Mor Pau Donés (1966-2020)

El passat 9 de junny va ser un dia trist, perquè ens va deixar Pau Donés, la veu de Jarabe de Palo. Donés era lletrista i músic professional i ja feia gairebé 5 anys que arrossegava un càncer de còlon que finalment li ha acabat llevant la vida. 

Vital fins a l’últim sospir i ànima de la banda Jarabe de Palo, es va voler acomiadar del seu públic, amb la presentació fa dues setmanes del disc “Tragas o escupes” (2020) que inclou el tema “Eso que tú me das” i que segons Donés es publicaria el proper setembre. L’avançament del seu llançament ara ha agafat tot el sentit. Entre les onze cançons que conté, n’hi ha de conegudes com Los ángeles visten de blanco i Vuelvo.

Més enllà de La flaca, de Bonito, de Depende i de la resta de simples però afortunades cançons que han marcat la trajectòria de Jarabe de Palo, és evident que l’èxit de Pau Donés també s’explica per l’actitud que va adoptar el cantautor davant la vida, i que va saber traslladar a la seva obra musical. Marcat pel suïcidi de la seva mare quan era adolescent, amb només 16 anys, es va fer càrrec dels seus germans i la música li va servir d’antídot per superar aquesta experiència tan traumàtica. La seva veu podria haver estat colèrica però Pau Donés va preferir ser un autor amable, vitalista i feliçment inclusiu, fet que va reforçar la seva connexió amb amplíssimes capes de públic.

És el mateix esperit, tota una lliçó de vida, que mostra al videoclip de la cançó “Eso que tú me das”, on tot i veure’l visiblement desmillorat, transmetia un sincer himne d’agraïment a l’amistat i, per extensió, a la vida.

 
 

Deia Pau Donés: “Viu el present i deixa de pensar en el futur. La vida és una i ara”.

Són molts els artistes, els amics i amigues, i les persones que el coneixien que l’estan acomiadant a les xarxes socials com es mereix: Alejandro Sanz, Ana Belén, Pablo Alborán, Rozalén, Rosana, Estopa, Dani Rovira, Juan Antonio Bayona, entre d’altres. 

Amb alegria, seguirem cantant per aquest món les teves cançons. 

Fins sempre, Pau, i moltes gràcies!

 

  Búsquedas en el catálogo:

  Selección de webs:

  Ir al estante:

Fecha de creación 11-06-2020 Última actualización 17-06-2020