Els bibliotecaris recomanen

 • Recursos humanos y responsabilidad social corporativa

  Recursos humanos y responsabilidad social corporativa

  Ayensa Esparza, Ángel María

  San Fernando de Henares : Paraninfo, 2022

  Manual de l’assignatura del mateix nom dels cicles formatius d'Administració i Finances de la família professional d'Administració i Gestió. Inclou els continguts actualitzats sobre medi ambient, igualtat, xarxes socials i normes socials i laborals. 
  Incorpora nombroses activitats d'acord amb els principis de l'ètica empresarial, les normes nacionals i internacionals sobre la responsabilitat social corporativa. També inclou exemples pràctics que acosten el lector a la realitat social i laboral en l'àmbit empresarial.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/11/2022
 • Els enòlegs Jamie Goode i Sam Harrop expliquen clarament les característiques del vi autèntic. Es que es conrea de manera sostenible, que es respecta el temps necessari per la seva maduració, que no se li han afegit sulfits per la seva conservació i  que es respecten els canvis que pateix al llarg de la seva vida. A l’actualitat, cada vegada es valora vins que representen les característiques de cada zona i que son es conreen de manera sostenible. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/11/2022
 • El Arte del té : cómo preparar tés deliciosos

  El Arte del té :

  Kakegawa, Yasu

  Barcelona : Lunwerg Editores, mayo de 2022

  Interessant llibre que explica tot sobre el té: diferents tipus de té, principals països productors, les etapes de producció, com es pot preparar, com es pot degustar, on comprar-lo, quins son els beneficis i amb quin menjar és mes convenient acompanyar-lo. 
  Després de llegir i mirar les il·lustracions d’aquest llibre, et vindrà més de gust assaborir una bona tassa de té. 
  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/11/2022
 • Mueble bar : coctelería clásica y básica en casa

  Mueble bar :

  Monti, François

  Barcelona (España) : Abalon Books, abril del 2022

  François Moti, periodista especialitzat en cocteleria, ha volgut demostrar amb aquest llibre que fer còctels és fàcil. En aquest quart llibre, es centra en com fer bons còctels a casa. Explica de manera fàcil com triar els ingredients, la quantitat de gel . Està pensat per a principiants i per joves professionals que volen millorar la tècnica, amb les seves il·lustracions i consells. Conté quasi receptes de còctels. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/11/2022
 • Cocina sin gluten

  Cocina sin gluten

  Broglia, Cristian

  Barcelona : Libros Cúpula, mayo de 2022

  350 receptes de 80 països que no porten gluten de forma natural, ni productes de substitució. El llibre està dividit en: esmorzars, entrants, sopes, pa i derivats, arròs i fideus,  amanides, verdures i llegums, peixos i marisc, carn i postres i dolços. Cada recepta va acompanyada d’una breu introducció que descriu la història del plat en el seu entorn gastronòmic, consells sobre els ingredients o tècniques de cuina. També indica les receptes veganes, vegetarianes, sense làctics i amb pocs ingredients i a més les que s’elaboren amb poc temps.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/11/2022
 • La Música en Cuba : orígenes e historia : del clasicismo colonial al afrocubanismo

  La Música en Cuba :

  Carpentier, Alejo

  Barcelona : Libros del Kultrum, mayo de 2022

  Primer tractat sobre la història de la música cubana fins el 1945, escrita per un gran escriptor i musicòleg. 
  Inicia el recorregut en la musica aborigen, que va rebre les influences de la musica sacra europea. Passats uns anys va ser  el mestissatge de la musica de l’ illa, amb la música popular europea i les diferents tradicions d’arrel afrocamericanes i que van donar lloc a les grans orquestres i conjunts d’afrodescendents. Les dues revolucions van sacsejar els fonaments de l’illa: la música i la política. Revolucions de les quals, l’autor no n’és aliè. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  23/11/2022
 • Armonía cromática : edición Pantone : guía completa con información especializada sobre el uso del color para resultados profesionales

  Armonía cromática :

  Eiseman, Leatrice

  Barcelona : Blume, 2018

  Una guia de les referències cromàtiques de major èxit, destinada a dissenyadors, professors i estudiants, o a qualsevol persona fascinada pel color.
  En aquesta nova edició Pantone, l'experta en color Leatrice Eiseman directora executiva del Pantone Color Institute, ha actualitzat les guies clàssiques amb un text amè i alhora especialitzat, ha seleccionat imatges personalment i presenta un enfocament completament nou.
  30 ambients cromàtics, Actiu, Terra, Potent o Urbà, entre altres, cadascun d'ells amb 36 combinacions cromàtiques Pantone, que il·lustren com mai l'efecte, la gamma i les possibilitats cromàtiques al servei dels dissenyadors.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  23/11/2022
 • Valle de Benasque : Parque Natural Posets-Maladeta

  Valle de Benasque :

  Brosel i Jordà, Alfons

  Granollers : Editorial Alpina, junio de 2022

  Aquesta guia pretén ser una ajuda en la visita a la Vall de Benaque. Fa ressenyes de rutes, excursions amb mapes, il·lustracions i fotografies per ajudar al visitant a fer-se una idea de la Vall. Conté 30 itineraris a peu amb quatre nivells de dificultat. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/11/2022
 • El Color desmitificado : guía completa para mezclar y usar acuarelas

  El Color desmitificado :

  Collins, Julie

  Boadilla del Monte, Madrid : Drac, [2022]

  Descobreix els misteris de les paletes d'aquarel·la i aprèn a usar el color amb seguretat. L'autora, Julie Collins, t'ajuda a comprendre d'una manera molt visual com funciona el color, a través de taules de colors acompanyades de nombrosos exemples, exercicis pràctics i estudis d'aquarel·les, tant d'ella com d'altres artistes contemporanis. Granulació, iridescència, transparència i opacitat són temes que s'expliquen de manera clara i senzilla, per a animar-te a experimentar amb el color i arribar a ser més atrevit i creatiu en la teva activitat artística. Al llarg del llibre s'explora la rellevància del color respecte a com i per què pintem de la manera en què ho fem.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  22/11/2022
 • El Llibre del Paraulògic

  El Llibre del Paraulògic

  Palou, Jordi

  [Barcelona] : Ara Llibres, juliol del 2022

  El Paraulògic és la revolució més engrescadora en llengua catalana dels últims temps. Milers de persones hi juguen i aprenen paraules noves cada dia amb l’ordinador, la tauleta o el mòbil. Un èxit que no para de créixer i que ara els seus creadors han adaptat en un llibre per posar a prova, en un format diferent, la nostra passió lingüística amb acudits, enigmes, endevinalles i un humor desbordant d’imaginació i enginy.
  Tant si ets un paraulista expert o debutant, jugant al Llibre del Paraulògic aprendràs un munt de curiositats sobre mots coneguts i d’altres que descobriràs per primera vegada, et divertiràs amb les anècdotes sobre el fenomen que ha revolucionat la ludosfera catalana i aprendràs trucs infal·libles per dominar aquest desfici verbal.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  22/11/2022
 • Niños felices : guía para perfeccionar la autoridad de los padres y la autoestima de los hijos

  Niños felices : guía para perfeccionar la autoridad de los padres y la autoestima de los hijos

  Dias, Magda Gomes

  Madrid : La Esfera de los Libros, julio de 2022

  L’autora es experta en l’assessorament de famílies sobre educació infantil. Amb aquest llibre defensa la criança positiva,  educació emocional, el respecte i el vincle necessari per educar persones segures i resilients. Ofereix consells de la vida diària i incorpora explicacions clares. Un manual ben complet per a pares i mares que volen educar amb empatia, equilibri i tenir bona relació amb els seus fills i filles. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/11/2022
 • ¡Escúchalos! : por una crianza con empatía

  ¡Escúchalos! : por una crianza con empatía

  Hematocrítico

  Barcelona : Paidós, junio de 2022

  Aquest llibre és un manifest en defensa dels nens. Planteja una criança més respectuosa amb els nens i les nenes i que es centri en l'empatia, l'escolta, la tendresa i l'acompanyament. Segons l’autor, els pares i mares d’avui en dia ho volen fer tan bé que s’obliden que els veritables protagonistes de la infància són els nens i nenes.  
  L’autor que aporta la seva experiència de pare i d’educador reclama que la criança dels fills i filles no persegueix formar superpersones, extremadament formades per un futur entorn laboral, sinó acompanyar al creixement de persones tranquil·les, segures i felices.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  21/11/2022
 • Claves para la comprensión de la inteligencia humana

  Claves para la comprensión de la inteligencia humana

  Serrat, Rodrigo

  Madrid : Editorial Síntesis, [2022]

  L'estudi de la intel·ligència humana ha preocupat als grans pensadors al llarg de la història de la humanitat. Respondre a l'enigma de què és la intel·ligència i què caracteritza a les persones intel·ligents, no és una tasca senzilla.

  En aquest llibre s'exposen de manera breu, clara i didàctica les principals teories que s'han proposat des de la psicologia per a entendre el funcionament de la intel·ligència humana, des dels primers estudis clàssics de Francis Galton i Alfred Binet fins a formulacions més contemporànies com les de Robert J. Sternberg o Howard Gardner. Aquest llibre proporciona una panoràmica actualitzada de la nostra comprensió de la intel·ligència i dels principals instruments que s'han utilitzat per a avaluar-la.

  Conjuminant les perspectives de diferents corrents de la psicologia, com la psicologia de les diferències individuals, la psicologia experimental, i la psicologia del desenvolupament, aquesta obra sintetitza gairebé dos segles de recerca sobre la intel·ligència i la seva avaluació, i pretén ser una referència obligada per a totes les persones interessades en el tema. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  21/11/2022
 • Anatomía de la destructividad humana

  Anatomía de la destructividad humana

  Fromm, Erich

  Madrid: Siglo XXI, [2022]

  Erich Fromm va tractar el problema de l'agressió humana des de totes les arestes per a detectar quines són les causes que originen aquesta genuïna destructivitat. 
  Basant-se en l'antropologia, la paleontologia, la psicologia i la història, i a través d'una sorprenent anàlisi del caràcter de Stalin, Hitler i Himmler, en aquest llibre estudia com els fracassos de la nostra capacitat per a estimar i raonar desencadenen un desig de control absolut sobre la vida o, davant la impossibilitat de domini, la total destrucció. 

  *Novetat a a Xarxa de Biblioteques Municipals
   

  21/11/2022
 • Autocompasión fiera : cómo las mujeres pueden utilizar la amabilidad para expresarse, empoderarse y crecer

  Autocompasión fiera :

  Neff, Kristin

  Barcelona : Paidós, junio de 2022

  Les dones disposen d’energia, valentia feroç per a protegir-se contra la injustícia i els abusos o per reclamar les seves necessitats. Forma part de la  seva pròpia natura. Al llarg de la vida han estat convençudes de no fer-la servir per no semblar massa enrabiades. 
  Amb aquest llibre, Kristin Neff, mostra com tenir un equilibri intern a totes aquelles dones que volen ser poderoses, valentes i tenir autocompassió per viure en plenitud amb elles mateixes i fer-ho amb benestar. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  21/11/2022
 • Hierba

  Hierba

  Gendry-Kim, Keum Suk

  Barcelona : Reservoir Books, febrero de 2022
  > Veure disponibilitat a l'eBiblioCat

  Durant la Segona Guerra Mundial es calcula que entre 50.000 i 400.000 nenes van ser obligades a treballar com a esclaves sexuals per l’Exèrcit Imperial Japonès, sota el nom de “dones de consol”.

  Hierba és la biografia gràfica de l’àvia Lee Ok-Sun, segrestada i portada a una “estació de confort” a Manxúria per a “servir” als soldats japonesos quan tenia 15 anys. El seu relat comença en tornar a Corea quan, a través de les entrevistes que l’autora li realitza, assistim al seu  esfereïdor testimoni de patiment i resistència però també a la seva increïble “voluntat i amor per la vida”, tal com explica Keum Suk a l’epíleg del llibre.

  Cal destacar el contrast entre l’expressivitat impactant dels rostres dels personatges mitjançant formes geomètriques que simbolitzen la deshumanització de les joves tractades com a mers subministres militars i aquelles vinyetes on el paisatge es converteix en contemplació i silenci per traslladar, amb màxima delicadesa, una història com la de l’Ok-Sun, que reconeix que mai ha tingut un moment feliç a la seva vida des de que va néixer.

  Recomanat per Mònica Rodríguez. Bib. Jaume Perich i Escala. Premià de Dalt

  22/11/2022
 • Córrer sense por

  Córrer sense por

  Catozzella, Giuseppe

  Carcaixent : Sembra, 2014

  La Samia Yusuf Omar va saltar a la fama com a corredora olímpica als Jocs de Pequín 2008, representant el seu país, Somàlia. Tot i arribar l’última a la cursa dels 200 metres, la seva tenacitat, energia i un somriure enlluernador la van convertir en una icona per a totes les dones del seu país, ella volia córrer en llibertat, va ser una llum, una esperança per tota la gent que té el somni d’una vida millor lluny de guerres, pobresa i fam.

  Aquesta és una història real novel·lada que es basa en multitud d’entrevistes a gent que la va conèixer i d’un diari escrit per la mateixa Samia a través de la xarxa social Facebook al qual l’autor va tenir accés.

  La novel·la ens relata tot el que va lluitar per aconseguir el seu somni, amb imatges que et queden per sempre: una Samia valenta i decidida corrent amb burca per carrers deserts de matinada, en estadis devastats, solitària per força, jugant-s’hi literalment la vida. A la seva ciutat, Mogadiscio, hi ha desplegada l’organització terrorista Al-Shabab, gihadistes que tenen sotmesa la població civil a una repressió brutal, de manera que trobar una dona corrent per els carrers pot significar la mort.

  La il·lusió que transmet per coses senzilles que per a ella són tot un món, com aconseguir unes noves vambes o un rellotge amb cronòmetre, o l’estada a l’hotel de Pequín on gaudeix de l’aigua calenta i es fica en una banyera per primera vegada a la seva  vida, emociona i et fa valorar les petits detalls en els quals ja no ens fixem.

  Impressiona la confiança que la seva família, especialment el seu pare, li professa. Com l’encoratja a aconseguir els seus objectius, tot i tenir-ho gairebé tot en contra.

  El llibre s’enfosqueix quan la Samia decideix abandonar el seu país i fer tot el periple per arribar a Europa, divuit mesos de penalitats, travessant Etiòpia, el Sudan i Líbia, en unes condicions terrorífiques, precàries i perilloses. Aquesta part del llibre és d’una extrema duresa.

  El desenllaç és desolador, tristíssim i et desesperança... no pot ser d’una altra manera, és el que va passar i això no es pot canviar.

  Córrer sense por emociona i commociona, et fa obrir els ulls, enfrontar-te amb una realitat que es dona cada dia al Mediterrani, on milers de persones es juguen la vida per arribar a una Europa que no els vol. Llegint la novel·la, et poses a la seva pell... i voldries que tot fos diferent, no donar-los l’esquena, no fer veure que no ho saps. Les vides de les persones que moren al Mediterrani  compten: tenien il·lusions, esperances, somnis que queden per sempre més oblidats al fons del mar.

  “Vaig córrer la segona meitat de la pista tota sola. Però en aquells últims cinquanta metres va passar una cosa inesperada. Una part del públic es va posar dreta i va començar a picar de mans. Alhora. M’esperonaven, cridaven el meu nom, animaven. Com el dia de la meva primera victòria a l’estadi Cons. Només que aquesta vegada el soroll era eixordador. Hauria preferit que no ho fessin. Que no s’adonessin que era tan inferior.”

  Giusepe Catozzella (Milà, 1976) és llicenciat en filosofia i periodista i ha publicat novel·les d’investigació sobre temes controvertits com el tràfic d’òrgans humans o la màfia calabresa; un escriptor valent i compromès que ens escriu la història d’aquesta petita lluitadora d’una manera espectacular, fent servir la primera persona, com si la mateixa protagonista ens ho estigués relatant. Això fa que el relat tingui una potència aclaparadora. Gràcies a ell la història  de la Samia no caurà en l’oblit. Ha estat traduïda a més de deu llengües.

  Recomanat per Montse Cutrina de Biblioteca l’Ateneu Les Bases

  21/11/2022
 • Ginger : part persona, part mundana

  Ginger :

  Pons de Vall, Oriol

  [Barcelona?] : Alter Video, [2022]

  Oriol Pons de Vall “Ginger” i Enric Cervera presenten el llibre-disc “GINGER”.
  Col·laboradors, junt amb l’Oriol Perucho, en la formació de grups com Perucho’s, Tropopausa, Al Kufah, Les Anciens i altres manifestacions de la música d’avantguarda a Barcelona entre els anys 70 i avui en dia.
  El present llibre-disc, d’edició limitada de 200 exemplars, contè dos Cd’s, de fet dues parts amb els títols “Persona” i “Mundana”, 34 il·lustracions i 32 poemes, reflexant la darrera proposta d’aquests dos creadors.
  A partir dels temes i poemes aportats per l’Oriol, l’Enric construeix un relat sonor i gràfic, que ens porta a traves de les tendències que ambdós han estat transitant aquests darrers anys.
  Oriol “Ginger” Pons de Vall ens comenta: “De nit és, quan han pres vida la majoria d’aquestes músiques i escrits, domesticats per la feina de l’Enric, que va ser l’instigador i ha estat el responsable d’ aquest treball que ara presentem. Sense ell, la seva tria, les seves il·lustracions i el seu criteri, res hauria estat igual.”

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  23/11/2022
 • Vulture prince

  Vulture prince

  Aftab, Arooj

  Hilversum, Netherlands : Verve Records, [2022]

  'Vulture Prince' de la compositora pakistanesa resident a Brooklin, Arooj Aftab, tracta la mort des d'un lloc de serenitat, meditació i fins i tot acceptació, però sense deixar de bolcar a les seves cançons unes emocions transcendentals i universals. Davant la circumstància d'haver de completar un disc durant el procés de dol per la mort del seu germà, Arooj es va recolzar en la tradició. Les cançons de 'Vulture Prince' s'inspiren en la música clàssica industania i contemporània, en el jazz i en el folk quant a arranjaments, incorporant de manera prominent arpes, violins, guitarres acústiques, violoncels o vents metall, entre d'altres; i en allò líric es nodreixen de la poesia urdú, en concret del gazal, per exemple a 'Mohabbat', una de les pistes destacades per la profunda serenitat que evoca («la tristesa d'això és la tristesa de tot el món», diu la lletra). Les cançons no busquen mai el ganxo fàcil sinó que es perden i aprofundeixen en la màgia de la música, i Arooj i la seva banda de músics toquen com si la nit anés de durar per tota l'eternitat.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/11/2022
 • Mr. Morale & The Big Steppers

  Mr. Morale & The Big Steppers

  Lamar, Kendrick

  Santa Monica, CA : Interscope Records, [2022]

  Kendrick Lamar és una de les figures més notòries del panorama hip hop del segle XXI, per a molts el millor raper d'aquest segle, un artista que va més enllà de la música, una autoritat dins aquest món, l'únic raper del món estat capaç de guanyar un premi Pulitzer, un artista gairebé cinematogràfic. Aquest àlbum tracta de diversos temes, incloent punts de vista socials i polítics, ple de crítica social. Cada cançó té una història, ja sigui des de la perspectiva de Kendrick Lamar o un dels seus alter ego. Un disc que necessita moltes escoltes per ser comprès i poder-lo gaudir. Possiblement estiguem davant d'un dels àlbums de l'any.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  23/11/2022
Mostrando el intervalo 1-20 de 7767 resultados