Iniciem aquest curs amb nous clubs de lectura virtuals

Iniciem aquest curs amb nous clubs de lectura virtuals

Des de la Xarxa de Biblioteques Municipals t’oferim un programa de clubs de lectura virtuals, una iniciativa que té com a objectiu promoure la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies. En aquesta tercera edició als clubs de lectura de literatura fantástica per a adults, literatura fantástica per a joves i literatura i natura.

La interacció entre lectors i conductors es farà a través de Tellfy, una app de comunicació instantània, i els continguts seran de l’eBiblio, el servei préstec de documents digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Per participar-hi, cal disposar d’un dispositiu mòbil (telèfon o tauleta) i seguir els passos següents:

– Instal·lar Tellfy en el dispositiu
– Crear un usuari a Tellfy
– Sol·licitar l’admissió al club a través de l’enllaç que trobareu clicant al títol de cada club.

Si has estat admès al club (les places són limitades) et donarem les instruccions per al préstec dels documents digitals que hauràs de llegir.

Els clubs tindran una durada d’un mes, durant el qual es comentaran dues obres, una cada dues setmanes. La dinàmica per a cada llibre serà semblant a la dels clubs de lectura presencials: en un primer moment, a través d’un vídeo i amb el suport d’altres documents, el conductor  donarà pautes, orientacions i claus de lectura; després, durant el període de lectura, els participants podran exposar els seus dubtes o comentaris a través de la plataforma de comunicació; finalment, els lectors i el conductor es trobaran per videoconferència per fer el comentari final de l’obra.

Per formar part d’alguna d’aquestes comunitats lectores cal inscriure’s en algun dels grups disponibles:

En l’acceptació de sol·licituds es prioritzarà que un major nombre de persones puguin formar part d’un dels clubs de lectura.

Club de lectura virtual de literatura fantástica per a adults

Places exhaurides

A càrrec de l’escriptor Marc Pastor que comentarà les obres “En las montañas de la locura” d’ H.P. Lovecraft (Editorial Austral) i “L’any de la plaga” de Marc Pastor (Editorial Amsterdam)

Inici del club de lectura: dimarts 29 de setembre.
Primera trobada virtual: dimarts 13 d’octubre, a les 19:00 h
Segona trobada virtual: dimarts 27 d’octubre, a les 19:00 h

Clubs de lectura virtual de literatura fantástica per a joves

Places exhaurides

A càrrec d’Edgar Cotes, escriptor, que comentarà les obres “El Archivo nº1/2” de V.E. Schwab (Editorial Minotauro) i “Fills de la Setena Onada” de Salvador Macip (Editorial Fanbooks)

Inici del club de lectura: dimecres 30 de setembre.
Primera trobada virtual: dimecres 14 d’octubre, a les 19:00 h
Segona trobada virtual: dimecres 28 d’octubre, a les 19:00 h

Club de lectura virtual de literatura i natura

A càrrec de Marina Porras, professora a la UPF, crítica literària i llibretera que comentarà les obres “Els dics” d’Irene Solà (L’Altra editorial) i “Viatges i flors” de Mercè Rodoreda (Edicions 62).

Inici del club de lectura: dijous 1 d’octubre.
Primera trobada virtual: dijous 15 d’octubre, a les 19:00 h
Segona trobada virtual: dimecres 29 d’octubre, a les 19:00 h

Inscriu-te aquí

14/09/2020