Recepta per a ser feliç

iStock © nuiiko

 

La felicitat es dóna quan entre els teus pensaments,
les teves paraules
i les teves accions
hi ha una harmonia perfecta
Mahatma Gandhi

 

 

El filòsof i psicòleg de la Universitat de Harvard Tal Ben-Shahar ha dissenyat un curs sobre la felicitat, que van seguir milers de persones que han aconseguit millorar el seu estat d'ànim.


Heus aquí alguns consells útils per a ser feliç:

 1. Fes exercici físic: caminar, gimnàstica, ball, ioga, qigong, natació, etc. Els experts asseguren que fer activitat física és tan bo com prendre antidepressius per a millorar l'estat d'ànim; 30 minuts diaris d'exercici és el millor antídot contra la tristesa i l'estrès.
   
 2. Pren esmorzar. Algunes persones no esmorzen perquè no tenen temps o perquè no volen engreixar-se. Hi ha estudis que demostren que esmorzar ajuda a tenir energia i a desenvolupar amb eficàcia les activitats de la vida quotidiana.
   
 3. Agraeix a la vida totes les coses bones que t'envolten. Escriu en un paper 10 coses de la teva vida que et donin felicitat. Fer una llista de gratitud ens obliga a enfocar-nos cap a les coses positives.
   
 4. Sigues assertiu: demana el que vulguis i digues el que penses. Està demostrat que ser assertiu ajuda a millorar l'autoestima. Ser deixat i suportar en silenci tot el que et vulguin dir i fer genera tristesa i desesperança.
   
 5. Gasta't els diners en experiències i no en coses. Un estudi va descobrir que un 75% de les persones eren més felices quan invertien els diners en viatges, cursos i classes; per contra, només un 34% van assegurar ser més felices si compraven coses.
   
 6. Enfronta els teus reptes. No deixis per a demà el que puguis fer avui. Hi ha estudis que demostren que, com més endarrereixes allò que has de fer, més ansietat i tensió generes. Escriu petites llistes setmanals de tasques pendents i fes-les.
   
 7. Enganxa records bonics, frases i fotos dels teus éssers estimats pertot arreu. Omple la nevera, l'ordinador, l'escriptori, el dormitori, tota la teva vida, de records bonics.
   
 8. Saluda i sigues sempre amable amb els altres. Més de cent investigacions afirmen que somriure pot canviar l'estat d'ànim.
   
 9. Fes servir sabates còmodes. El dolor de peus fa posar de mal humor, assegura el Dr. Keith Wapner, president de l'Associació Americana d'Ortopèdia.
   
 10. Cuida la teva postura. Caminar recte, amb les espatlles lleugerament cap enrere i la vista endavant, ajuda a mantenir un bon estat d'ànim.
   
 11. Escolta música. Està comprovat que escoltar música desperta el desig de cantar i ballar, i això alegra la vida.
   
 12. Menja bé. Una bona alimentació té un impacte important en l'estat d'anim. És recomanable fer un àpat lleuger cada 3-4 hores per a mantenir els nivells de glucosa estables i no saltar-ne cap. És important evitar l'excés de farines blanques i el sucre, així com menjar aliments variats.
   
 13. Arregla't i troba't atractiu. Un 41% de la gent se sent més feliç quan es veu bé.
   

La desgràcia i la infelicitat afecten, com l'estrés i la depressió, totes les persones de totes les classes socials i gèneres, són absolutament transversals i no deixen indiferent ningú. Psicòlegs, filósofs i sociòlegs de tot el món estan arribant a la conclusió que la felicitat és un aprenentatge, i avui dia s'està estudiant des de la ciència. Tal Ben-Shahar diu que tots podem ser més feliços del que som, més enllà de la genètica i de les condicions socials: és una qüestió d'aprenentatge que es pot aconseguir amb exercicis i disciplina, com les matemàtiques.

I què ens diu el nostre sentit comú?

ADVERTISEMENT
 

font: País Petit, núm. 18 | Web de l'Ajuntament de Verges

 

  Cerca al Catàleg Aladí:

      per TEMA:

      per AUTOR:

 

A les biblioteques trobaràs: 

"El ABC de la felicidad" / Lou Marinoff

"La Alegría de la vida: descubra el secreto y la ciencia de la felicidad" / Yongey Mingyur Rinpoché, Eric Swanson

"Alegría : la felicidad que surge del interior" / Osho

 

"¡Atrévete!: ¿y si eliges ser feliz?" / Fernando Botella

INCLOU VISTA PRÈVIA

 Selecció de webs:
 

 

 També et pot interessar:
Recepta: "EL PASTÍS DE LA FELICITAT"

INGREDIENTS:
– 300 gr. de bon humor
– 1/2 kg. d'energia positiva
– 3 cullerades de sopa de rialles
– 250 gr. d'amor
– 600 ml. de llàgrimes dolces
– 1 kg. d'amistat (pot moderar-se segons el gust de cadascú).

PREPARACIÓ:
Primer de tot agafem els "250 gr." d'amor i els avoquem en un bol gran. Un cop allà els esclafem amb el microones dels somriures durant 30″ i mentrestant, en un altre recipient, barregem el "kg" d'amistat amb les rialles. Quan quedi una massa homogènia i una mica líquida la avoquem al bol on hi han els "250 gr." d'amor i hi posem els "600 ml" de llàgrimes dolces. Un cop barrejat afegim el "1/2 kg" d'energia positiva (que és el millor aliment del dia) i posem la massa en un motlle amb forma de cor, a ser possible més ample que alt. Un cop tot estigui ben estès, ho posem al forn a "250 graus" durant 30 minuts.
Finalment, quan el traguem del forn, hi posem els "300 gr." de bon humor de decoració i esperem 10 minuts a que es refredi. Ja fred, cap a dins i bon humor.

Esperem que us agradi i faci les vostres vides millors i més felices.

font: blog Manual per viure feliç

 

Recordeu que sense imaginació i harmonia aquesta recepta no queda ben lligada i s'ha de repetir. Feu-ho cada dia i veureu com la felicitat us trucarà a la porta. Això només és una petita ajuda però si la cuideu ella us vindrà a buscar. O sigui que afineu i crideu a la vostra felicitat.

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 15/01/2016