Consells per cuidar els peus

iStock © Viachaslau Kraskouski

Sovint els descuidem però són molt importants

La cura dels peus és molt important i moltes vegades ens oblidem d'ells totalment a l'hora de netejar i cuidar el nostre cos. Per evitar problemes en un futur, us donem aquest seguit de consells per la cura dels vostres peus.

 • Renteu-vos els peus amb regularitat amb sabons suaus. És essencial per prevenir infeccions. Les zones que més heu de cuidar són els turmells, les plantes, les ungles i els espais entre dits. És important assecar bé l'espai entre dits perquè la humitat pot provocar l'aparició de fongs.
   
 • Desodorant de peus. Posar-se aquest tipus de desodorant prevé la suor excessiva dels peus.
   
 • La pell, sempre hidratada. Normalment, el taló és la zona del peu que més s'esquerda. Per tant, és necessari que l'anem hidratant sovint amb cremes adients als talons. Per la resta del peu podeu utilitzar pols de talc, exfoliants per eliminar cèl·lules mortes i cremes hidratants almenys un cop per setmana.
   
 • Poseu-vos mitges o mitjons de teixits naturals. Si és possible, eviteu les fibres sintètiques i utilitzeu més mitjons de cotó.
   
 • Utilitzeu un calçat que sigui còmode. Sempre calçat adaptat als vostres peus, la comoditat és molt important. Eviteu utilitzar tacons massa alts (màxim 4 centímetres).
   
 • No camineu mai descalces per banys públics. Si aneu a les dutxes dels gimnasos o de les piscines municipals, aneu sempre amb xancletes per protegir els peus de fongs i berrugues.
   
 • Cuideu les ungles. Les ungles dels peus s'han de talla en forma recte-quadrada i de manera sovint. És aconsellable no compartir el tall-ungles.
   
 • Visiteu el vostre podòleg/a. Ell o ella sabrà millor que ningú la cura específica que mereix els vostres peus.
   

font: La Torre de Barcelona

 

Tenir cura dels peus a "Els matins" de TV3 - programa emès el 17-04-2012 (durada 27:03 min.)

Ens cuidem prou els peus? Els prestem prou atenció? O només ens els mirem ara que comencem a portar sabates més destapades? Quines sabates són les més apropiades? En parlem amb el podòleg Antonio Jesús Zalacaín.

 

  Cerca per PARAULA CLAU al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

"El Libro del cuidado de los pies" / Erika Dillman; traducción de David Zurdo y Ángel Gutiérrez

"Reflexología del pie: una terapia para la salud de todo el cuerpo" / Clara Bianca Erede

"Curso de técnicas de manicura, pedicura y uñas artificiales" / Encarnación Villasevil Nodal

"Masaje tailandés de pies" / César Tejedor Samaniego

 

 Selecció de webs:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 20/05/2016