Las bibliotecas recomiendan

  • Rima

    Batruni, Rima

    Tarragona : Piscina, un petit oceà, hivern de 2023

    La Rima explora les seves pors i passions, alhora que descobreix un passat que no és el seu, però sent com a propi. Tot plegat l’encurioseix, l’aclapara.
    Escric per curar les penes. Escric per reviure les alegries.
    Escric per impuls vital. Disset anys, en paraules, sense xifres. Aviat acabo batxillerat. No sé què faré demà, fa massa calor per pensar. Escric.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
     

    16/06/2023
  • Passió fórmula 1 :

    Cassini della Riviera, Luigi

    Barcelona : Mosquito, 2023

    No és gens estrany que a l'univers de l'F1 li diguin El Circ, perquè qualsevol cursa en qualsevol circuit del món és un espectacle que no té cap paral·lelisme. Les enormes caravanes de cada escuderia travessen el planeta per alimentar una afició apassionada que omple tots els circuits. Un llibre sobre la història de la Fórmula 1, però en la qual el fil argumental no és cronològic, sinó temàtic: ? Els pilots mítics ? Els circuits històrics. ? Els monoplaces que han quedat en la memòria. ? Les curses èpiques entre adversaris. ? Els equips, el reglament, la tecnologia...

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    16/06/2023
  • Te de maduixa al cau del Teixó

    Canal, Eulàlia

    Barcelona : Bindi Books, febrer de 2023

    L'Os ha perdut les ulleres i surt a buscar-les. Sense ulleres no pot convidar l'Ossa a contemplar les estrelles. Pel camí, trobarà el Teixó, que ha perdut la son i el Llop, que busca les claus del seu cau. Be, això es el que diu. Ah, i l'Esquirol! Que busca? L'Esquirol busca la felicitat. I així, tot buscant, tot fent camí, els quatre animals descobriran un munt de coses, coses que mai s'haurien pogut imaginar.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    02/10/2023
  • Mamelles

    Vo, Nancy

    Barcelona : Joventut, febrer del 2023

    Mamelles, tetes, pits, pitram… sí, aquest llibre és un atrevit homenatge a les mamelles. Un llibre divertidíssim que explica què son les mamelles i quines funcions tenen en tots els mamífers. A més a més aprendràs un munt de curiositats sobre les mamelles: saps que hi ha un animal que en té 13? O que hi ha unes muntanyes amb nom de pits?

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    02/10/2023
  • Recetas para ser feliz

    García Sarabia, Maribel

    Barcelona : Lunwerg Editores, marzo de 2023

    Aquest és un llibre diferent: promou la vida slow, el retorn al camp, els productes de proximitat, el tenir temps i gaudir de cuinar menjar saludable. Et proposa tornar al hàbits bàsics: cuinar de manera conscient i creativa dels productes frescos que permeten diferents elaboracions. 

    Trobaràs receptes saludable amb moltes idees per l'esmorzar, dinar i sopar per assaborir-los tranquil·lament. 

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    13/06/2023
  • Manual de iniciación al senderismo

    Alonso, Juanjo

    Madrid : Desnivel, junio de 2020

    L’autor d’aquest manual, Juanjo AlonsoKapitán Pedales, és ciclomuntanyenc, esportista de muntanya i viatger d’aventures. Ha escrit més de cinquanta llibres de senderisme, viatges, cicloturisme... També col·labora en diferents mitjans especialitzats en turisme actiu, oci recreatiu i esports de muntanya.
    Segons explica el mateix autor, practicar senderisme és aparentment senzill: només cal un calçat adequat, ganes de fer exercici, temps lliure, roba còmoda i si és possible, companyia agradable. No es necessita un material tècnic específic ni un equipament complex. Així doncs, ha publicat aquest manual per exposar els conceptes elementals del senderisme, parlar dels diferents tipus de senders i fer recomanacions sobre l’equip tècnic que s’ha de portar, la interpretació de la informació meteorològica o la cartografia, entre d’altres. Dedicant també un apartat a l’excursionisme amb nens.
    Per tant, si ara que arriba l’estiu, teniu pensat recórrer valls i muntanyes, aquest llibre és ideal per a realitzar una bona preparació prèvia, per tenir-ho tot a punt abans de començar la travessa.

     

    Recomanat per Imma Bover. Bib. Municipal 1 d'octubre. Moià.

    26/06/2023
  • All you need is love English :

    Isard, Nicholas

    Barcelona : Zenith/Planeta, 2016

    Una de les primeres motivacions que hem tingut per aprendre la llengua anglesa, en especial les persones amants de la música, ha estat poder entendre el significat de les lletres que cantaven els nostres grups i cantants preferits. En un primer moment podien semblar sons sense sentit, però a poc a poc anàvem esbrinant que allò que escoltàvem eren construccions lingüístiques que ens explicaven històries i ens transmetien emocions.

    A partir d’aquesta idea, Nicholas Isard i Daniel Vivas Tesón creen All you need is love English. Es tracta d’una guia de la gramàtica anglesa singular, ja que desenvolupa la matèria a partir de lletres de cançons molt conegudes de l’esfera musical anglosaxona. Això ens permet estudiar els pronoms personals amb Adele, el present continous amb Queen, o el reported speech amb Coldplay, però són molts els temes tractats per la guia i moltes les cançons que van apareixent al llarg de les pàgines, de forma que poden gaudir d’aquesta obra persones de generacions molt diferents.

    Cal destacar, així mateix, les il·lustracions de Cristina González Fernández, que aporten un to simpàtic al llibre.

    All you need is love English ofereix, doncs, un mètode diferent i agradable per estudiar la gramàtica anglesa, però també pot fer les delícies de tothom qui gaudeix de la música interpretada en la llengua dels Beatles.

    Més informació:

    Recomanat per Jordi Tena. Biblioteca Sant Adrià. Sant Adrià de Besòs

    01/06/2023
  • El Gato que curaba corazones

    Wells, Rachel

    Barcelona : Duomo, 2017

    Alfie, el protagonista de la novel·la, és un gatet que es queda completament sol perquè la seva “mare humana” mor. En una de les seves aventures sent “gat de carrer”, arriba a Edgar Road, un lloc ple de jardins i precioses casetes unifamiliars.

    Allà es convertirà en un “gat de portal”, és a dir, un gat que té diverses famílies i que mai està sol. Poc a poc, va fent amistat amb diferents veïns que tenen en comú un cor trencat, necessitat d’amistat, una gran tristesa... Així doncs, Alfie decideix ser allò que ells necessiten i unirà els veïns del barri, fent que siguin més feliços i creant amistats.

    El gato que curaba corazones és una història preciosa, dolça, que fa que somriguis i deixa molta felicitat i aprenentatge. Està narrat en primera persona per l’Alfie, el gat, i equilibra molt bé els moments de drama i d’humor. La història es desenvolupa de manera àgil i fluida, contínuament passen coses i, com els capítols són curts, fa que no deixis de llegir.

    La temàtica és molt variada i, aquesta, està protagonitzada pels personatges que envolten a l’Alfie.

    Recomanat per Sílvia Serrano. Biblioteca Can Baró. Corbera de Llobregat.

    01/06/2023
  • La Danza de los tulipanes

    Martín Álvarez, Ibon

    Barcelona : Plaza Janés, septiembre de 2019

    A La danza de los tulipanes coneixem a la inspectora Ane Cestero, protagonista i cap de la  Unidad Especial de Homicidios de Impacto de la Ertzaintza, que han d’investigar l’assassinat de la periodista més popular de Gernika, apareguda amb una tulipa entre les seves mans, després de ser atropellada pel tren, i, haver estat retransmesa l’escena en directe per les xarxes socials.

    És una novel·la negra amb una trama entretinguda, que va de menys a més, fàcil i ràpida de llegir, senzilla, sense descripcions llargues. Els paisatges descriuen la zona, però no es fan gens pesats, al contrari, un cop llegida venen ganes d’anar a visitar la zona.

    La combinació de la vida dels personatges amb la investigació és creïble, sense fer-se pesada. Tots els personatges són diferents i es complementen. En el cas de l’Ane, la inspectora, anem coneixent els traumes que ha tingut arrel de la violència masclista patida a casa.

    Si us agrada l’Ane, podeu seguir amb la lectura de La hora de las gaviotas i El ladrón de rostros.

     

    Recomanat per Sílvia Serrano. Biblioteca Can Baró. Corbera de Llobregat.

    26/06/2023
  • La Familia

    Mesa, Sara

    Barcelona : Editorial Anagrama, septiembre 2022

    La familia és la darrera i cinquena novel·la publicada per la brillant escriptora Sara Mesa (Madrid, 1976). Es tracta d'una història coral on es presenten uns personatges des de múltiples perspectives. Una llar formada per la Rosa, en Damián i l'Aquilino, germans als quals s'afegeix la Martina, neboda adoptada. El pare és aparentment bonàs i benintencionat, però és una persona autoritària molt obsessionada amb la rectitud i l'ètica. La mare, una dona anul·lada pel marit i decebuda amb la seva vida. Una família a la deriva, com sembla assenyalar la imatge de la portada: una casa sense finestres i amb rems. Una mena de presó on no existeix la intimitat, on els silencis són brutals i que deixarà per a la posteritat unes frustrants seqüeles a tots els seus membres. Tal com narra l'inici d’Anna Karènina, "Totes les famílies felices s'assemblen. Cada família dissortada ho és a la seva manera."

    L'autora torna a crear, com va fer magistralment a la seva anterior novel·la, Un amor, una atmosfera asfixiant i opressiva que ens mostra l'aterridora que pot ser la quotidianitat.

    Recomanat per Toni Martos. Biblioteca de Viladecans

    26/06/2023
  • La Màgia de llegir en veu alta :

    Gurdon, Meghan Cox

    Barcelona : Viena Edicions, setembre del 2022

    Assagista i crítica literària, l’autora escriu des del 2005 setmanalment a The Wall Street Journal  sobre llibres infantils. Dedica una hora la dia, com a mínim, a llegir en veu alta als seus cinc fills. 
    Assaig planer i a la vegada rigorós sobre l’efecte de la lectura en veu alta diària i els seus efecte a l’hora de millorar les capacitat intel·lectuals, afectives i socials. 

    No hi ha temps a perdre, cal iniciar la lectura des de ben petits. Tot en són beneficis: reforça els lligams afectius, accelera el desenvolupament de les primeres etapes del llenguatge, entrena la capacitat d’atenció, proporciona nou vocabulari. Encara se’n poden afegir més com: potencia la imaginació,  nodreix dia a dia el coneixement, uneix les persones, fins i tot les que estan lluny, aporta benestar emocional, calma, seguretat. 

    La lectura en veu alta és tot un regal per a petits i grans.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Montornès del Vallès.

    13/06/2023
  • Instruments de música tradicionals

    Falcó Ibàñez, Anaís

    Figueres : Brau Edicions, juny de 2022

    Si vols conèixer la cultura i el folklore d'un poble escolteu la seva música i fixeu-vos en els instruments que la fan sonar. Us presentem aquest llibre que posa l'èmfasi en els instruments tradicionals i en d'altres molt populars, però menys estudiats, que han esdevingut elements identificatius de cada cultura. Els instruments musicals són eines que s'utilitzen per generar sons de tota classe. A Catalunya hi ha una gran presència d'instruments de tota mena. L'Anaís Falcó, doctora en musicologia per la UAB i etnomusicòloga titulada a l'ESMUC, ens els descriu detalladament. Ens explica la seva història, el seu origen, les transformacions que han sofert per adaptar-se a les diverses necessitats dels seus intèrprets; anècdotes i persones que han ajudat al fet que tota aquesta cultura tradicional i popular hagi arribat fins als nostres dies en forma de cançoners.

    Aquest estudi analitza tot l'univers sonor de la cultura tradicional, que va des de la música que es pot fer amb el mateix cos (veus, percussions), fins als instruments que no fan música (campana, xiulet), passant pels de corda, vent i percussió; i els nostres instruments identitaris (gralles, dolçaines, tarotes, flabiols, tambor, cornamusa). En destacarem també la seva edició, molt cuidada, amb una gran selecció d'imatges d'arxiu i fotografies actuals, que ens il·lustren gràficament totes les descripcions i instruments.

    En resum, estem davant d'un llibre molt exhaustiu i rigorós, ple de curiositats, històries divertides, amb un llenguatge amè i divulgatiu. Adreçat a tota mena de públic, des de l'expert que busca una informació detallada fins a la persona que sent curiositat pel món tradicional i en vol fer una primera lectura.

     

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja. Santa Eulàlia de Ronçana

    13/06/2023
  • Knock out!

    Kleist, Reinhard

    Barcelona : ECC, mayo 2020

    És una biografia d’Emile Griffith, un boxejador molt famós als anys 60, però que va caure totalment en l’oblit per diverses raons: la boxa va perdre rellevància a nivell social i, tot i que Griffith va ser triple campió del món en tres categories (pes wèlter, superwèlter i mitjà), arrossegava una doble càrrega; era negre i homosexual, el racisme i l’homofòbia el van perseguir sempre... i el van fer invisible.

    La figura protagonista, originari de les Illes Verges dels EUA, era un jove ingenu de família humil que va aterrar a la ciutat de Nova York. Va trobar feina en una fàbrica de barrets, on el seu cap li va saber veure el potencial per a la boxa. De seguida va despuntar i va començar la seva carrera d’èxit com a púgil. Guanyava tots el combats. Durant els anys 50 i 60 del segle XX, als EUA, els afroamericans tenien poques oportunitats de participar en la societat, i tenien vetats molts esports. L’esport de la boxa, finançat per empresaris moltes vegades relacionats amb l’hampa i els baixos fons, els permetia accedir a unes oportunitats econòmiques i de rellevància social que no podien aconseguir en altres àmbits prohibits per a ells. Griffith va portar sempre una doble vida amagant la seva condició sexual gairebé fins al final dels seus dies. En l’imaginari col·lectiu era impossible que un boxejador paradigma d’home fort i brutal fos homosexual. Ell va lluitar sempre a contracor, per guanyar diners i poder oferir una vida millor als seus. Era una persona sensible, molt imaginativa, i si la societat en què li va tocar viure l’hi hagués permès, s’hauria dedicat a dissenyar barrets, la seva gran passió. Knock out! fa referència a la fatídica nit en què els seus punys van abatre mortalment el seu rival. A partir de llavors la seva vida va canviar per sempre i la culpa ja no el va abandonar mai. Malgrat tot, va continuar participant en combats que el deixaven cada vegada més abatut.

    Es tracta d’un còmic en blanc i negre amb unes vinyetes grosses i poques bafarades, molt visual. Hi ha pàgines senceres sense text però això encara ho fa més impactant, i t’has d’imaginar tu les paraules. Recomanable per la qualitat del còmic i pels temes que aborda: l’homosexualitat en l’esport, el racisme, l’heteronormativitat amb els seus dos pilars fonamentals –només reconèixer dos gèneres, home i dona, i donar per fet que aquests tenen una orientació heterosexual–. És un tema delicat que segueix estant a la palestra, ja que molts esports considerats masculins no admeten que hi hagi homosexuals als seus equips, segueix sent una minoria els que ho manifesten obertament ja que els pot comportar situacions imprevisibles, com ser assetjats, perdre patrocinadors, perdre prestigi.

    Al final del llibre hi ha un article de Tatjana Eggeling, etnòloga europea i experta en homosexualitat i homofòbia en l’àmbit esportiu, molt interessant, i on aprofundeix en la vida de l’Emile i d’altres boxejadors i boxejadores que van patir discriminació per la seva condició sexual i de raça, esportistes oblidats que ella intenta recuperar.

    Reinhard Kleist és un mestre del còmic biogràfic. Va néixer a Colònia el 1970 i ha rebut molts guardons prestigiosos, com el premi Max und Moritz al millor dibuixant de còmic alemany per tota la seva trajectòria. Altres còmics biogràfics seus han rebut premis i reconeixements internacionals com el de Johnny Cash: I see a darkness i el de Nick Cave: Mercy on me.

    Més informació sobre:

    Recomanat per la Montse Cutrina de la biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa

    12/09/2023
  • La Uruguaya

    Mairal, Pedro

    Barcelona : Libros del Asteroide, 2017

    En aquesta novel·la, l’autor argentí Pedro Mayral ens narra un dia en la vida de l’escriptor Lucas Pereyra: des del moment que a primera hora del matí surt de casa per agafar el ferry per travesar el Riu de la Plata, que separa l’Argentina de l’Uruguay, fins que torna a casa seva aquella mateixa nit.

    Pereyra se’n va a Montevideo a cobrar uns diners que li ofereixen per avançat per uns llibres que ha d'escriure. Aprofita el viatge per trobar-se amb Magalí Guerra, la noia uruguaiana que dona nom al títol de la novel·la. 

    Durant el viatge, l’escriptor comença a repassar la seva relació amb la seva parella, Catalina, i el seu fill Maiko, la feina, les amistats, les decisions que ha pres i altres aspectes de la seva vida. D’aquestes reflexions en sorgeix una sensació d’estancament i de desengany. Per això veu en aquesta nova relació amb Guerra una esperança de canvi, una fugida, encara que només sigui per un dia, de la seva rutina diària que el consumeix.

    No obstant, no tot és pessimisme i desesperança;  l’humor també hi té lloc, en aquesta novel·la.
    El llenguatge que fa servir l’autor, en moltes ocasions amb to col·loquial, és el castellà propi de la zona del Riu de la Plata, cosa que fa que en més d’una ocasió haguem de recórrer al diccionari, tot i que s’entén perfectament pel context. En d’altres moments, quan l’autor descriu el paisatge durant el viatge, hi ha imatges força poètiques. Aquí, el to adquireix un altre matís, una certa introspecció.

    Tot i que al protagonista les coses no li acaben d’anar tal com havia planejat, no és una novel·la dramàtica; ens trobem davant d’una historia original i divertida que està escrita amb un to que convida a somriure.

    El 2022 se'n va fer la pel·lícula. Dirigida per Ana García Blaya, va obtenir el premi a la millor direcció en el 37è Festival de Cine de Mar del Plata.

    Més informació:

    Recomanat per Mercè Vallicrosa. Bib. L'Escorxador. Sant Celoni.

    13/06/2023
  • Número dos

    Foenkinos, David

    Barcelona : Edicions 62, setembre de 2022

    La desconeguda història d’un jove mag és a punt de saltar a la gran pantalla, un  famós productor de cinema es fixa en un nen i està a punt de convertir-lo en una estrella mundialment coneguda ... i al final un altre noi és l’elegit. Com et sentiries pensant que haguessis pogut ser Harry Potter? 
    Número dos relata la història de Martin Hill, un noi de pares separats a qui l’atzar està a punt de transformar-lo en el famós mag alhora que li arrabassa aquest somni. 

    Amb una trama fosca i esperançadora alhora, Número dos conté una lliçó de vida, de les que David Foenkinos té acostumades a les lectores i lectors. Els secundaris poden ser més interessants que els protagonistes i aquells que estan a l’ombra poden posseir una vida interior més intensa que qui està al capdavant.

    Si t’entusiasma el mon de Harry Potter, la màgia del setè art i creus en les segones oportunitats, la lectura d’aquesta novel·la t’apassionarà.

    Més informació:

    Recomanat per Mireia Reverter. Bib. Joan Petit Aguilar. Sant Feliu de Codines

    13/06/2023
  • La Familia

    Mesa, Sara

    Barcelona : Editorial Anagrama, septiembre 2022

    "La familia" és l’última novel·la de Sara Mesa (1976), periodista i escriptora contemporània amb estil propi i original, autora d’obres com "Cicatriz", "Cara de pan" o "Un amor".

    La història arrenca amb la descripció d’una casa marcada per una atmosfera opressiva. Una família amb un pare obsessionat amb la figura de Gandhi, autoritari i agressiu psicològicament, ple de frustracions i carències. Una mare submisa i frustrada amb uns fills que no són capaços de donar sortida a les seves vides i una neboda òrfena, amb il·lusions diferents d’ells, el que provoca que el pare la vulgui alliçonar. 

    Són les visites de l’oncle Óscar les que generen el caos a la casa destapant la realitat de la família. Acompanyem els protagonistes durant quasi el que dura una vida, on queda clar que fereix més el que s’intueix que el que es diu. La incoherència del pare marca les vides de tots.
    Cada casa és un món, certament.

    Més informació:

    Recomanat per Conchi Fernández. Bib. La Llagosta

    13/06/2023
  • A flor de piel :

    Montero Homs, Jordi

    Barcelona : Plataforma Editorial, abril de 2022

    El contacte pell amb pell té importància emocional i també a nivell neuronal. El cervell de l’esser humà no conté la seva essència, sinó que aquesta es troba a la seva pell, mirada, olfacte. 
    Jordi Montero, neuròleg i neurofisiòleg, amb aquest assaig explica les darreres investigacions sobre la importància del contacte per l’expressió de les emocions i de les relacions interpersonals i en general, de la conducta humana. 

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    27/05/2023
  • Gamish :

    Ross, Edward

    Barcelona : Reservoir Books, marzo de 2022

    Pac-Man, Mario Bros, Doom, Minecraft, Call of Duty... què tenen aquests videojocs per tenir tants jugadors? Aquest llibre fa un recorregut per la seva història, des dels prototipus dels anys 50 fins els supervendes actuals, passant pels alternatius i més enginyosos- Edward Ross  fa un anàlisi dels equips responsables de la producció i distribució i els motius pels quals ens agrada tan jugar-hi. 

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    26/05/2023
  • Grito nocturno

    González, Borja

    Barcelona : Reservoir Books, marzo de 2022

    La Teresa dirigeix una llibreria especialitzada en màgia i ocultisme i coneix molts rituals. Però quan aconsegueix convocar la Laura, un dimoni amant de l'anime, el ritual surt malament: la Laura és allà per concedir-li qualsevol desig, però la Teresa no sap què demanar. I així totes dues queden atrapades l'un amb l'altra... Així comença una estranya cohabitació. Al mateix temps, la Laura decideix investigar una sèrie de desaparicions inexplicables a la ciutat.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    26/05/2023
  • Melody :

    Rancourt, Sylvie

    Sineu : Autsaider Cómics, [2022]

    Melody és l'alter-ego de Sylvie Rancourt, que va ser la primera dona a autoeditar els seus còmics al Canadà i la primera a treballar el gènere autobiogràfic. El 1985, Sylvie Rancourt treballava com a stripper a Mont-real i relatava aquestes experiències en còmics que venia taula per taula als locals on ballava nua.

    *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    26/05/2023
Mostrando el intervalo 741-760 de 8600 resultados
Página de 430