Veniu a fer un tast!

Veniu a fer un tast!

Aquestes són les trobades de club de lectura de maig. Si hi voleu participar, passeu per la biblioteca a reservar plaça i a agafar l’exemplar. Aquí en podeu llegir les sinopsis.

Club de novel·la contemporània

"Corazón tan blanco" de Javier Marías (1992) --> Dijous 16 de maig a les 19h

El protagonista i narrador, Juan Ranz, és un traductor i intèrpret de professió que s’acaba de casar. En el seu viatge de nuvis a l'Havana, abocat al balcó, és confós per una desconeguda que espera al carrer, i sense voler escolta una conversa d'hotel. A partir de llavors «pressentiments de desastre» envoltaran el matrimoni. Però la clau d'aquest malestar potser és el passat, ja que el seu pare es va haver de casar tres vegades perquè ell pogués néixer.

Club de lectura fàcil en català

"El Llibre de la selva" de Rudyard Kipling (1894) --> Dimecres 22 de maig a les 15.30h

El xiquet Mowgli creix a la selva criat per llops. Però Shere Khan, un tigre molt roí, el vol caçar i Mowgli haurà de fer-li front amb l’ajuda de l’os Baloo, la pantera Bagheera i la serp Kaa.

Club de lectura infantil

"Pla de Rescat" de Antía Yáñez (2023) --> Dimecres 22 de maig a les 17.30h

La Xeila, l'Heitor, l'Aldán i la Noela estan treballant a l'aula de suport de l'escola quan passa alguna cosa estranya. Senten un esclat i la professora Joana, que va a comprovar què està passant, desapareix. On s'ha ficat? I la resta de l'escola? Què fa la policia allà fora?

Com diu la Noela: prepara't per viure una aventura on hi ha escopetes, sang, juraments i fins i tot un pla de rescat, però també amistat, companyonia, treball en equip i fins i tot una mica d'amor ... Oh! wait! Amor? Puaggg, quin fàstic!

Club de novel·la Debat a bat

"La Mala costumbre" d’Alana S. Portero (2023) --> Dimecres 22 de maig a les 19h

Una novel·la que ens porta al Madrid dels vuitanta a través d'una protagonista que viu en un cos que no l'identifica. Narrat en primera persona, la protagonista intenta comprendre’s a ella mateixa i al món on viu, des de la seva infància en una família de classe obrera en el barri de San Blas, arrasat per l’heroïna en els anys vuitanta, i fins a les nits clandestines al centre de Madrid dels anys noranta.

Club de novel·la amb veu de dona

"Jezabel" d’Irène Némirovsky (2012) --> Dijous 23 de maig a les 19h

A la sala d’un tribunal se celebra el judici d'una dona. Gladys Eysenach ja no és jove, però ha estat molt bonica. Se l'acusa d'haver assassinat el seu amant, molt més jove que ella. Els testimonis van desfilant i l'advocat i el fiscal s'enfronten. Asseguda al recinte dels acusats, la protagonista sent fragments de la narració de la seva pròpia vida: la infantesa, l'exili, l'absència del pare, el matrimoni, les relacions tumultuoses amb la seva filla, l'edat i el declivi, fins a l'acte irreparable. Els membres del jurat i el públic remuguen, s'encenen. Però el culpable qui és?

Club de novel·la negra i criminal

"El Otoño del comisario Ricciardi" de Maurizio de Giovanni (2013) --> Dilluns  27 de maig a les 19h

Quarta entrega de la sèrie del comissari Ricciardi. S’apropa el dia de Tot Sants de 1931 a Nàpols, quan un matí algú descobreix el cadàver d’un nen reposant dignament assegut en unes escales i amb un gos al costat. Qualsevol investigador pensaria que ha estat una mort natural veient el rostre consumit de misèria i soledat de l’infant, però el comissari Ricciardi intueix que alguna cosa no encaixa i l’autòpsia confirma les seves sospites.

Club de còmic juvenil

"Primeres accions" de Benoît Ers i Vincent Dugomier (2017) --> Dimarts 28 de maig a les 17.30h

La Segona Guerra Mundial ha esclatat. En un petit poble de la França ocupada per l’exèrcit alemany, tres nens rebutgen sotmetre’s a l’enemic. Però com fer front a un adversari tan poderós amb només deu anys?

Club de còmic per adults

"Uzumaki: espiral" de Junji Ito (2017) --> Dimarts 28 de maig a les 19h

Kurouzu, un petit poble envoltat per la boira a la costa del Japó, està maleït. Segons Shûichi Saitô, el nuvi de la jove Kirie Goshima, la seva llar està encantada, no per una persona, sinó per un patró: UZUMAKI, l'espiral, el secret hipnòtic que dona forma al món.

Una obra hipnòtica i mortal de Junji Ito, autor referencial al manga seinen (adult) de terror.

30/04/2024