7 claus per treballar feliç

iStock © Nastco

Segur que treball i felicitat són incompatibles?

Doncs la resposta és afirmativa: sí, es pot ser feliç treballant... sempre que aquest treball t'apassioni.

Segons Adecco, 6 de cada 10 treballadors prefereixen un salari menor si a canvi obtenen una major felicitat laboral, és a dir, una ocupació que els satisfaci més. Un empleat que va a treballar amb ganes, és molt més productiu i, per tant, és més rendible per a qualsevol empresa que el contracti...

Però parlem de tu, de la teva vida i no de l'empresa, i saps que quan treballes en alguna cosa que t'agrada el dia passa volant, sense estrès negatiu i no et passes l'estona mirant el rellotge per anar-te'n cap a casa. Ja no vius per treballar, sinó que treballes mentre vius .

 

A continuació t'expliquem les raons perquè treballis en allò que t'agrada i les claus perquè aconsegueixis una feina que t'apassioni:

1. Repassa què fas en el teu temps d'oci, en què et demanen ajuda els teus amis o pensa en què volies ser quan eres nen... En aquestes coses, sense que ho adverteixis, estan ocultes teves habilitats; així que dedica'ls un dia a la setmana per veure què passa.

2. Ja gairebé ningú es jubila en l'empresa de tota la vida. Hi ha mobilitat d'una ocupació a una altra i, si cal canviar de feina, millor prepara't per alguna que t'agradi.

3. Com les empreses cada vegada més contracten serveis externs, pots encaminar-te a ser el teu propi cap o escollir per a qui treballes (millor per a algú que reconegui el teu talent).

4. Escull tu quan és el moment de deixar una feina. És més que probable que una empresa no tingui miraments si ha de deixar de comptar amb tu. Recorda que es tracta -generalment- d'una simple relació comercial.

5. Mentre et prepares per al que t'agrada, no deixis la feina. En aquesta etapa d'experimentació dedica-li només un dia de la setmana o part de les teves vacances... pot ser que fins i tot tinguis un extra d'ingressos.

6. No deixis de formar-te contínuament si vols destacar en el que fas... I si es tracta d'estudiar, el millor és aprendre allò que t'agrada. Devoraràs els "temaris" i sempre voldràs més.

7. Pensa que dediquem més d'un terç de la nostra jornada a la feina. Són moltes hores de la teva vida que inverteixes en ell... Raó més que suficient per intentar fer allò que t'agrada i dóna sentit al dia a dia.

 

font: Men's health

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

 
 

"Deja de sufrir en el trabajo: cómo encontrar el camino hacia la felicidad, la satisfacción y el propósito a través del trabajo" / Steve Nobel

"El Arte de la felicidad en el trabajo" / Dalai Lama y Howard C. Cutler; traducción de Miguel Martínez-Lage

"Cómo encontrar un trabajo satisfactorio" / Roman Krznaric

 Selecció de webs:

   També et pot interessar:

 

Vés al prestatge de Salut ►

Vés al prestatge de Món laboral ►

Data d'actualització: 29/04/2015