: Elina Oplakanska

__________________________________________________________________________________

El secret de la faixa / Biel Duran i Toni Galmès (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

"En Ciscu, veterà dels Castellers de Sants, ha decidit donar pas a noves veus dins la colla. Però, què passarà amb la seva faixa?. Aquesta, que té veu pròpia, li explicarà a la seva nova castellera, la Isona, per quines mans ha passat i totes les aventures que ha viscut. Un conte per viure, conèixer i gaudir de la tradició castellera!." ...
A partir de 6 anys

Altres llibres sobre castellers:

Els castellers / Roser Argemí i Noemí Fernández
Mireu allà dalt : fer castells ens meravella / Joana Faixa i Armand (il·lus)
El nan casteller / Susana Peix i Marc Sardà
Els Falcons / Amadeu Carbó i Subi (il·lus)

__________________________________________________________________________________

L’ocell i el secret / Carles Porta i Pilarín Bayés (il·lustració) (Properament a les biblioteques)

"A vegades hi ha secrets que costen d'explicar. La protagonista d'aquesta història té el cap ple de preguntes però no troba respostes. Quan un ocellet cau del niu al pati de l'escola descobrirà que els secrets compartits són més fàcils de solucionar. Un conte de Carles Porta amb il·lustracions de Pilarín Bayés per conscienciar i denunciar l'abús infantil."...
A partir de 6 anys

Altres llibres de Pilarin Bayés publicats a l’Editorial Mediterrània:

La Ventafocs ; El sastre valent / adaptació de textos: Maria Bertran ; il·lustracions: Pilarin
La Caputxeta vermella ; En Patufet / adaptació de textos: Maria Bertran ; il·lustracions: Pilarín
 
 

 

 

Les biblioteques i bibliobusos de la XBM exposen la selecció de novetats, llibres de fons i col·leccions de les editorials que podreu trobar a La Setmana del Llibre en Català.

Et recomanem aquestes dues activitats que organitza la Gerència de Serveis de Biblioteques:

DIA 12 DE SETEMBRE, 12:30 HORES , ESCENARI 1

Què fem i què podem fer a les biblioteques per potenciar la comprensió lectora?

Debat sobre els índexs de la comprensió lectora i què poden fer les biblioteques per millorar aquesta situació. S’analitzarà la situació actual i es promouran les reflexions entre els conferenciants i també el públic.

Moderadora: Montse Ayats, editora i coordinadora del Pla Nacional del Llibre i la Lectura

Participen: Anna Juan Cantavella, docent i experta en lectura; Glòria Gorchs, de l’àmbit de biblioteques i Dani Espresate, mestre, bibliotecari i assessor LIC a Educació.

 

DIA 15 DE SETEMBRE, 11:15 HORES, ESCENARI 2

Desperta les històries que tens dins!

Activitat de creació literària. Presentació de Ponts Literaris

A càrrec de: Carla Gracia i The Folk Films   

Et quedes als núvols pensant en paraules o en històries? Vols escriure les teves memòries o tens personatges rondant-te?

Vine i descobreix com despertar la creativitat amb paraules o com construir personatges que atrapin al lector.

Coneix el Club d'Escriptura Virtual de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona dins del programa Ponts Literaris en què hi han participat persones de les Illes Balears, Comunitat Valenciana i Catalunya per fer intercanvi de les diferents variants del català.


Passaport infantil de recomanacions

Passeja per les casetes, troba i escriu els llibres recomanats que més t'agradin!.

Porta el passaport emplenat a l'Espai Petita Lectura (de 17h a 20h o durant tot el cap de setmana) rebràs un obsequi i participaràs en un sorteig d'un lot de llibres.

La lectura et porta a bon Port!

 

 

Les biblioteques i bibliobusos de la XBM exposen la selecció de novetats, llibres de fons i col·leccions de les editorials que podreu trobar a La Setmana del Llibre en Català.

Passaport infantil de recomanacions

Passeja per les casetes, troba i escriu els llibres recomanats que més t'agradin!.

Porta el passaport emplenat a l'Espai Petita Lectura (de 17h a 20h o durant tot el cap de setmana) rebràs un obsequi i participaràs en un sorteig d'un lot de llibres.

La lectura et porta a bon Port!

 

 

Les biblioteques i bibliobusos de la XBM exposen la selecció de novetats, llibres de fons i col·leccions de les editorials que podreu trobar a La Setmana del Llibre en Català.

Ja tenim les biblioteques guanyadores!!!

Ja disposem dels 10 aparadors guanyadors del Concurs d’Aparadors de Biblioteques i Bibliobusos organitzat per La Setmana del Llibre en Català. Donem les gràcies a totes les biblioteques i bibliobusos que han participat per mostrar les novetats, llibres de fons i col·leccions que cada segell editorial presenta a la gran festa del llibre en català. Els guanyadors rebran un lot de llibres valorat en 400 euros perquè totes les novetats de La Setmana es puguin gaudir a les biblioteques.

Són aquestes:

1. Biblioteca Vapor Vell de Barcelona
2. Biblioteca Elisenda de Montcada i Reixac
3. Biblioteca Josep Janés de L'Hospitalet de Llobregat
4. Biblioteca El Castell de Vacarisses
5. Biblioteca de Can Llaurador de Teià
6. Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà
7. Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja de Santa Eulàlia de Ronçana
8. Biblioteca Marcel Ayats de Sant Quirze del Vallès
9. Bibliobús La Mola de Terrassa
10. Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga

Enhorabona a totes!!!

 

 

Les biblioteques i bibliobusos de la XBM exposen la selecció de novetats, llibres de fons i col·leccions de les editorials que podreu trobar a La Setmana del Llibre en Català.

Data de creació 07-08-2023 Última actualització 08-09-2023