MURIEL VILLANUEVA DONA EL TRET DE SORTIDA A LA TERCERA EDICIÓ DEL PREMI MENJALLIBRES

MURIEL VILLANUEVA DONA EL TRET DE SORTIDA A LA TERCERA EDICIÓ DEL PREMI MENJALLIBRES

Els alumnes de 1r i 2n d’ESO de Vilanova i la Geltrú ompliran el Teatre Principal en aquesta primera trobada que servirà per comentar el llibre “Rut sense hac” de l’autora valenciana

L’escriptora valenciana Muriel Villanueva serà l’encarrega d’inaugurar les trobades de la tercera edició del Premi Menjallibres amb l’obra ‘Rut sense hac’ (Columna). La trobada tindrà lloc aquest dijous, 16 de gener, entre les 10h i les 13h al Teatre Principal i en ella prendran part els més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d'ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen voluntàriament en el Premi Menjallibres.

“La Rut, una noia de setze anys d’una ciutat mitjana, comença els seus estudis artístics en un nou institut força allunyat del seu barri. L’envolten un nou grup d’amigues, un amor que truca a la porta i un profund secret que arrossega des dels quatre anys i que mai no ha mostrat fora de les parets de casa seva: una llarga cicatriu i una cintura massa estreta li recorden cada dia, des del mirall, que li falta una part de si mateixa...”. Una història colpidora inspirada en un fet real.

Muriel Villanueva va néixer a València el 1976. És llicenciada en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada i diplomada en Educació Musical. És escriptora i professora d’escriptura. Ha publicat una quinzena de llibres de narrativa per a totes les edats, així com algun volum de poesia; en destaquen les novel·les La gatera i El parèntesi esquerre, el recull de contes Nines, la trilogia juvenil L’Esfera i la novel·la infantil Duna. Diari d’un estiu. Ha rebut diversos guardons, entre els quals cal esmentar el Premi de Novel·la J. M. Casero, el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians i el Premi Les Talúries de Poesia.

Aquest és un dels tres títols seleccionats com a finalista del Premi Menjallibres 2020. La relació es completa amb ’Juno’ (Fanbooks), de Laia Aguilar, que recentment ha estat guardonada amb el Premi Josep Pla de narrativa i realitzarà la trobada el mes de febrer, i ‘Tú, sucia rata’ (Edebé), de Fernando Lalana, que visitarà Vilanova i la Geltrú el mes de març. A l’abril seran les votacions i al maig el lliurament del Premi que tindrà lloc a l’Auditori Eduard Toldrà.

Premi Teresa Rovira

El projecte 'Premi Menjallibres', que aquest curs arriba a la tercera edició, ha estat guardonat l’any 2019 pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya amb el premi Teresa Rovira a la millor innovació a les biblioteques públiques. Aquest reconeixement distingeix la tasca que realitzen les biblioteques públiques com a agents culturals en la dinamització i promoció de la lectura i la cultura. En aquest sentit, el Premi Menjallibres té per objectiu fomentar la lectura entre els joves de primer i segon de l'ESO, que participen voluntàriament en el projecte a través dels centres educatius de la ciutat.

Més informació: Premi Menjallibres

13/01/2020 16:02 h.