R.E.A.D., la lectura amb gossos

iStock © Catalin205

El programa R.E.A.D. de Lectura amb Gossos (Reading Education Assistance Dogs) millora les habilitats de lectura dels nens mitjançant la intervenció de gossos especialment ensinistrats per a llegir amb ells. El seu èxit radica en la connexió emocional que s'estableix entre el gos i el nen que llegeix per a l'animal.

Els gossos són els companys/acompanyants ideals per a la lectura perquè ells escolten atentament, ajuden a relaxar-se i disminueixen l'ansietat, no jutgen, no es burlen, no critiquen, intimiden menys que els companys de classe o que els adults, deixen que el nen vagi al seu propi ritme.

Llegir amb el gos és vist pel nen com un joc, no com una obligació. R.E.A.D va nèixer als Estats Units el 1999, creat per Intermountain Therapy Animals. Perros y Letras va portar R.E.A.D a Espanya en 2012 i des de llavors han llegit amb més de 900 nens en biblioteques i col·legis de diferents provincies.

 

GOSSOS I LLIBRES, AMICS QUE MAI FALLEN...

 

ADVERTISEMENT
 
 
 

font: revista Mi Biblioteca núm. 45 (primavera 2016)

 

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"Alguien me está molestando: el bullying" / Annie Acevedo, Mimi González; ilustraciones de Daniel Rabanal
 

"Bullying, ciberbullying y sexting: ¿cómo actuar ante una situación de acoso?" / José Antonio Molina del Peral, Pilar Vecina Navarro

"L'Institut de la vergonya: un cas d'assetjament escolar" / Èric Bertran ; pròleg de Joel Joan 

"Stop bullying: las mejores estrategias para prevenir y frenar el acoso escolar" / Nora Rodríguez

 

 Selecció de webs:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 03/09/2016