Dia Internacional contra el càncer de mama

iStock © AtnoYdur

El 19 d'octubre se celebra el Dia contra el càncer de mama com a recordatori del compromís de tota la societat en la lluita contra el càncer de mama.

El càncer de mama és un càncer que s'inicia a les cèl·lules del pit en dones i, més rarament tot i que també, en homes. A nivell mundial, el càncer de mama és el segon tipus de càncer més freqüent després del càncer de pulmó i la cinquena causa més comuna de mort per càncer.

Segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), cada any a Espanya es diagnostiquen al voltant de 25.000 nous casos de càncer de mama, una malaltia que afectarà 1 de cada 8 dones al llarg de la seva vida.

Les investigacions que giren sobre aquesta malaltia mostren que si el càncer es detecta de forma precoç el més probable és que pugui controlar-se.


Missatge clau

La detecció precoç per tal de millorar el pronòstic i la supervivència dels casos de càncer de mama continua essent la pedra angular de la lluita contra aquest càncer.


 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:

 

A les biblioteques trobaràs: 

"Cáncer de mama" / José Manuel Pérez García, Eva Muñoz Couselo, Javier Cortés Castán

 

"A su lado: la guía del cáncer de mama dirigida a hombres" / John W. Anderson ; edición revisada por el Dr. Francesc Casas

"Anoche soñé que tenía pechos: itinerario de una enfermedad" / Mariela Michelena

 

"La Força d'un batec" / M. Cinta Barberà, Esteve Bosch de Jaureguízar

"Tópico de cáncer: manual de supervivencia" / Susana Koska

 Selecció de webs:

 

 També et pot interessar:

 

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 19/10/2015