Novel·la

Recorreguts literaris

 

Dubravka Ugrešić

Va néixer el 27 de març de 1949, Kutina (Croàcia). Va estudiar Literatura comparada i Llengua i Literatura Russa a la Universitat de Zagreb. El seu primer gran èxit va ser la novel·la Štefica Cvek u raljama života ("Estefi en las fauces de la vida"), que es va convertir en un film de renom l'any 1984 de la mà del director Rajko Grlić. La seva excel·lent trajectòria literària l'ha acabat posicionant com una de les escriptores de més renom del seu país.

Ugrešić posseeix un estil narratiu accessible, innovador i sobretot políticament compromès, que desperta sempre l'interès del lector.

En l'actualitat viu a Àmsterdam, on va arribar en veure's obligada a exiliar-se de Croàcia l'any 1993 després d'haver pres partit fermament per l'antinacionalisme i l'antibel·licisme croat durant la Guerra dels Balcans.

Les seves novel·les i assaigs han obtingut nombrosos premis, entre els quals destaquen el Prix Européen de l'Essay Charles Veillon (1997), el Premi Heinrich Mann (2000) i el Premi Feronio (2004).

La seva darrera obra publicada és "Europe in sepia" (2014), de moment encara no traduïda al català. 

Bibliografia destacada:


The Culture of lies : antipolitical essays

Gracias por no leer
 

El Ministerio del dolor
 

El Museo de la rendición incondicional
 

No hay nadie en casa
 

Recursos destacats:
També et pot interessar:

Torna al prestatge  ►
Continguts anteriors  ►