Las bibliotecas recomiendan

  • Suro

    Barcelona : A Contracorriente Films, 2023

    L’Helena i l’Ivan marxen a viure a una masia heretada amb un bosc d’alzines sureres, del qual en volen treure profit, per fer-ho contractaran un grup de la zona, compost per obrers del territori i immigrants marroquins subcontractats. Els conflictes de raça, sexe i classe aniran apareixent mica en mica i posaran a prova els seus ideals.  

    *Recomanat per  Xarxa de Biblioteques Municipals 

    03/10/2023
  • La Festa de Halloween

    Christie, Agatha,

    Barcelona : Columna, 2001

    La nit de Halloween, a la petita localitat de Woodleigh Common, se celebra una festa a la llum de les carabasses. Durant la preparació d'aquesta, la petita Joyce afirma haver estat testimoni d'un assassinat, però ningú li fa cas. Poc després, troben a Joyce amb el cap dins d’un cubell d’aigua on floten pomes.

    La famosa novel·lista Ariadne Oliver, que estava a la festa, demana ajuda al detectiu Hércules Poirot perquè resolgui aquest misteriós assassinat.

    És una novel·la que atrapa de principi a fi. Agatha Christie juga amb el lector i a mesura que els protagonistes fan les declaracions sobre les situacions i altres personatges que Hércules Poirot va preguntant, creus endevinar qui és l’assassí, però no.

    De les darreres obres on Hércules Poirot és el detectiu protagonista.

    En les cartelleres dels cinemes podeu trobar la pel·lícula A haunting in Venice / Misterio en Venecia inspirada en l’obra La festa de Halloween o Las manzanas de la dama del crim, Agatha Christie.

    Recomanat per Sílvia Serrano Biblioteca Can Baró. Corbera de Llobregat.

    03/10/2023
  • As Bestas

    [Barcelona] : A Contracorriente, [2023]

    Antonie i Olga són una parella francesa que fa temps es va instal·lar en una petita aldea de l’interior de Galícia. Un conflicte amb els seus veïns, els germans Anta, farà que seva vida no sigui tan idíl·lica com tenien previst. 

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    16/11/2023
  • La Muntanya viva

    Shepherd, Nan,

    La Bisbal d'Empordà : Sidillà, 2017

    Anna –Nan- Shepherd, novel·lista i poeta escocesa, escriu La muntanya viva durant el transcurs de la Segona Guerra Mundial i no es publica fins l’any 1977, quatre anys abans de la seva mort.

    Un llibre que en el decurs dels dotze capítols repassa un paisatge escocès amb tots els seus diferents elements: l’altiplà, el glaç i la neu, l’aire i la llum, animals, plantes... Tot descrit sota una mirada ben subjectiva, detallista i intensa que testimonia el vincle profund de l’autora amb el territori.

    Robert Macfarlane, escriptor anglès i autor referent de la literatura de natura, escriu el segon pròleg d’aquesta edició. En aquest ens enuncia com les lectures de budisme i taoisme de l’escriptora traspuen en la seva creació literària. L’expressió de Nan Shepherd “Les muntanyes tenen un interior” [pàg. 29] revela aquest esperit oriental, com també ho comunica l’afirmació “[...]perquè a mesura que penetro més profundament en la vida de la muntanya, també penetro en la meva” [pàg. 224].

    La muntanya viva, un assaig amb una prosa clara, minuciosa i poètica com quan caracteritza a la pàgina 92 un element de la natura: “L’aigua, aquest element fort i blanc, un dels quatre misteris fonamentals [...] és tan simple que m’espanta. [...] No fa res, absolutament res més que ser el que és”. I continua a la pàgina 98 “[...] la qualitat més temible de l’aigua és la seva força. N’adoro la refulgència i la brillantor, la música, la flexibilitat i la gràcia, i com pica contra el meu cos; però en temo la força”.

    Qui faci la lectura de La muntanya viva iniciarà un pelegrinatge a paisatges exteriors i glaçats com també a paisatges interiors i espirituals, camí d’una meditació contemplativa i de coneixement. En paraules de Nan Shepherd a la pàgina 196 “Puc ensenyar diverses habilitats al meu cos perquè aprengui la natura de la muntanya. Una de les més essencials és la quietud”.

     

    Document recomanat per: Rosa Casas. Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella

    29/09/2023
  • Tots a taula!

    Casas, Lola

    Alella : ViBop, febrer del 2023

    Poesia i gastronomia s'uneixen en aquesta deliciosa obra infantil editada per Vibop edicions, amb poemes de Lola Casas i il·lustracions de Gustavo Roldán.

    A Tots a taula!, trobem una seixantena de petits poemes per a l'hora d'esmorzar, dinar, berenar i sopar que atraparan a tota la família al voltant de la taula.

    Mestra i escriptora, Lola Casas un referent de la literatura infantil, ens brinda poemes alegres i ocurrents on els aliments, la cuina i les tradicions en són protagonistes. Tot acompanyat per les iròniques i tendres il·lustracions de Gustavo Roldán, donant vida a personatges únics i divertits.

    Poemes on identificarem els sabors variats del nostre receptari més comú, aliments i plats del dia a dia de qualsevol casa i un capítol especial de festivitats i aniversaris.

    ​​​​​L’entrepà                                  Patates                                          Macedònia       

    Arriba l’hora del pati                    En puré,                                         Lluint

    I l’estomac fa rau-rau,                   bullides,                                       com bocins de joies,

    dins de la meva cartera                  al forn                                         tinc un bon curull

       [a la butxaca primera]                   o fregides,                                 de plàtans, maduixes,

    tinc l’entrepà a punt.                           les patates sempre són                préssecs, pomes i xirimoies.

                                                                         delicioses i agraïdes.

    Una combinació perfecta per fer-vos venir gana de poesia.

    Més informació:

    Recomanat per Núria Vidal. Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella

    29/09/2023
  • La Fuerza de ser altamente sensible :

    Garcia, Meritxell

    Barcelona : Grijalbo, marzo de 2022

    Sou persones altament sensibles o PAS? I, si fos així, sabríeu reaccionar segons a quins estímuls que us poden arribar a afectar anímicament? Sospiteu que algun company de feina, de la vostra família o del vostre grup d’amics o parents ho pugui ser? 

    Aquestes i moltes més preguntes més, us les resoldrà la Meritxell Garcia Roig en el seu llibre. La Meritxell és formadora, escriptora, experta en empatia i en alta sensibilitat. A més, és Coach per la International Coaching Federation (ICF) i Coach de Nutrició Integrativa de Nueva York. 
    La Meritxell, forma part d’aquest gran percentatge de persones PAS i, per això mateix, ha volgut especialitzar-se i fer-se una experta en la matèria. Per altra banda, vol acompanyar a d’altres persones a treure-li profit a aquest tret tant característic de la personalitat. Mitjançant aquest manual, us ajudarà a potenciar un dels dons més importants que tenen les persones PAS, “la creativitat”. 

    L’alta sensibilitat, és un tret de la personalitat que es pot trobar en un 30% de la població mundial, aproximadament en dos mil milions de persones. Tres de cada deu persones són PAS. I, on, un 70% d’elles, acostumen a ser introvertides, davant d’un 30% que són d’introvertides. Per tant, és un percentatge digne d’estudi, tant pels seus trets característics, com per saber potenciar la creativitat a partir d’aquests trets. 
    Si consideres que ets una persona PAS, aquest és el teu llibre, aquí podràs fer el text per constatar-ho, saber com actuar davant diferents situacions de la teva vida diària, potenciar el trets diferenciadors i els teus dons. I, sobretot, viure millor i feliç amb aquest tret de la teva personalitat tant especial.

    Més informació:

    Recomanat per Alicia Carrillo. Bib. Font de la Mina. Sant Adrià del Besòs.

    29/09/2023
  • El Club del crim dels dijous

    Osman, Richard

    Barcelona : Columna Edicions, febrer del 2021

    Richard Osman va néixer a Anglaterra el 1970. És un exitós presentador, comediant i productor de televisió britànica. Director creatiu d'Endemol UK, ha treballat com a productor executiu en nombrosos espectacles. Es va fer famós presentant Pointless. La seva popularitat va continuar amb el seu propi concurs de la BBC, Two Tribes. Participa regularment en altres programes televisius i escriu una columna per a Radio Times. S’ha estrenat com a novel·lista amb la sèrie El club del crim del dijous. 

    El Club del crim dels dijous està ambientat en un poble de jubilats de luxe de Kent on quatre residents es reuneixen per investigar casos de crim, inclòs un misteri d'assassinat "en viu". Osman ha confirmat que Steven Spielberg ha adquirit els drets cinematogràfics del llibre. El segòn títol de la sèriè és El dijous següent i es va publicar el maig de 2022. La tercera novel·la de la sèrie, El misteri de la bala perduda, es va publicar el setembre de 2022. La quarta i darrera novel·la de la sèrie del Club del crim del dijous es titula The Last Devil To Die i es publicarà al setembre de 2023. 
    Aquesta sèrie de novel·les ens proposa crims "amables" per evadir-se dels problemes de cada dia. Es tracta del subgènere de novel·la negre del "cozy crime" amb autors tant destacats com Agatha Christie, Marion Gibbons (amb el pseudònim M. C. Beaton), S.J. Bennett o David Safier.  
    Per tal de promocionar els seus programes Osman també ha escrit altres llibres: Richard Osman's house of games (2019), The world cup of every thing (2017), Pointless history of the world (2017), The a-z of pointless - a brain-teasing bumper book of questions and trivia (2016), Very pointless quiz book (2015), 100 most pointless arguments in the world (2014), 100 most pointless things in the world (2013).
     

     

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Can Peixauet. Santa Coloma de Gramenet.

    29/09/2023
  • La Vida, després

    Gurnah, Abdulrazak

    Barcelona : La Magrana, setembre del 2022

    Història i ficció s'entrellacen per teixir una novel·la tràgica i lúcida alhora sobre l'Àfrica, sobre el llegat colonial, les atrocitats de la guerra, i les infinites contradiccions de la naturalesa humana.
    Abdulrazak Gurnah, Premi Nobel de Literatura 2021, és  un escriptor tanzà de novel·les en llengua anglesa nascut l’any 1948. Gurnah va  haver de marxar de l’illa de Zanzíbar on va néixer als anys 60 del s.XX a causa de l'opressió i la persecució dels ciutadans d'origen àrab per establir-se finalment a Gran Bretanya on ha conreat una fecunda obra literària on hi destaquen títols com A la vora de la mar (2001) o Desertion (2005)

    La vida, després arrenca a l'Àfrica Oriental Alemanya, territori que ara coneixem amb el nom de Tanzània, just abans de la Primera Guerra Mundial. Seguim de prop la vida passada dels personatges enmig d'episodis d'alçaments i immersos en conflictes transcendentals: la derrota de l'imperialisme alemany, la colonització per part dels britànics i la independència. 
    El focus narratiu desgrana l'impacte d'aquests esdeveniments en les persones, les repercussions del colonialisme sobre els individus i analitza la força miraculosa de la gent que, malgrat les adversitats, tira endavant, es reagrupa de nou i construeix una vida i una família a partir de les tries personals.

    Més informació:

    Recomanat per Eva Montiel. Bib. Central. Santa Coloma de Gramenet.

    06/10/2023
  • Muñecos infernales

    Vilassar de Mar : Llamentol, cop. 2011

    La filmografia del nord-americà Tod Browning va desenvolupar-se a cavall entre el cinema mut i el sonor i va ser especialment remarcable en el gènere del terror, dins el qual va realitzar les seves millors pel·lícules. Algunes de les més destacables van ser Garras humanas (1927), Más allà de Zanzíbar (1928), Dràcula (1931) amb Bela Lugosi i la mítica Freaks (1932), titulada aquí La parada de los monstruos. També el film que recomanem a continuació, Muñecos infernales (1936). 

    Paul Lavond, és un banquer injustament empresonat durant disset anys que s’escapa amb el propòsit de venjar-se dels qui el van trair. Ho fa amb un altre pres, un científic boig que ha descobert una formula per reduir la grandària dels éssers humans i dominar-los perquè actuïn a la seva conveniència. Lavond se n’aprofita i viatja a París, on instal·la una botiga de joguines. Mentrestant, orquestra la revenja i es guanya la simpatia de la seva filla de forma encoberta, ja que ella l’odia en desconèixer la veritat. 

    Browning no va poder comptar amb el seu actor fetitxe, l’Home de les mil cares Lon Chaney, mort uns anys enrere, a qui el paper protagonista li hagués anat com anell al dit (passa gran part del metratge disfressat de velleta adorable). Per sort, hi havia un altre excel·lent actor, el guanyador d’un Oscar Lionel Barrymore, recordat per les seves intervencions en films imprescindibles com Vive como quieras (1938), ¡Qué bello es vivir! (1946) o l’aclaparadora Remordimiento (1932) d’Ernst Lubisch. Com a curiositat val a dir que Lionel formava part d’una nissaga d’actors important, era el germà gran d’Ethel i John Barrymore i el besoncle de Drew Barrymore. Una cosa similar ocorre amb l’actriu principal, Maureen O’Sullivan, la Jane de les pel·lícules de Tarzan amb Johnny Weissmuller, una bellesa contemporània lluny dels estàndards del cinema mut, ja que entre les seves filles hi ha ni més ni menys que Mia Farrow.

    Un altre punt fort del film són els efectes especials, realment fantàstics. Podria afirmar-se que van uns vint anys avançats a la seva època. Els espectadors d'aquells temps devien obrir uns ulls com taronges. D’alguna manera compensen l’argument, no gaire original. En aquest sentit és d’agrair la durada ajustada del film (79 minuts), tot un exemple de com narrar una història de forma efectiva sense esgotar el personal (més d’un cineasta actual hauria de prendre'n nota).

     

    Més informació:

    Recomanat per Francesc Pujol. Bib. Can Casacuberta. Badalona.

    29/09/2023
  • El Personaje

    MacKee, Robert

    Barcelona : Alba, mayo de 2022

    Aquest llibre representa el tancament d’una trilogía dedicada a l’art de la ficció creada pel gran mestre Robert Mckee. Després del primer llibre El Guión publicat el 1999 i guanyadora del Premi de la Fundació Kraszna-Krausz al Millor Llibre sobre Imatges en Moviment, i de El Dialogo que va veure la llum el 2016, aquest darrer volum se centra en la creació de personatges fent un exhaustiu recorregut pels fonaments de la caracterització dels personatges.

    El llibre es divideix en 4 seccions. En la primera, “Elogio de los personajes”, McKee explora les fonts d’inspiració per a la creació de personatges. “Construir un personaje”, la segona part, se centra en la creació del personatge des de cero. El següent apartat, “El universo del personaje”, situa al personatges en els contextos del gènere, la interpretació i les relacions lector/públic/personatge. I l’última secció i la que conclou el llibre, “Las relaciones del personaje” mostra com els principis i tècniques del disseny del repartiment, a través de 5 exemples: Orgull i Prejudici; Un pez llamado Wanda; Slave Play; Hija de Sangre; Breaking Bad.

    Robert McKee, és doctorat en Arts Escèniques. Artista resident del National Theatre britànic i actor i director d’obres de Broadway. McKee és un dels professors de guió més prestigiosos del món, i aquest llibre presenta un recull del seu coneixement. La seva lectura és àgil i resulta una eina molt útil per totes aquelles persones que vulguin endinsar-se en la creació de ficcions. 

    Recomanat per Elisabet Vazquez de la Biblioteca de Ripollet

    02/10/2023
Mostrando el intervalo 491-500 de 8539 resultados
Página de 854