Deu consells per cuidar la teva pell a l'oficina

Passem moltes hores treballant en llocs tancats amb calefacció o aire condicionat i falta d'humitat. I la nostra pell es ressent. Per mantenir-la sana i cuidada us oferim un decàleg elaborat per l'Associació Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV).

Passar masses hores a l'oficina no és bo, i tampoc ho és per a la pell. Aquí tens deu consells pràctics per lluitar contra la sequedat i irritació de l'aire condicionat i la manca d'humitat dels llocs tancats, elaborats pel Dr. Agustín Viera, membre de l'AEDV de Les Palmes de Gran Canària.

 

  1. Busca una correcta hidratació de la pell amb un cosmètic hidratant. L'aire condicionat disminueix la temperatura extraient humitat de l'ambient, creant un microclima sec i fred. L'intent d'equilibrar la temperatura i humitat del nostre organisme ocasiona una pèrdua de líquid i deshidratació de la pell.
     
  2. Sigues especialment constant amb les àrees de pell exposades: cara, coll, escot i extremitats. Aconseguir una pell correctament hidratada li aporta lluminositat, elasticitat i millor aspecte; no és només una qüestió estètica, prevé l'aparició d'infeccions i èczemes.
     
  3. Fes-ho dues vegades al diaTotes les pells, fins i tot els greixos, necessiten ser hidratades. Cada tipus de pell necessita, segons les seves característiques, una hidratant específica.
     
  4. Previ a la hidratació facial fes servir netejadors suaus que es caracteritzin per un pH no alcalí i la seva alta tolerància.
     
  5. Hidrata la teva pell també des de l'interior. La teva pell necessita la ingesta diària de 2-3 litres d'aigua, una dieta equilibrada en fruites i verdures, que aporta abundantment aigua i antioxidants i evitar el consum de tabac i estimulants.
     
  6. Els hidratants per a pells grasses no han d'aportar olis i han d'estar compostos per sustàncies no comedogèniques, que incorporin aigua i propielinglicol com a base hidratant.
     
  7. La pell exposada sensible, en entorns amb aire condicionat/climatitzador, notarà a més de sequetat, picor i enrogiment. Evita cosmètics amb substàncies que afavoreixin la renovació cel·lular i utilitza aquells que continguin sustàncies calmants.
     
  8. La pell exposada seca no ha d'usar productes amb alcohol o propielinglicol. S'utilitzen fórmules que aportin aigua, olis vegetals com l'àcid linoleic i ceramides, així com diferents concentracions de vaselina o lanolina
     
  9. S'han de controlar els múltiples contaminants que agredeixen la pell i que es poden trobar en entorns laborals amb aire condiciona/climatitzador: agents químics (formaldehid, compostos orgànics volàtils, pols, fibres, diòxit de carboni…), agents biològics (bacteris, fongs espores, toxines, àcars…), i agents físics (humitat relativa, ventilació, ambient tèrmic…)
     
  10. Indicadors òptims en  entorns laborals amb aire condicionat/climatitzador serien: humitat relativa entre 40% i 60%, temperatura operativa de l'aire a l'hivern 22ºC ± 2ºC i a l'estiu 24,5% ± 1,5ºC, temperatura del  sòl entre 19º i 26ºC, concentració de CO² inferior a 1.000ppm, subministrament d'aire superior a 30m³/hora/persona que ha de triplicar-se en cas que hi hagi fumadors, velocitat mitjana de l'aire inferior a 0,15m/sg en hivern i 0,25m/sg a l'estiu.
     

font: Belleza Activa / AMIC

 

A les biblioteques trobaràs: 

 

"Cuidados de la piel : conductas y hábitos para mantenerla joven y sana" / María Pilar Gil Sánchez, Ignacio Sánchez-Carpintero Abad

"¡No te arrugues! : belleza sin cirugía : las técnicas dermocosméticas más modernas y eficaces" / Ricardo Ruiz y Brian Zelickson

 

"Todo sobre la piel : de la A a la Z" / Bruno Brigo

 

"Feliz por dentro, bella por fuera : el revolucionario programa para conseguir una piel perfecta en 9 días" / Dra. Amy Wechsler

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 05/10/2015