Espelta: 4 beneficis del cereal de moda

Es tracta d'un aliment amb història que s'ha recuperat gràcies a les seves propietats nutricionals i la seva aportació d'energia

L'espelta és un cereal complet que semblava oblidat des de fa dècades i que gràcies als seus beneficis sobre l'organisme es torna a consumir. Es tracta d'un aliment amb història que s'ha recuperat gràcies a les seves propietats nutricionals i la seva aportació d'energia.

De nou a la taula dels consumidors, la recepta més popular amb aquest gra és el pa d'espelta. Però no només de pa viu l'home, l'espelta també s'utilitza en pastes, galetes, cervesa, flocs i sèmoles, al món de la rebosteria, i fins i tot en barretes energètiques per a esportistes.

El seu origen es data fa gairebé uns 7.000 anys, i el situen a l'Iran des d'on sembla que es va estendre el seu cultiu a orient. Aquest cereal és molt resistent a les condicions climatològiques adverses, a més el seu cultiu s'ha mantingut al llarg del temps de manera tradicional, preservant totes les seves qualitats, el que converteix a aquest producte en idoni per al cultiu biològic.

Si no coneixes les seves propietats, et descobrim els quatre beneficis d'aquest cereal de moda:

1.- Energia per als esportistes

L'espelta compta amb múltiples vitamines i minerals indispensables en el nostre organisme, destacant les del complex B. Afavoreixen el sistema nerviós i sobretot el metabolisme, transformant-se en energia. Això és particularment important si practiques un esport de resistència. Així, la incorporació d'aquest producte a la teva dieta saludable és aconsellable si ets dels que està preparant una marató o una mitja marató.

2.- Afavoreix una bona digestió

El consum d'espelta sencera o els productes elaborats amb farina d'espelta integral faciliten les bones digestions gràcies al seu alt contingut en fibra dietètica i per la seva facilitat a l'hora de digerir-se. El gluten en l'espelta té major solubilitat en l'aigua, potser aquesta és la raó per la qual l'espelta és més fàcil de digerir que el blat.

Per tant, aquest gra complet és perfecte per deixar de patir restrenyiment i afavorir el control del pes en dietes d'aprimament, però la fibra també redueix la pressió arterial.

3.- Millora la pell

El consum d'espelta disminueix l'aparició de l'acné. En aquesta línia, aquest gra complet també afavoreix la desaparició de les cefalees i ajuda en la prevenció de l'estrès, provocant la no aparició dels seus símptomes en la nostra pell.

4.- Repara els teixits de l'organisme

La presència d'àcid silícic i de magnesi en l'espelta, dos dels nutrients més importants per al nostre organisme, la converteixen en un aliment clau dins d'una dieta saludable. L'espelta repara els nostres teixits i enforteix el sistema immunològic.

 

ADVERTISEMENT
 
 
 

font: Europa Press / infoSalus

 

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"Los Cereales: semillas sorprendentes" / Catherine Madani; fotografías: Laurent Rouvrais

INCLOU VISTA PRÈVIA

 

"Cereales de desayuno, nutrición y gastronomía" / Asociación Española de Fabricantes de Cereales

"Panes caseros: hechos a mano al modo tradicional" / Cathy Ytak; fotografías de David Japy

"Al pan, pan: diferentes panes del mundo" / Anselmo J.García Curado

 

 Selecció de webs:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 30/08/2016