Rolling Stones

Semblava que serien eterns i que no hauríem de dir que un d'ells ens ha deixat. Qui sap si l'última paraula ja s'ha dit o encara queda recorregut pels "Rolling Stones" primer cal pair la mort de Charlie Watts per saber que passarà amb la mítica banda. Tampoc queda clar els seus inicis com a grup, diverses fonts difereixen en com i quan es va acabant formant el grup. Per aquest motiu es va triar la data fundacional del grup, el dia del primer concert, en el llegendari "Marquee-Club" londinenc, el 12 de juliol de 1962.

Mick Jagger i Keith Richards eren dos companys de l'institut "Wentworth Primary School" de Dartford i compartien la seva passió per la música i en concret pel Rhythm and Blues. Durant anys van anar canviant de bandes però sempre mantenint el nucli principal format per Jagger i Richards. Més tard es va afegir un company d'estudis, Mick Taylor. Tots tres es van incorporar a la "Blues Incorporated", grup que ja contava entre els seus integrants a dos instrumentistes; Ian Stewart que tocava el teclat, i Brian Jones amb la guitarra.

 


Mick Taylor va deixar el grup i el va substituir el baixista Bill Wyman. Encarregats de la bateria van ser uns quant, en un primer moment va ser Mick Avory, després reemplaçat per Tony Chapman, que també va ser substituït pel bateria de jazz Charlie Watts, l'actual percussionista de la banda. Va ser llavors quan va decidir canviar el nom del grup per SThe Rolling StonesS. Brian Jones es va inspirar en un tema de Muddy Waters "Rolling Stones Blues".

Amb el temps la banda va anar agafant pes i reputació a partir dels seus concerts en el "Crawdaddey Club" de Richmond. En un d'aquells concerts va ser quan Andrew Loog Oldham els hi va proposar ser el seu representant i van ser contractats per "Decca". A l'any 1963 van publicar en seu primer senzill "Come on", una versió d'una canció de Chuck Berry. Andrew Loog va forçar l'acomiadament de Ian Stewart (conegut com el sisè rolling). A l'estiu del 1969, el guitarrista Brian Jones, va ser trobat mort en una piscina, amb traces d'alcohol i drogues a la sang, pocs dies abans l'havien fet fora del grup. El quart stone de la formació actual, Ronnie Wood, no es va unir a la banda fins el 1975.

Si ve els "The Beatles" eren presentats en societat com uns joves educats i impecablement vestits, els "Rolling" van ser presentats com el "bad guys", per convertir-se anys més tard en el que ells mateixos van anomenar "sus satànicas majestades".