Las bibliotecas recomiendan

  • La dibuixant de còmics iraniana Marjane Satrapi, elogiada per la crítica i pel públic en general i alhora criticada pels integristes pels continguts de la seva obra, es feu famosa en el món del còmic per l'obra Persèpolis.

    Publicat originalment en una sèrie de quatre còmics, i editat posteriorment en català i castellà ja en un sol volum i portat al cinema, Persèpolis és un còmic autobiogràfic que descriu la vida de l'autora durant la seva infantesa, adolescència i joventut. El fet que aquests anys coincideixin amb la instauració de la república islàmica de l'Iran després de la caiguda del xa, serveix alhora per reflectir críticament l'integrisme instaurat al país pel nou règim. El fet de ser dona, ser educada a l'estil occidental i pertànyer a una família progressista, fa que l'ideari del règim xoqui encara més amb els pensaments en desenvolupament de l'autora i alhora la faci més reaccionària i convençuda de les seves idees durant els anys que descriu el còmic.

    Més informació:

    Recomanat per la Bib. del Nord. Sabadell

    02/11/2015
  • Los Recuerdos

    Foenkinos, David

    Barcelona : Seix Barral, 2012

    A en David Foenkinos, un jove escriptor francès, el vam conèixer fa un parell d'anys amb "La delicadesa", el seu primer llibre traduït al català i al castellà. Aquell fenòmen literari va esdevenir en poc temps un dels llibres més venuts a França i Espanya.

    Aquest any, en Foenkinos ens ha presentat el seu darrer treball: "Los recuerdos", una tendra història narrada en primera persona que aprofundeix amb senzillesa i un toc d'humor en la importància dels records, tant els que guardem com els que generem en els altres.

    La història comença quan mor l'avi del protagonista i aquest comença a ser conscient de totes les coses que no ha pogut compartir amb ell. Intenta compensar-ho passant el màxim de temps amb la seva àvia, però un bon dia aquesta desapareix de la residència on els fills l'havien dut.

    Los Recuerdos és una novel·la que s'ha de llegir a poc a poc, assaborint la delicada prosa que ens ofereix i deixant-nos acotxar per les seves paraules. 

    Més informació:

    Recomanat per la Bib. Can Sant Joan. Montcada i Reixac

    02/11/2015
  • Nader y Simin, una separación

    Barcelona : Cameo, DL 2011

    Nader y Simin, una separación és una de les darreres mostres de la moderna cinematografia iraniana que ve avalada per un impressionant palmarès (Ós d'or i plata pel director i protagonistes a la Berlinale, Globus d'or i Oscar a la millor pel·lícula estrangera) i per la solvència del seu director, Asghar Farhardi , autor de la també aclamada A propósito de Elly (Cameo, 2010).

    La trama gira al voltant de la imminent separació de la parella protagonista, un matrimoni aparentment ben avingut al que les circumstàncies del seu entorn condicionen la supervivència. Simin, la dona, vol marxar de país i deixar enrere un Iran on no veu un futur possible, especialment per la seva filla Termeh. Però Nader, el marit, no ho comparteix, ja que el seu pare està malalt d'Alzheimer i requereix dels seus cuidats. La determinació de Simin la portarà a demanar el divorci i Nader es veurà abocat a buscar qui pugui fer-se càrrec del seu pare mentre ell treballa. L'assistenta que contractarà, Razieh, una dona jove, molt religiosa, permanentment acompanyada de la seva filla petita, ve dels afores de la ciutat. Les apressants dificultats econòmiques per les que passa la seva família l'obliguen a acceptar la feina, fins i tot a esquenes del seu marit.

    De manera subtil però evident, el director ens endinsa en els contrastos de l'Iran actual, en una mena de thriller amb personatges que se'ns presenten propers i creïbles, amb les seves febleses, neguits i contradiccions. Unes contradiccions que es reflecteixen en el mirall de la societat iraniana, immersa en un "vol i dol" constant entre la puixant modernització social i cultural i l'anquilosat tradicionalisme religiós.

    La pel·lícula és també és un magnífic retrat sobre la complexitat de les relacions de família. O de famílies, ja que al cap i la fi són dues, les famílies, una amb més pes que l'altra, les que protagonitzen la història. Independentment de la seva extracció social, les dificultats de comunicació, la por de dir i de fer, en són un denominador comú.

    En definitiva, un film molt recomanable, amb escenes memorables (les successives visites al jutjats, les reaccions de la filla, sorpresa i desorientada davant les accions dels seus pares, amb una escena final fantàsticament lligada), diàlegs eficaços i una trama que enganxa exponencialment, partint d'una història ben senzilla i accidental. 



    Més informació:

    Recomanat per Bib. Vapor Badia. Sabadell

    05/02/2020
  • Cómo preparar un gran viaje

    Marcotegui, Itziar

    [S.l. : Strubell], 2012

    Ja saps on anar de vacances? Has pensat en realitzar un viatge alternatiu per descobrir com viuen realment la gent de la zona? Tens ganes de viure aventures a flor de pell?, maleta o motxilla?, quants diners he de portar?, quins visats són necessaris?, hem de fer reserva a tots el hotels? I si em poso malalt, o em roben totes les coses?,... Si és així, aquest és el llibre perfecte per a endinsar-te en el món dels viatgers independents.

    Els autors d'aquest llibre són viatgers experimentats que han decidit compilar tota una sèrie de consells, basats en les seves pròpies experiències, que t'ajudaran a fer-te una idea de tot el que comporta la realització d'un viatge d'aquestes dimensions. Des de la planificació inicial, les mesures a prendre referents a la salut i els diners, la manera d'afrontar el xoc cultural, fins a tota mena d'enganyifes i xantatges que s'utilitzen per tot el món.

    En definitiva, és un manual pràctic que respon a totes les preguntes que sorgeixen a l'hora d'emprendre un viatge de llarga durada, la qual cosa permet estalviar molt de temps i preocupacions. 

    Més informació:

    Recomanat per la Bib. Sant Quirze del Vallès.

    02/11/2015
  • Disko partizani

    Shantel

    [Alemanya] : Essay, p. 2007

    Shantel és el pioner en introduir d'una manera descarada, amb gust, potent i ballable -molt ballable- la música dels Balcans. Hi trobem els instruments típics de les fanfàrries, mesclats amb bombos que ens fan moure l'esquelet i melodies enganxoses típiques del pop. Disko Partizani és la perla musical que trobaràs a la biblioteca.

    Per poc que sigueu oberts de mires –més ben dit d'orelles-, aquest és un dels típics documents que trobem a la biblioteca comparables amb un oasi al mig de desert o l'aigua fresca d'una font de muntanya en ple mes d'agost.

    Shantel és músic i productor i com no, les dues tasques de l'artista, es veuen molt ben reflectides en el disc. Disc però una mica dispers pel que fa a ritmes, sense seguir una línia clara. Planet Paprika té un estil més definit i més coherent. A Disko Partizani hi podem trobar ritmes disco, bases electròniques, arranjaments orientals, acordions imponents, veus búlgares, funk i trip hop entre d'altres. Si us agrada la música, no us podeu permetre el luxe de no agafar-lo en préstec.

    Més informació:

    Recomanat per la Bib. Can Puiggener. Sabadell

    02/11/2015
  • No es país para viejos

    Madrid : Miramax, DL 2008

    El 1980, a la frontera de Texas, prop de riu Gran, un caçador d'antílops, Llewelyn Moss, descobreix uns homes cosits a trets, un carregament de heroïna i dos milions de dòlars en efectiu.

    Aquest és el començament, de No es país para viejos, adaptació dels germans Coen al cinema de la novel·la de l'escriptor Cormac MacCarthy, del que també ha estat adaptada a la gran pantalla la seva obra La carretera.

    Va suposar un rotund èxit  de crítica i públic, de fet va guanyar tres premis Òscar el 2007 a millor pel·lícula, millor director, guió adaptat i millor actor secundari per a Javier Bardem; i dos Globus d'Or al millor guió i al millor actor secundari, entre d'altres guardons internacionals.

    Violència, humor negre i desolació per un thriller en aparença de road-movie que ens mostra una Amèrica profunda i despietada, de la mà de grans interpretacions com la del personatge xèrif al que dona vida Tommy Lee Jones.

     


     

    Recomanat per l'Aurora Igual. Bib. Josep Soler i Vidal. Gavà

    02/11/2015
  • Áloe vera: el oro verde de su salud

    Roig, Olga

    Barcelona : De Vecchi, cop. 2009

    L'aloe vera és una de les plantes més utilitzades arreu i la seva existència és documentada ja en les més antigues civilitzacions, fins i tot els antics papirs indiquen que la Cleopatra ja l'utilitzava per a cuidar-se la pell i els cabells, així com també s'esmenta dins la Bíblia.
    És una planta medicinal molt beneficiosa com a hidratant i protectora de la pell i mucoses, amb una alta propietat cicatritzant per a cremades solars, irritacions de la pell i fins i tot per a cremades de primer i segon grau. Per via interna es pot utilitzar per irritacions de l'aparell digestiu on estudis científics n'avalen el seu ús.

    En aquest llibre l'autora ens fa una cronologia històrica de l'ús d'aquesta planta, les seves propietats i com cuidar-la si en tenim a casa. La part central del llibre, i la més extensa, la dedica a les receptes que es poden elaborar a partir de l'aloe vera: sabó, mascaretes, cremes, etc.. tot per al benestar corporal i la bellesa. Finalment, l'últim capítol se centra amb tots aquells productes que porten l'aloe vera com a ingredient en la seva composició, i segons l'autora, indispensables a la farmaciola.

    Olga Roig és periodista, escriptora i guionista de radio i televisió especialitzada en temes de salut. Ha dirigit diverses revistes i és autora també de nombrosos llibres de divulgació de diversitat temàtica.
     

    Més informació:



    Recomanat per la Bib. Joan Triadú de Vic
     

    02/11/2015
  • Cocina indie

    Suárez, Mario

    Barcelona : Lunwerg, cop. 2012

    Llibre cool i refrescant on ens adonem que "La música és una necessitat. Després del menjar, l'aire, l'aigua i la calefacció, la música és la següent cosa necessària a la vida" en paraules del gran Keith Richards. Amb il·lustracions de Ricardo Cavolo, que converteix el llibre en una bonica edició, ens fa unes propostes EP de "picoteo": tapes, entrants, verdures i amanides que no es poden desaprofitar. Seguidament venen els LP o plats forts: primers i segons. Finalment tenim els Singles o postres i còctels per acabar d'arrodonir la vetllada i un glossari i índexs per recuperar tots els grups i solistes esmentats.

    Evidentment, cada recepta te el seu maridatge de cançó i de beguda: Russian Red, Vetusta Morla, Love of Lesbian, Franz Ferdinand, The Strokes... entre molts altres del panorama tant nacional com internacional.

    En definitiva, jo diria que Keith Richards oblida una cosa: llibres com aquests són una necessitat vital, una delícia per als sentits que no et pots perdre aquestes vacances!

     

    Recomanat per Núria Doya Pérez. Bib. Barcelona-La Fraternitat de Barcelona

    02/11/2015
  • Música, comida y amor

    Yue, Guo

    Madrid : Kailas, 2010

    Memòries d'aquest músic virtuós de la flauta de bambú i de canya tradicionals i amant de la cuina tradicional xinesa nascut i crescut a Pequín poc abans de la Revolució Cultural comunista on es van condemnar milers d'intel·lectuals.

    Llibre delicat on després de repassar els capítols més significatius de la infància i jovenesa de l'autor, quan aprén a tocar la flauta de bambú gràcies a la família i veïns, dedica una segona part a l'altra de les seves passions, la cuina, i desenvolupa les receptes dels plats dels que ha anat parlant durant la primera part. Amb això pretén apropar al sabor, olor i textura i l'amor innat per el bon menjar transmès entre famílies i amics de la cuina tradicional xinesa durant la seva infància entre els carrerons dels hutong que formen el casc antic de Pekin i, a la vegada, transmetre les seves vivències on la música i la cuina són igual d'importants per a ell per expressar-se i ser creatiu, en una època on la individualitat i la llibertat d'expressió eren perseguides pels guàrdies rojos de Mao Zedong.

    L'autor, Guo Yue, que actualment viu a Londres des de 1982 va escriure aquesta primera obra amb la seva dona Clare Farrow. 
     

    Recomanat per Núria Doya Pérez. Bib. Barcelona-La Fraternitat de Barcelona

    02/11/2015
  • Recetas del rock'n'roll

    Iñíguez, Sara

    Madrid : Ediciones Autor, 2008

    Representants del panorama del pop-rock espanyol ens conviden a casa i fan venir aigua a la boca amb la seva millor recepta. Per demostrar que ser un dur rocker no està renyit amb l'habilitat a la cuina, sinó tot el contrari? Sí senyor, els protagonistes d'aquest llibre no només saben de sexe, drogues i rock'n'roll sinó que també mengen i fins i tot cuinen! De gira admeten que no hi ha temps i es menja malament. Però un cop a casa, amb temps, que és la clau de la bona cuina, molts es converteixen en meravellosos cuiners.

    Al igual que amb la música, alguns plats són ben elaborats i sofisticats; altres són ben senzills com un blues de tres notes. Però tots són generosos perquè són per als nostres sentits, per a que ens ho passem bé igual que amb la música i de pas trenquen clixés.

     

    Recomanat per Núria Doya Pérez. Bib. Barcelona-La Fraternitat de Barcelona

    02/11/2015
  • Cenando con Mozart

    Barría Aguiló, Juana

    Barcelona : Ma Non Troppo, cop. 2006

    Una refrescant lectura d'estiu, on es barregen dos grans plaers humans: la música de Mozart i la gastronomia. De fet, s'entre-creuen vàries històries que tenen a veure amb l'òpera Don Giovanni , també composada per altres músics diferents, i el seu famós sopar, però també amb d'altres personatges de l'època, amb els viatges de la família Mozart per Europa i del menjar no només en aquesta òpera sinó també dels plats del segle XVIII, segle prolífic en llibres de cuina i en reformes culinàries, que varen sorgir a França després del domini de la gastronomia italiana del Renaixement i en certa mesura de la espanyola fins el segle XVII. No manquen referències a la gastronomia austrohongaresa.

    L'autora, Juana Barría, ens dona en definitiva una visió força general de la vida i costums del segle que desembocarà en la famosa Revolució Francesa. Un llibre molt curiós i original que farà les delícies dels seus lectors.

    Recomanat per Núria Doya Pérez. Bib. Barcelona-La Fraternitat de Barcelona

    02/10/2019
  • Atrévete a bucear

    Pinyol Martínez, Jaume

    Badalona : Paidotribo, cop. 2010

    T'ha passat que un dia a la platja et poses les ulleres i el tub i descobreixes un món sorprenent que s'amaga sota el mar? Imagina't poder estar pel fons marí nedant, respirant i observant aquest món durant una bona estona...

    Aquest llibre escrit per Jaume Pinyol Martínez, periodista de TV3, i David Arróniz Pla, instructor en el Centre de Delphinus Binae a Roses, ens explica de manera molt clara i pedagògica aquest esport a partir del testimoni de Núria Solé, periodista de TV3, que s'inicia al busseig d'una manera fàcil i segura.

    Si teniu curiositat pel món submarí no dubteu a fullejar aquest llibre que de ben segur, us ajudarà a fer el pas cap al busseig, ja que pretén treure les pors i els dubtes que us podeu plantejar.

    Recomanat per Berta Cama. Bib. Esteve Paluzie de Barberà del Vallès

    13/09/2023
  • Viure a Catalunya: aprenem català des del rus

    Barcelona : Generalitat de Catalunya, 2012

    Aquests materials, elaborats per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i per la Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família, proporcionen un primer contacte amb la llengua catalana, alhora que permeten entendre i practicar frases quotidianes, tot facilitant les comunicacions amb la societat d'acollida. Els materials estan dividits en tres apartats:

    • Informació bàsica sobre Catalunya i la llengua catalana i les principals diferències entre el català i el rus.
    • L'apartat "Materials per a l'acolliment lingüístic: aprenem català" conté deu lliçons de català inicial que tracten de temes relacionats amb la vida quotidiana. Cada lliçó comprèn diàlegs breus i un vocabulari relacionat amb el tema.
    • L'apartat "Comencem a parlar" conté també diàlegs relacionats amb la vida quotidiana, però amb més aprofundiment.



    Recomanat per la Gerència de Serveis de Biblioteques

    02/11/2015
  • Inside job

    Madrid : Sony, cop. 2011

    A través d'una extensa investigació i d'entrevistes amb respectats experts financers, polítics i periodistes, Inside Job exposa com la maquinària de Wall Street ha propiciat una catastròfica crisi econòmica, com a conseqüència d'un ensorrament financer a nivell mundial, a costa dels diners d'uns ciutadans hipnotitzats pels cants de sirena del capitalisme.

    Narrada per l'actor Matt Damon, ha estat rodada en localitzacions d'Estats Units, Islàndia, Anglaterra, França, Singapur i la Xina.

    Charles Ferguson, el director del film, és cineasta, escriptor i analista polític. Nascut a San Francisco (Califòrnia) és llicenciat en matemàtiques a la Universitat de Berkeley (1978) i en ciències polítiques al M.I.T. (1989). Després va fer una recerca post-doctoral al M.I.T. durant tres anys, centrada en les interaccions entre alta tecnologia, globalització i política governamental. Ha estat consultor d'agències governamentals tals com la Casa Blanca o el Departament de Defensa. De 1992 a 1994 va treballar com a consultor independent per empreses d'alta tecnologia com Apple, Xerox, Motorola, Intel i Texas Instruments. El 1994 va fundar Vermeer Technologies, l'empresa de programari que desenvolupà FrontPage, que va vendre a Microsoft el 1996.

    A mitjans de 2005 Ferguson formà Representational Pictures i començà la producció del seu primer film, No end in sight: The American Occupation of Iraq, que va ser premiat al Festival de Sudance el 2007 amb el Premi Especial del Jurat, el Premi al Millor Documental al New York and Los Angeles Film Critics Cercles i nominat als Òscars com a Millor Documental.

    Ferguson és autor també de diversos llibres, com High Stakes, No Prisoners: A Winners Tale of Greed and Glory in the Internet Wars, i Computer Wars: the Post-IBM World (escrit conjuntament amb Charles Morris)

     

    Recomanat per Jaume Felipe. Bib. Maria Àngels Torrents de St. Pere de Riudebitlles

    02/11/2015
  • El Irlandés

    Barcelona : A contracorriente, cop. 2012

    Comèdia, amb clau de thriller negre, que transcórrer en una petita localitat irlandesa del comtat de Galway, on normalment no hi passa gran cosa, i, el seu únic policia, el sergent Gerry Boyle (Brendan Gleeson), porta una existència plàcida. Boyle és un tipus inconformista, solitari, aficionat a les Guinness i a les prostitutes d'una sofisticada agència, lector ocult, i que es salta la llei quan li convé, i cuida amb amor de la seva moribunda mare Eileen Boyle (Fionnula Flannagan), reclosa en un asil.

    Tota aquesta tranquil·litat queda trastocada amb l'arribada del nou policia Aidan McBride (Rory Keenan), l'aparició d'un cadàver en una cada abandonada amb un tret al front, i l'arribada d'un agent del FBI, especialista en narcotràfic, Wendell Everett (Don Cheadle), que es desplaça a la zona perquè té l'avís del desembarcament d'un gran carregament de cocaïna al port de la localitat.

    Estem davant d'una pel·lícula aparentment intranscendent, sense pretensions, però ben realitzada i de resultat simpàtic. El director i guionista John Michel McDonagh, debuta darrera les càmeres amb aquest film, demostrant ser una aposta per al futur, aconseguint fusionar gèneres tan delicats com la comèdia i el thriller, i amanint-ho amb sarcasme, picades d'ull al western, xerraires a lo Tarantino, gamberrisme, cinisme i inclús tendresa.

    Brenda Gleeson brilla amb llum pròpia, en aquesta pel·lícula. Va estar nominat als Globus d'Or per la seva gran actuació, que dóna tota la força i ironia al personatge protagonista, i la fa causa i excusa per visionar el film. Només per veure'l actuar a ell, ja val la pena submergir-se en aquesta història irònica i políticament incorrecte de McDonagh.
     

    Recomanat per Laura Solà. Bib. Singuerlín-Salvador Cabré de Sta. Coloma de Gramenet

    02/11/2015
  • La Ciencia del estrés

    [s.l.] : National Geographic, cop. 2009

    Els coneixements sobre l'impacte de l'estrès en el nostre cos han anat millorant en els darrers anys. Tant els estudis duts a terme amb babuïns de les planes africanes com els dels laboratoris de neurociència de la Universitat de Stanford revelen fins a quin punt pot resultar perillós. En el nostre organisme l'estrès pot provocar: pèrdua de memòria, canvis en la distribució de greixos i fins i tot envelliment prematur.

    No obstant això, comprendre com funciona pot ajudar-nos a descobrir noves formes de combatre'l.

    A La ciència de l'estrès Robert Sapolsky, professor de la Universitat de Standford, relata els estudis que, al llarg de moltes dècades, ha realitzat entre grups de babuïns. En concret, en com el nivell d'estrès dels babuïns té a veure amb el seu lloc en el grup: a més dominància menys estrès i viceversa.

    D'altra banda, el documental fa el paral·lelisme amb un estudi realitzat entre el funcionariat anglès: l'estudi Whitehall, on es va demostrar que els funcionaris que es trobaven en les escales més baixes tenien una taxa de mortalitat tres vegades més gran que els que es trobaven a les escales més altes.


    Més informació:

    Recomanat per la Bib. Jordi Rubió i Balaguer de St. Boi de Llobregat

    02/11/2015
  • L'autor, Miguel Moro Vallina, ens ofereix petits i grans trucs per estalviar en la vida diària. Un repàs exhaustiu a temes d'impacte mundial i alhora quotidià: l'aigua, l'alimentació, l'energia, el transport, el consum i els residus. Aixetes que gotegen, dutxa o bany, cisternes plenes o a mitges, rentar la vaixella a mà o a màquina, bombetes convencionals o de baix consum ... Són preguntes i dubtes quotidians que impacten més del que creiem en la nostra economia i en l'entorn que ens envolta

    De forma amena i molt gràfica ens presenta apunts d'ecologia i curiositats que ens guien al llarg d'un llibre que ens farà pensar i plantejar-nos nous hàbits, nous costums que repercutiran en benefici del nostre estalvi i també en la salut del planeta que heretaran els nostres fills.


    Recomanat per Núria Paulé. Bib. del Casino de Manresa
     

    02/11/2015
  • Fotografiar el cielo

    Aupí, Vicente

    Barcelona : Planeta, cop. 2006

    Tenim un cel ben estrellat o un planeta que fa molt de goig i li volem fer una fotografia, com ho hem de fer? Com puc amb la meva càmera captar la bellesa de la nit? Aquestes i d'altres preguntes es poden resoldre a través d'aquesta guia que ens donarà tot de detalls per obtenir els encants de la nocturnitat.

    Cal destacar que aquest llibre només és per introduir-te en la matèria. Vicente Aupí t'indicarà quins passos has de seguir, com treballar i enquadrar constel·lacions, i, també, t'ensenyarà a utilitzar el telecopi com objectiu fotogràfic per captar les galaxies, nebuloses i tota una gran galeria de fenòmens amb que ens complau el Sistema Solar. D'altra banda, coneixeràs en cada cas quin és el millor material que has d'utilitzar i com combinar-los entre ells.


    Més informació::


    Recomanat per Cristina Freixas. Bib. P. Fidel Fita d'Arenys de Mar

     

    02/11/2015
  • Transpirene del Cantábrico al Mediterráneo

    Gavasa Rapún, Juan

    Bilbao : Sua, 2009

    Fer la mítica travessa dels Pirineus d'una forma còmoda, o sigui ni caminant ni amb bicicleta, en cotxe, és la proposta que ens fa Juan Gavasa, periodista i membre del consell de redacció de la revista Mundo de los Pirineos.

    Els 1.462 kilòmetres de la ruta condueixen al viatger a través de paisatges canviants i racons poc coneguts de la cordillera pirenenca, un viatge per carreteres secundàries que porten d'una vall a una altra, superant ports d'alta muntanya per arribar al punt final de cada etapa i gaudir de localitats plenes de personalitat i patrimoni cultural com Hondarribia, Elizondo, Otasagabia, Jaca, Bielsa, Viella, Puigcerdà i Cadaqués.

    La ruta permet anar per carretera de mar a mar, de Jaizkibel al Cantàbric fins al Cap de Creus al Mediterrrani, creuant en set etapes, de manera transversal i d'oest a est el bell mig dels Pirineus.

    La Transpirene t'ofereix l'oportunitat d'admirar la bellesa i els contrastos dels paisatges més emblemàtics del Pirineu, l'única cordillera del món que uneix dos mars.


    Recomanant per Eva Leucó. Bib. Antoni Pladevall i Font de Taradell
     

    02/11/2015
  • Territorio vikingo

    Velasco, Manuel

    Madrid : Nowtilus, 2012

    Les llegendes i la mitologia existent al voltant de la cultura víking ha generat un gran interès arreu del món. Però qui són els víkings?, és el nom que es va donar als navegants comerciants i guerrers procedents de les regions costaneres de l'actual Escandinàvia i que entre el segle VIII i XI van colonitzar territoris del nord de l'Atlàntic i van establir rutes comercials des del nord de l'Atlàntic fins a Bizanci i Bagdad, passant pel Bàltic i diversos rius russos.

    A "Territorio Vikingo" Manuel Velasco, autor del llibre, i un dels principals divulgadors de la història i cultura dels pobles víkings al país, et proposa viatjar, a través de les seves cròniques, per alguns territoris a on aquests pobles van tenir una major presència i influència. De fet la proposta es conforma a partir d'una dotzena de viatges realitzats per Velasco amb alguns textos ja publicats que han estat recuperats. Un viatge que s'inicia a l'illa de Gotland a Suècia, continua a Noruega, Dinamarca i Islàndia, passant per les Illes Britàniques i finalitzant a França a una regió que va passar a anomenar-se Normandia.

    A territoriovikingo.wordpress.com l'autor et proposa una sèrie de recursos multimèdia, molt interessants, directament relacionats amb els continguts del llibre.


    Altres blogs de l'autor:

    Recomanat per Juanma Moreno. Bib. de Caldes de Montbui

    02/11/2015
Mostrando el intervalo 7421-7440 de 8600 resultados
Página de 430