Educació sexual

iStock © nensuria

Els pares i mares sovint ens preocupem sobre com parlar de sexualitat amb els nostres fills i filles. És important donar tota la informació que se'ns demana, per tal que puguin conèixer els diversos aspectes i tenir una vida sexual feliç i segura. Però també és igualment important educar la seva salut emocional pel que fa a la sexualitat: saber dir que no, ser respectat, etc.

L'educació afectiva sexual des de la primera infantesa ajudarà a prevenir problemes greus com els abusos sexuals, a més de facilitar que l'infant i jove sigui un adult amb una sexualitat plena i satisfactòria.

La lectura d'un conte infantil per exemple, pot portar implícits molts elements que aniran conformant l'imaginari afectiu dels nostres fills: els rols de gènere, identitat sexual... Són molts els contes infantils que tracten temes relacionats amb l'educació afectiva sexual.

No oblidem que la sexualitat forma part indissoluble de la vida. Pares, mares, escola i tota la societat, som responsables de com viuran els nostres infants i joves la seva sexualitat: aprenent a ser feliços en aquesta vessant de la vida, respectant-se a ells mateixos i també als altres.

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"Pensamientos y sentimientos : entra en tu contacto con tus emociones" / Helen Greathead ; ilustrado por Rupert van Wyk y Lyn Gray

"Per què tu no tens tita?" / text: Olga Alamán; il·lustració: Clara Roca

 

   "Què em passa?: les respostes a algunes de les preguntes més comprometedores del món" / text: Peter Mayle

"Parlem de sexe a casa: guia per una bona educació sexual i afectiva" / Elena Crespi i Asensio

 

 Selecció de webs:

 

Contingut elaborat per la Biblioteca Josep Roca i Bros d'Abrera

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 29/09/2015