Karate

El karate és una art marcial que té els seus orígens a Okinawa (Japó), durant la dinastia Ryukyu, quan els soldats l’utilitzaven principalment per a defensar-se, ja que no els era permès l’ús de les armes. Per aquest motiu, la paraula karate significa mà buida (sense armes) i prové de kara (buida) i te (mà). Tot i que és un esport que ha anat evolucionant al llarg dels anys, encara manté les seves bases tradicionals.

Actualment, hi ha una gran diversitat d’escoles i estils del karate. Una de les més populars i antigues és el Shotokan, fundada a finals del segle XIX per un descendent d’una família de samurais, Gishin Funakoshi

El karate és un esport apte per a tots els públics que utilitza el propi cos: les mans, els peus, els colzes i el cap, i és una manera sana i saludable de fer exercici. Per a molts, la pràctica d’aquest esport és molt més que una art marcial, és una filosofia de vida que transmet valors tan importants com la constància, la confiança, el respecte, la responsabilitat, l’esforç, la superació, la pau interior i l’autodisciplina.

L’any 2020 el karate es va incorporar a la llista dels Jocs Olímpics de Tòquio, juntament amb el surf, el monopatí, l’escalada esportiva, el beisbol en categoria masculina i el softbol en la femenina.

  Selección de webs:

  Ir al estante:

Fecha de creación 18-10-2023 Última actualización 23-10-2023