Turisme des de casa

Et convidem a sortir a voltar a través d’una pantalla, ja sigui sortint a l’exterior o bé aprofitar l’oferta museística que tenim al nostre abast i adquirir nou coneixement. Aquí tens una selecció de tours virtuals per esvair la ment i fer una mica de turisme. 

A continuació et mostrarem algunes propostes que ens han semblat interessants de visitar aquests dies per diferents motius, ja siguin històrics, culturals o simplement, turístics per veure com són algun dels llocs que sempre hem sentit a parlar i que encara no ens hem decidit a visitar. Les tecnologies actuals ens permeten arribar a gairebé qualsevol indret de la terra, comencem la nostra ruta?

  En las bibliotecas encontrarás:

500 formas de viajar desde el sofà

Tour virtual al Blog del Fran Zabaleta. L’autor ens proposa diversos tours virtuals per alguns dels monuments més coneguts del món. Així comencem des de la prehistòria visitant llocs com les pintures rupestres d’Altamira o el conjunt megalític de Stonehenge, passant pel Palau de Versalles, fins arribar a l’actualitat accedint a les trinxeres de la Primera Guerra Mundial o, fins i tot, un viatge a Mart. 

 
La Sagrada Família : el paradís terrenal de Gaudí / Gijs van Hensbergen

Tour virtual Sagrada Família (Barcelona) El temple inacabat de Gaudí ens permet fer-li una visita des de casa, sense cues, per apreciar tots els detalls que componen aquest espectacular monument que tenim a tocar de casa.

En ruta por Cataluña/ Jordi Monner Faura

Tour virtual Congost de Mont-Rebei (Pallars Jussà, Noguera Ribagorçana i Osca). Gràcies a les panoràmiques de 360º, podem passejar-nos i contemplar el congost més salvatge de Catalunya. Una altra manera d’agafar idees per explorar indrets quan puguem sortir de casa.

Atenas/ Zora O'Neill

Tour virtual Acròpolis d’Atenes (Grècia) Marxem cap a Grècia per visitar el temple que corona la ciutat d’Atenes. Us imagineu com devia ser aquest edifici amb tota policromia que tenia al fris i a les seves parets?.

México

Tour virtual Teotihuacan (Mèxic) A través d’aquest recorregut virtual, podrem accedir a na de les zones arqueològiques més importants de la zona, sense haver de patir el que costarà arribar a dalt de tot de la Piràmide del Sol.

Granada de cerca Emma Lira

Tour virtual Alhambra (Granada) En aquest cas, els mapes i les fotografies ens permetran recórrer els diferents palaus i jardins que formen aquesta fortalesa andalusa.

Polonia Philippe Gloaguen

Tour virtual Auschwitz-Birkenau (Polònia) I ara passem d’un lloc ple de vida i color a un lloc on el silenci ens atrapa. On el cap vola i intenta reviure l’infern que van patir milers de persones deportades a aquest inhòspit indret de Polònia. Un lloc que no ha de caure en l’oblit per tot el que va passar dins els seus murs.

Egipto Jessica Lee

Tour virtual Un passeig per l’Antic Egipte Canviem de continent per aterrar a la Vall dels Déus i contemplar els temples i tombes d’alguns dels faraons de l’Antic Egipte. Un passeig ple d’explicacions per no perdre’ns cap tipus de detall.

La Habana de cerca Brendan Sainsbury

Tour virtual Els Jardins de la Reina (Cuba) Fer una immersió envoltats de taurons mai no havia estat tan tranquil·la com fer-ho des d’aquest punt de vista que ens dóna un vídeo a 360º. Coralls i espècies autòctones ens donaran la benvinguda i ens acompanyaran al llarg d’aquest viatge.

El olor de la Índia Pier Paolo Passolini

Tour virtual Taj Mahal (Índia) Alguns diuen que és un palau de perles envoltat de jardins però el Taj Mahal és molt més que això. Una prova d’amor a través d’un dels mausoleus funeraris més visitats del món.

Antártida Alexis Averbuck, Cathy Brown

Tour virtual Antártida (Índia) A través dels vídeos panoràmics, començarem la nostra ruta cap a l’Antàrtida dalt d’un vaixell trencagel. Un cop a terra ferma, ens trobarem envoltats de pingüins i gel, molt de gel, en aquests paisatges solitaris.

 

Tour virtual 360º del Palau Güell

La visita, pràcticament de tot l'edifici, es pot fer des de l'ordinador o des del mòbil. Cada usuari pot realitzar el recorregut que consideri més convenient i a cada espai es pot estar l'estona que desitgi. Els punts d'informació permeten ampliar continguts d'aquest edifici, inscrit a la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1984 pel seu valor universal excepcional.
Si vols anar a visitar físicament el Palau Güell, recorda que amb el carnet de biblioteques pots gaudir de la tarifa mini en la compra d'entrades (5 euros). Cal presentar el carnet de biblioteca.

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Si el que vols és passejar-te dins de grans centres de cultura, no et perdis l’itinerari que t’hem preparat per algunes de les col·leccions més impressionants del món que ens permeten conèixer els nostres avantpassats i com hem arribat fins aquí.

  En las bibliotecas encontrarás:

100 coses per fer a Catalunya almenys una vegada a la vida Jordi Bastart
 

Visita virtual El Museu d’Història de Catalunya (Barcelona) El Museu ens proposa accedir a algunes de les exposicions que han passat per les seves sales al llarg del temps sense sortir de casa. Tota una font d’informació que ens permet ampliar coneixements en diferents àmbits.

100 escapades misterioses per Catalunya Jordi Desvilar
 

Visita virtual Patrimoni Cultural Català (Descobreix i navega en el temps) Navegar per la història de Catalunya a través del temps mai no havia estat tan fàcil com ara a través del web de Patrimoni Cultural. O bé per èpoques o bé per béns patrimonials, podrem conèixer què tenim al nostre entorn més proper.

Els Dalí de Figueres : la familia, l'Empordà i l'art Mariona Seguranyes Bolaños
 

Visita virtual Teatre Museu Dalí (Figueres) A través d’aquest recorregut virtual, podem gaudir d’algunes sales d’aquest teatre museu i veure alguns dels objectes personals del geni del surrealisme a través de fotografies panoràmiques de 360º.

Madrid Anthony Ham
 

Visita virtual Museo del Prado (Madrid) El Prado mostra algunes de les obres més característiques que pengen de les seves parets ja sigui cercant pel nom dels artistes o bé a través de blocs temàtics que ells prèviament han seleccionat. La visita comença amb una breu biografia de l’autor i a continuació podem veure les seves obres amb tot de detall.

Madrid Anthony Ham
 

Visita virtual Museu Thyssen (Madrid)

Visita virtual Visitas virtuales inmersivas Ara ens dirigim a una de les col·leccions més potents que tenim al nostre abast sobre pintura europea des de l’Edat Mitjana fins a finals del segle XX. El Museu Thyssen disposa d’una seu exclusivament dedicat a les visites virtuals o al que ells anomenen “visites virtuals immersives” que ens acosten a temes i a artistes concrets.

Florencia y Toscana Virginia Maxwell
 

Visita virtual La Galeria dels Uffizi (Florència) Marxem cap a Florència per visitar una de les col·leccions més visitades d’Itàlia i on ens trobarem els quadres de Botticelli, Rubens, Caravaggio, Tiziano, Miquel Àngel i Da Vinci. Tot un recorregut per l’art florentí.

Roma Duncan Garwood
 

Visita virtual Museus Vaticans (Roma) No podem marxar d’Itàlia sense passar pels Museus Vaticans, un dels llocs que permet conèixer la història i la cultura de diverses civilitzacions de tots els temps. Compte als amants de la història antiga; podeu perdre fàcilment la noció del temps passejant per aquí dins.

Paris Catherine Le Nevez
 

Louvre (París) El Museu francès ens permet l’accés a 3 blocs temàtics: Egipte, l’època medieval i la galeria Apollon. Tres espais ben diferents que ens permet fer un tastet de les obres que salvaguarden les parets d’aquest temple de l’art.

Passport to London Superbritánico
 

Visita virtual British Museum (Londres) Ni el coronavirus ni les restriccions que pugui imposar el Brexit ens prohibiran poder gaudir de la incomptable col·lecció d’objectes que disposa el museu anglès. Tota una mostra d’art, especialment de les civilitzacions que van viure a prop del Mediterrani.

Visita virtual National Gallery of Art (Londres) No ens movem de Londres per anar a la National Gallery per gaudir d’una gran selecció de pintures, gravats, escultures, fotografies i mobiliari de tots els temps, on, de cada material, obtenim una fitxa amb les seves dades bàsiques que ens permetran conèixer totes i cadascuna de les característiques dels materials que estem contemplant.

Moscú y San Petersburgo Mara Vorhees
 

Visita virtual Hermitage (Sant Petersburg) Anem cap a Rússia a visitar el gran museu dels tsars; una obra d’art per si mateixa. L’Hermitage no només inclou la història de Rússia entre les seves parets, també hi descobrirem una mostra d’objectes culturals i artístics d’Europa i Orient de tots els temps, que inclou una de les col·leccions numismàtiques més grans del món.

Washington
 

Visita virtual Smithsonian (Washington) Ens dirigim al que podríem considerar el gran Museu d’Història d’Amèrica. Amb més de 3 milions d’objectes que formen un mosaic extens i fascinant de la vida dels Estats Units, des de la Guerra de la Independència fins als nostres dies.

Costa este de EEUU Karla Zimmerman
 

Visita virtual Institut Oriental (Chicago) Us convidem a un excepcional passeig per la història de l’antic Egipte, Persia, Mesopotàmia i Siria, entre d’altres. Un recorregut a través del qual ens endinsarem al bressol de la civilització.

Costa oeste de EE UU Hugh McNaughtan
 

Visita virtual NASA (diferents seus Estats Units d’Amèrica) A continuació us oferim una sèrie de visites virtuals per alguns racons de la NASA. Mentre caminem per dins, podem interactuar amb vídeos explicatius de les feines que es realitzen en algunes de les seves habitacions.

México John Noble
 

Visita virtual Museu Frida Kahlo (Ciutat de Mèxic) Aquest tour ens permet veure de forma privilegiada, la relació que existia entre Frida Kahlo, la seva obra i la seva llar. Tot un univers creatiu que es troba a La Casa Azul, el lloc on va néixer i on va morir l’artista mexicana. Un lloc on els objectes ens parlen.

Tour virtual 360º del Palau Güell

La visita, pràcticament de tot l'edifici, es pot fer des de l'ordinador o des del mòbil. Cada usuari pot realitzar el recorregut que consideri més convenient i a cada espai es pot estar l'estona que desitgi. Els punts d'informació permeten ampliar continguts d'aquest edifici, inscrit a la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO el 1984 pel seu valor universal excepcional.
Si vols anar a visitar físicament el Palau Güell, recorda que amb el carnet de biblioteques pots gaudir de la tarifa mini en la compra d'entrades (5 euros). Cal presentar el carnet de biblioteca.

  Selección de webs:

  También te puede interesar:

  Ir al estante:

Fecha de creación 23-03-2020 Última actualización 09-12-2020