Las bibliotecas recomiendan

  • Los Siete magníficos

    [S.l.] : MGM, cop. 2001

    Un petit poble mexicà prop de la frontera amb els Estats Units és assetjat per una banda de malfactors, dirigits pel sanguinari Calvera (Eli Walach), que roben als pagesos el fruit de les seves collites. Els habitants del poble decideixen demanar ajuda a uns pistolers professionals nord-americans, ja que els resulta més barat que comprar armes. A la vista de la paga reduïda, finalment només hi van set homes, decidits a alliberar el poble d'aquesta plaga.

     

    Recomanat pel prestatge de Música

    18/10/2022
  • El Hombre del brazo de oro

    Madrid : Coupe, 2004

    "El Hombre del brazo de oro" explica la història d'un addicte a l'heroïna, que surt net de la presó per enfrontar-se al món exterior. 

     

    Recomanat pel prestatge de Música

    18/10/2022
  • Los Diez mandamientos

    [S.l.] : Paramount, cop. 2006

    Narra la història bíblica de Moisès (Charlton Heston), favorit de la família del faraó d'Egipte, que decideix renunciar a la seva vida de príncep i de privilegis per alliberar el seu poble d'origen, l'hebreu, i conduir-lo a la Terra Promesa. La pel·lícula comença quan la seva mare jueva l'abandona, acabat de néixer, a les aigües del riu Nil i és salvat per la filla del faraó Ramsès I. A partir d'aquí s'hi mostren els episodis més destacats de la vida de Moisès, com l'odi del seu germanastre, el faraó Ramsès II, que l'exilia al desert, el reconeixement com a salvador del poble jueu, les deu plagues d'Egipte, l'Èxode, el pas del Mar Roig, la revelació dels Deu Manaments al mont Sinaí, l'adoració al vedell d'or i l'entrada a la Terra Promesa.

     

    Recomanat pel prestatge de Música

    18/10/2022
  • Aprende a respirar :

    Lodes, Hiltrud

    Barcelona : Integral, marzo de 2022

    Respirar és molt més que agafar aire, també ens ajuda a recuperar la salut, mantenir la serenitat i a refer-nos. Aquest llibre proposa una sèrie de respiracions terapèutiques que aporten vitalitat i ajuden a reduir alguns inconvenients circulatoris, digestius i respiratoris. 
    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
     

    22/11/2022
  • La Ciencia de la microbiota :

    Sáez, Cristina

    Barcelona (España) : Libros Cúpula, abril de 2022

    El nostre cos conté més de 100 bilions de microorganismes encarregats de les tasques imprescindibles per la supervivència humana com digerir el menjar, extreure’n les vitamines i aportar energia al sistema immunitari. Però que podem fer per facilitar-los la feina? 
    La ciència de la microbiota, que és molt recent, ha comprovat que per tenir la sana cal una alimentació saludable, practicar exercici, un bon ritme de son, i evitar l'estrès.
    Aquest sòlid i contrastat manual sobre la microbiota- fet amb col·laboració de la Fundació Alícia-  aporta evidencies científiques per aprendre a menjar bé, cuidar la nostra microbiota intestinal i en definitiva estar més sans. 

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
     

    22/11/2022
  • Mitos sobre el origen del fuego

    Frazer, James George

    Vitoria-Gasteiz : Sans Soleil Ediciones, [2022]

    Sir James G. Frazer (1854-1941), va dedicar bona part de la seva extensa obra a l’anàlisi comparat de les religions. En aquest llibre analitza com el descobriment del foc ha estat una constant de totes les cultures, de totes les contrades i èpoques, i han donat lloc a una gran quantitat de mites que expliquen aquest element sagrat. L’autor aporta una compilació de relats plens de poètica i simbolisme, bona part basats en la tradició oral que es emergeixen a diferents zones geogràfiques del món.  

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

    22/11/2022
  • Rondalles de difunts

    Folch, Arnau

    [Barcelona] : Hermenaute, juliol de 2022

    Recull de deu rondalles i llegendes de la tradició popular i oral catalana centrades en la mort, cadascuna acompanyada d’un assaig que l’analitza en profunditat. Hi transiten tota mena de difunts. Morts que semblen vius i vius que estan morts, cadàvers que s’estan podrint, però no ho saben i ànimes en pena que volen allò que és seu, morts que fan riure, avantpassats que pidolen records, metges que volen trencar tots els tabús. 

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    22/11/2022
  • Mallorca, obert tot l'any

    Moret, Xavier

    Barcelona : Pòrtic, juny del 2022

    Xavier Moret, enamorat de Mallorca, va més enllà dels tòpics i convida el lector a recórrer amb ulls de viatger els seus diversos paisatges. Descriu ciutats, pla, muntanya i una costa preciosa puntejada d’oliveres centenàries. A més, a més, no s’oblida dels aspectes socials i culturals —també gastronòmics— d'aquesta illa que conté l’essència de la Mediterrània.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    22/11/2022
  • Kanjiru :

    Hirano, Takeshi

    Gijón, España : Satori, mayo, 2022

    Proverbis, refranys i dites japonesos formats per quatre kanjis (ideogrames)  bellament il·lustrats.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    22/11/2022
  • El Nuevo libro de chino práctico.

    Liu, Xun

    Beijing : Beijing Language and Culture University Press, 2020

    Primer volum de versió en espanyol de la tercera edició del nou llibre de Xinès pràctic. Aquesta tercera edició s'ha dissenyat seguint dues pautes:

    1. Més fàcil d'estudiar

    2. Més còmode d'usar per als professors

    La sèrie se centra en tots els aspectes de l'idioma: gramàtica, vocabulari, pronunciació i caràcters xinesos. El contingut està disposat de tal manera que l'aprenentatge és sistemàtic, progressiu i repetitiu. Els textos s'han reescrit i s'han millorat les situacions. A més s'han esforçat a intentar fer un llibre per a l'aprenentatge independent. Per a estimular l'autoaprenentatge s'han afegit aquestes dues seccions:

    1. Escalfament : al principi de cada lliçó, l'estudiant es prepara amb unes activitats simples i preguntes relacionades amb el contingut que estudiarà.

    2. Autoavaluació: en aquesta part, s'especifica el que ha d'haver après l'estudiant després de cada lliçó.

    En aquesta tercera edició s'ha donat també més èmfasi a les activitats de classe, és a dir, a l'aspecte comunicatiu. D'altra banda, s'ha introduït l'aprenentatge a través de la inferència de continguts, l'estudiant descobreix per si mateix uns certs conceptes.

    Finalment s'ha intensificat la part pràctica del llibre: els exercicis són molt més pertinents. En cada lliçó l'estudiant trobarà exercicis de pronunciació, conversa, escoltar i repetició, comprensió lectora, exercicis d'escriptura, etc.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    10/10/2022
  • Cinegráfics :

    Civaschi, Matteo

    [Barcelona] : Flow Press, cop. 2017

    Matteo Civaschi és dissenyador gràfic i un apassionat del cinema; Matteo Pavesi és autor i crític de cinema. Inclou un pròleg entusiasta d’Isabel Coixet. Flow Press és una editorial independent i barcelonina especialitzada en llibres visuals per explicar el món des d’una altra perspectiva.

    Un viatge visual pel món del setè art, on el lector descobrirà, a través d’infografies minimalistes molt entenedores, la història del cinema en 10 escenes, anècdotes i rècords, frases cèlebres per jugar a identificar a quina pel·lícula corresponen, retrats de directors de tot el món, i el brillant capítol “short movies” que planteja un repte: ets capaç d’endevinar 101 títols de pel·lícules en 5 segons cadascuna?

    Humor i informació per arribar a tot el públic amant del cinema i despertar la seva curiositat a través de la gran capacitat narrativa de la imatge.

    Un llibre fresc, diferent, sorprenent i molt divertit, per gaudir-lo tant en solitari com en grup.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Singuerlín - Salvador Cabré. Santa Coloma de Gramenet.

    02/11/2022
  • El Festí de Babette

    Dinesen, Isak,

    Barcelona : Viena Edicions, octubre del 2020

    Composició exquisida d’un relat de Karen Blixen, autora de la coneguda Memòries d’Àfrica.
    Dues germanes que pertanyen a una comunitat religiosa  molt austera reben la visita d’una dona francesa que fuig de les continues revolucions del segle XIX a França. De sobte, aquesta cuinera francesa que han acollit li toca un bitllet de loteria i per agrair l’hospitalitat de les dues germanes prepara un bon sopar.


    La història ens parla com la cuina indica la cultura del país. El film contrasta els menjars de les dues germanes com també els menjars de les reunions parroquials que ens mostren un món auster i sense sabors variats amb els menjars que repara la cuinera, on afegeix petits tocs d’herbes i sobretot amb el gran sopar que els hi prepara.
    Film que ens proposa que sempre hi ha alguna oportunitat per celebrar un àpat amb amics i familiars.

     

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Pomar. Badalona

    02/11/2022
  • Suite italiana

    Reverte, Javier

    Barcelona : Plaza & Janés, febrero de 2020
    > Veure disponibilitat a l'e-Biblio

    Relat de viatger, relat d'escriptor...Javier Reverte recorre la geografia italiana començant per Venècia i Trieste bo i arribant a l'illa de Sicília. Segueix, en el seu recorregut, les passes d'altres escriptors d'abans d'ell: Thomas Mann, James Joyce, Rainer Maria Rilke i Giuseppe di Lampedusa, quatre autors de capçalera que, a través dels seus ulls d'escriptor i amb tinta molt personal, van saber retratar les seves peripècies per la "bota" d'Itàlia. No estem davant la típica crònica de viatges, sinó que 'Suite italiana' és més aviat un assaig ple de lirisme, una 'rara avis' en aquest tipus de literatura, en què s'expliquen grans batalles i s'escolten somriures sonors, en un trajecte vital de recerca de sentit sobre la vida i la mort.

    Més informació:

    Recomanat per Gemma Rojo. Bib. Sant Roc. Badalona

    10/10/2022
  • Les Vencedores

    Colombani, Laetitia

    Barcelona : Salamandra, març de 2020

    L'escriptora francesa Laetitia Colombani (Burdeos 1976) directora, guionista i actriu coneguda mundialment per la seva exitosa novel·la "La trena" torna amb "Les vencedores" inspirada en una llar d'acogida de dones amb risc d'exclusió social.

    Lluita solidària de dones a favor d’altres dones desprotegides i vulnerables, més fràgils i més dèbils, que al carrer son agredides, violades, maltractades, ...
    Excel·lent novel·la de denúncia, amb el feminisme al centre de tot.

     

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Sant Adrià del Besòs

    10/10/2022
  • Ventajas de viajar en tren

    Valladolid : Divisa Home Video, [2020]

    Qui avisa no es traïdor. Si us agraden les històries lògiques i lineals que acaben amb tot ben mastegat i lligat, o no sou capaços de resistir un cert grau d'extravagància i escabrositat és millor que ni us acosteu a aquesta pel·lícula. Ara bé, si teniu inclinació per les històries fosques amb un narrador no fiable a l'estil de "Shutter island", "El club de lluita" o fins i tot "Memento", on els trastorns delirants i l’esquizofrènia juguen un paper fonamental, és probable que reaccioneu a la inversa i us quedeu bocabadats. En tot cas, el que podem afirmar sense por a equivocar-nos és que aquesta adaptació de la novel·la de l’autor madrileny Antonio Orejudo no deixarà indiferent a ningú. No existeixen gaire films com "Ventajas de viajar en tren", còctels esbojarrats que fan reflexionar mentre un es debat entre el fàstic i la confusió. Per això quan se’n troba un cal valorar-lo en la mesura justa. Per què? Doncs perquè no parlem d’un esguerro sense cap ni peus, i ara, sinó més aviat d'una matrioixca d’històries a quina més sòrdida que van entreteixint-se fins arribar a un final esgarrifador planificat des del primer moment. D'acord, potser no és ni rodona ni perfecte, però una cosa és segura: va prou sobrada de mala llet com per deixar-te neguitós una bona estona.

     

    Més informació:

    Recomanat per Francesc Pujol. Bib. Can Casacuberta. Badalona

    10/10/2022
  • Petit tractat sobre la immensitat del món

    Tesson, Sylvain

    Barcelona : Símbol Editors, març 2022

    En Sylvain Tesson és un geògraf i viatger francès molt conegut al seu país pels seus llibres en què narra la seva experiència viatgera. És important tenir en compte que fa els trajectes a peu, en bicicleta i algun en moto.

    En aquest Petit tractat sobre la immensitat del món es troben frases com:

    Curiosament, com més millorem les tècniques científiques més creix el camp de la ignorància. Cap. Noves Terres, pàg. 40

    Viatjar no és triar les ordres, és fer entrar l'ordre en un mateix. Cap. La felicitat de fer camí, pàg. 54

    En aquestes paraules es pot copsar tot el que representa per a en Tesson el fet de viatjar. La immensitat dels paisatges que veu influeix en la ment i en la manera de viure la vida.

    És curiós que dedica un capítol a la seva visió de l'escalada a la pedra urbana. Pujar a les teulades i caminar damunt d'edificis també li ha donat una perspectiva del món urbà: primer, perquè permet observar el que passa a la ciutat i segon, per tota la història que s'hi troba: materials, animals, inscripcions, deixalles...

    És un petit llibre ple de reflexions que corprenen i, a la vegada, esperonen a viatjar a llocs llunyans. En Tesson tenia trenta-tres anys quan va sortir publicat en francès l'any 2005 i no és fins ara que el trobem en català.

    Recomanat per Lourdes Escrigas Casas. Biblioteca Joan Oliva i Milà.

    09/10/2022
  • España en e-bike

    Fernández Tolosa, Sergi

    Barcelona : GeoPlaneta, [2022]

    Tens una bicicleta elèctrica? Tens ganes de descobrir rutes de tot tipus que travessen paisatges inigualables? En aquesta completa guia es proposen més de 80 rutes que fins fa pocs anys només eren aptes per a ciclistes experimentats i en molt bona forma. La generalització de les bicicletes elèctriques ha fet que ara estiguin a l'abast de qualsevol que vulgui aventurar-s'hi. Inclou imatges de gran qualitat, els QR dels tracks i també un seguit de consells inicials abans de posar-se a pedalar.     

     

    Recomanació de la Biblioteca Districte 5 de Terrassa.

    10/10/2022
  • La Vinya de Joseph Beuys

    Boldú, Jordi

    Alella : Vibop, octubre del 2021

    Coincidint amb el centenari del naixement de Joseph Beuys (Krefeld, 1921 – Düsseldorf, 1986), destacat artista del moviment neodadà i fundador del grup d’avantguarda Fluxus, Jordi Boldú ens ofereix una apassionada proposta artísticoliterària que s’estructura en dues parts.

    La primera recull una meravellosa carta del propi autor adreçada a una de les amigues i mecenes més importants de l’artista. L’escrit és un homenatge íntim que revela l’admiració de Jordi Boldú per l’artista, la seva obra i el seu pensament, de qui en destaca una acció relacionada amb el món del vi que va tenir lloc a Itàlia en el marc de la “Operazione Difesa della Natura”.

    La segona part és una invitació oberta, com el pensament de Beuys, a viure la degustació del vi des d’un punt de vista purament creatiu, amb una actitud contemporània. Una fascinant proposta per aquells que estimen l’art contemporani i el vi en totes les seves facetes.

    Més informació:

    Recomanat per Jordi López Albert. Bib. Masquefa.

    07/10/2022
  • English is not easy :

    Gutiérrez, Luci

    Barcelona : Blackie Books, 2013

    English is not easy és un llibre per avançar en l’aprenentatge de la llengua anglesa que s’allunya de l’estil convencional. L’autora és la il·lustradora Luci Gutiérrez (Barcelona, 1977), l’obra de la qual ha aparegut en publicacions de renom internacional com ara el New York Times, el Washington Post, el Wall Street Jounal i la revista The New Yorker. També ha participat amb els seus dibuixos en llibres, animacions i campanyes publicitàries en diferents mitjans i països. Al començament del llibre, l’autora explica que l’obra està pensada per a aquelles persones que es barallen amb qualsevol llengua que no sigui la seva, i d’aquí el títol, poc habitual en llibres d’aquest estil, ja que nega que sigui fàcil aprendre l’anglès. En tot cas, el títol no és més que un reflex de l’humor que recorre el volum des de l’inici fins al final. Cadascuna de les 17 lliçons en què es divideix ve acompanyada d’il·lustracions plenes d’expressivitat que permeten entendre els conceptes plantejats. Són dibuixos vius i molt còmics que retraten situacions peculiars, amb personatges que en molts casos fan comentaris d’una ironia molt fina. La combinació de les explicacions amb les il·lustracions atrapa el lector o lectora, la qual cosa fa que una tasca feixuga com pot ser l’aprenentatge d’un idioma desconegut esdevingui una activitat divertida. I, sobretot, un cop arribem a la darrera pàgina, el llibre té la virtut de fer-nos pensar que l’anglès potser no és tan complicat com semblava en un inici.

    Booktrailer:

     

    Més informació:

    Recomanat per Jordi Tena. Biblioteca Sant Adrià. Sant Adrià de Besòs

    06/10/2022
  • The Origins of music

    Daniel B. Arvizu

    La música és a tot arreu: als escenaris, al carrer, al cinema, al super, al cotxe... però per què ens agrada fer música o escoltar-la? Per què taral·laregem cançons o seguim el ritme amb els peus? Quan va sorgir la música?

    Aquestes preguntes, entre d’altres, són les que intenta respondre el documental The Origins of music, fent un repàs de les diferents hipòtesis que s’han elaborat al llarg de la història al voltant del seu origen, a través de la veu d’especialistes en biologia cognitiva, neurociència, paleoantropologia i comunicació animal.

    Explica, per exemple, la teoria de Darwin segons la qual la música hauria nascut amb una funció comunicativa, com un protollenguatge dotat de significat. Posteriorment, un cop creat el llenguatge estructurat tal com ho coneixem en l’actualitat, hauria mantingut una funció d’esbarjo, conservant un poder emocional que el llenguatge no té.

    També analitza els components de la musicalitat i els aspectes biològics que fan que els éssers humans siguem una de les poques espècies musicals, junt amb alguns ocells i algunes espècies més. Tot i que no tothom és músic, tothom comparteix aspectes de la musicalitat i pot generar música.

    Fa referència a la importància de la música en els primers anys de vida, així com la sorprenent similitud de les cançons de bressol arreu del món, malgrat les enormes diferències culturals. Quan un nen aprèn a parlar, utilitza molta informació musical per descodificar com funciona el llenguatge.

    Investiga com la música genera activitat en el sistema límbic, exposant la relació amb l’oxitocina, les emocions i els records positius. També exposa el misteri entre els científics al voltant de la connexió entre música i memòria. En alguns casos, persones amb pèrdua de memòria que no reconeixen als familiars, sí recorden cançons, tot i no haver-les sentit en molts anys.

    Un interessant documental per entendre d’on sorgeix la música i per què ens agrada. Tot i que no i ha una evidència científica de quan va aparèixer, la hipòtesis més probable és que un ancestre dels humans ja creés percussions fa 8 o 10 milions d’anys...

     

    Més informació:

    Recomanat per Adrià Fernàndez. Bib. Aigüestoses. Sant Andreu de la Barca.

    07/11/2023
Mostrando el intervalo 1221-1240 de 8600 resultados
Página de 430